Not: Bu çıkarımlar tamamen gelecekte "acaba böyle mi olur?" diye düşünülerek yazılmıştır.
( Düşüncelerinizi merak ettiğim için sizlerle paylaşıyorum. )
Türkiye İslam Cumhuriyeti olursa neler değişecek?
1. Laiklik kaldırılacak
Türkiye Cumhuriyeti, İslam'ın temel hukukunu esas alan bir hukuk devleti olacaktır.
2. Türkiye, İslamî Cumhuriyet olacak
Yönetimde adalet, meclis-i şûra, Alim-i vekil, Millet-i Vekil, ehliyet ve kamu yararı esas alınacaktır.
3. Türkiye federal devlet sistemine geçecek
Anayasa ile belirlenen eyaletlere geniş idarî yetkiler verilecek; Kürdistan ve Lazistan gibi bölgesel adlandırmalar anayasal olarak tanımlanacak.
4. Modern İslamî kıyafetler
Takke, sarık, cübbe, hanım tesettürî kıyafetler modern şartlara uygun şekilde yeniden tasarlanacak.
5. Dinî ve fen bilimleri birlikte okutulacak
Eğitimde bilimsel yeterlilik ve yüksek akademik standartlar esas alınacaktır.
6. Global alfabe tasarımı
Türkçeye uygun, farklı dillere de uyarlanabilir fonetik bir alfabe geliştirilecek ve kullanılacaktır.
7. Türk dili zenginleştirilecek
Eski Türkçe ve Osmanlı Türkçesinin tarihî kelime hazinesi canlandırılacak ve çağdaş Türkçeyle bütünleştirilecektir.
8. Yabancı dil zorunlaştırılacak
Üniversite öğrencilerinin en az iki yabancı dil bilmesi öğretim açısından zorunlu olacaktır.
9. Dinî kurumlar diyanete bağlanacak
Tarikat, cemaat ve dinî kuruluşlarda bağış gibi faaliyetler diyanet vakfı üzerinde toplanacak hukuka uygun, şeffaf ve denetlenebilir şekilde açık olacaktır.
10. Modern şehirleşme hızı
Şehirleşme ve altyapı yatırımları ülke genelinde hızlandırılacaktır.
11. Modern bina mimarisi
Can güvenliği, dayanıklılık ve mimarisiyle kamu yararı esas alınarak devlet tarafından belirlenecektir.
12. Akıllı şehir teknolojisi
Ülke genelinde en üst düzeyde yaygınlaştırılacaktır; kişilere daha kolay bir yaşam tarzı sağlanacaktır.
13. Yerli işletim sistemi
Yazılım, yapay zekâ ve stratejik teknolojilerin geliştirilmesi devlet tarafından desteklenecektir.
14. Trafik Medeniyeti düzeni
Trafikte ahlak, can ve mal güvenliğini esas alan kanunlar çıkarılacaktır.
15. Yerli gıda, tekstil ve stratejik sanayi üretimi
Güçlendirilecek ve ekonomik bağımsızlık desteklenecektir.
16. Sosyal kamu düzeni
İçki ve kumar yasaklanacak; fuhuş ve zinaya yönelik yasak faaliyetler hukuk çerçevesinde engellenecektir.
17. Maddi destek kuruluşu
İşsizler, öğrenciler, yaşlılar, yetimler, engelliler ve muhtaçlar sosyal güvence altına alınacaktır.
18. Faiz/ribâ kaldırılacak
Faizsiz finans ve İslamî bankacılık sistemi uygulanacaktır.
19. İşçi hakları ve iş güvenliği
Güçlendirilecek emeğin karşılığı güvence altına alınacaktır.
20. İslamî İnsan hakları
Can, mal, din, akıl, nesil ve insan onuru korunacak; zulüm, işkence ve keyfî cezalandırma yasaklanacaktır.
21. Cumhurbaşkanlığı ve hilafet makamı ayrılacak ( Hilafeti Cihad-ı Emri süresince hariç )
Türkiye İslam Cumhuriyeti devleti; Hilafeti Cihad-ı Emrine, Alim-i Vekiller tarafından hak bulunmadıkça Cumhurbaşkanlığı makamı geçici süreliğine hilafete devredilmeyecektir.
22. İslam hukukunda eşitlik
Vatandaşlar hukuk önünde adalet ve insanlık onuru bakımından eşit olacak; soy, ırk, dil ve kabile farklılıkları haksız ayrımcılık sebebi yapılamayacaktır.
23. İslamî diziler, kültürel içerikler
Televizyon ve kamu yayıncılığında, İslamî değerleri, ahlakı, tarihi ve kültürü konu alan nitelikli yapımlara yer verilecek ve bu yapımlar desteklenecektir.
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil