Sonuçta dışarıdan Müslüman Allah bismillah görünüyorlar kendilerini öyle betimliyorlar ama iş sistem görüşüne gelince net değiller, gerçi parti tamamen laik ama destekleyenleri merak ediyorum takiyye gibi bir şey var ortada
10 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sonuçta dışarıdan Müslüman Allah bismillah görünüyorlar kendilerini öyle betimliyorlar ama iş sistem görüşüne gelince net değiller, gerçi parti tamamen laik ama destekleyenleri merak ediyorum takiyye gibi bir şey var ortada
Cevap
6Cevap
Müslüman ayrıdır Mümin ayrıdır
Bugün bir köşede hiç kimseye zararı olmayan, alkolik kişi bile benim için değerlidir
Gösteriş için namaz kılan, çıkarları için dini, dini esasları kullanan sahtekarları hiçte sevmem
Kul ile Allah arasını kimse bilmez
Gerçek iman sahibi
İmanını, inancını sadece Allah a gösterir
Kişi ideoloji ve savunduklarıyla ahiretini belirler, ne namaz ne orucu kurtarmaz çünkü bunlardan önce dikkat edilmesi gereken hususlar var Kur'an açıkça belirtiyor.
Amerika hizmetçsidir hepsi
Buraya oy verende bu amaca hizmet eder
Katılıyorum
Müslüman laik olmaz partiden bağımsız kim kendine laikim derse islamdan çıkar bunu ben değil direk dinimiz diyor
Evet bunu demeye çalışıyorum, laiklerse dinlerine aykırı
Müslüman laik olmalıdır en başta Hz Muhammed kendisi laiktir ve eşleri çeşitli işler yapan kadınlardır. Hz Muhammed laik olmasa eşlerinin çalışmasına müsaade etmezdi. Siyasi parti apayrı bişey müslüman da olur, hristiyan da olur, yahudi de olur. Neticede siyasi parti oluşumları 1 kişiden ibaret değil ve parti içinde herkes farklı inanca sahip olabilir
38 yaşında bu kadar cehalet çok fazla. Kadının çalışmasını laikliğe bağlıyor üstelik peygambere laiklik iftirası atıyor, dinden çıktın sen.
Sonra seni, (İlahi) emre dayalı bir şeriat üzere kıldık. Ona uy. Bilmeyenlerin hevalarına/arzularına uyma. (Casiye/18)
Laiklik din ve siyaset işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Hz Muhammed laik olmasa ona ve Allah'a iman etmeyen amcasını da öldürürdü. Doğru mu? Herkesin dinine saygı duymuş. Zaten "(Resulüm!) Sen sevdiğini hidayete eriştiremezsin; bilakis, Allah dilediğine hidayet verir ve hidayete girecek olanları en iyi O bilir." diye Allah bile bildirmiş Kasas suresi 56. ayet. Hadi şimdi cehaletinle birlikte sktrgit
Kasti yapıyor kripto ateist, İman etmeyeni öldürme olayı nerde geçiyor?
Hz Muhammed o kadar savaştı ne için savaştı? Putlara karşı gelip müslüman olanlara saldırdıkları için savaştılar. Amcası müslüman olmadı ama onu öldürmedi hatta daha bir çok müşrik Kabe çevresinde Hz Muhammed ile komşu olarak yaşamış sadece amcası değil yani çoğu insanı öldürmemişler
Savaş dışında öldürmek yasak olduğu için olabilir mi?
Savaş esnasında oradan başlayabilirdi. Elinde imkan vardı
Savaşta adam mı seçiliyordu, o zaman Peygamber binlerce müşriğin arasına amcasını öldürmek için girsin. Bu cehaletle ateist olman çok normal bu yolda devam et Allah zaten nasip etmez inşallah
Adam seçmeden bütün müşriklerden başlardı diyorum mal mısın sen?
Sen git nutuk oku boş ver bu savaşları Kur'an-ı, uğraşma böyle konularla. Peygambere akıl verecek kadar zekisin harcanırsın
Sen bence 0dan başlamalısın. Önce doğru düzgün Türk tarihini oku, Atatürk'ü oku, islam tarihini oku. Ben sadece nutuk okuyacaksam senden 100 kalem yıkarıdayım. Zaten nutuk da okudum ayrıca. zikko kafalı şeriatçı hurfeci oğspu çocuklarından öğrenme ama tarihi
Oğspu çocuklarından öğrenince böyle oluyorsunuz işte cahil kör sığ ve laikliğin ne demek olduğunu ve Hz Muhammed'in de laik olduğunu bilmeyen sığırlar oluyorsunuz
Şu görüşlerini paylaşsam en koyu laikler bile sana söver o yüzden bu yolda olman benim işime geliyor sen doğru yoldasın
Hadi evladım hadi cehaletinle kaldın otur 0 sana
ampulde yanıp sönüyo sonucta yanar döner bi alet
Parqcı onlar
Şeriatçı.
Olamazlar çünkü laikliğin en büyük savunucusu şu an reyiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumsal dinamikleri ve seçmen davranışlarını anlamak tek bir etiketle mümkün olmuyor maalesef. İnsanlar partileri desteklerken sadece inanç veya sistem görüşüyle değil; ekonomik beklentiler, sosyal kimlikler ve tarihsel hafıza gibi çok farklı etkenlerle hareket ediyor. Dolayısıyla kitlelerin motivasyonu göründüğünden çok daha katmanlı ve karmaşık bir yapıya sahip. Sen bu farklı seçmen motivasyonlarını gözlemlerken en çok hangi sosyolojik etkenin öne çıktığını düşünüyorsun? 🤝 Mümkünse profilimdeki gönderiler üzerinden sohbetimize devam edebiliriz.