Slimler tamamen kaldırılacakmış mesela çok saçma ben kendi isteğimle içiyorum parasını verip alıyorum Türkiye'de zaten sigara içmeyen kişi sayısı çok az bari ona yasak gelmesin
3 sa
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
16Cevap
Destekliyorum. Geç bile kalındı.
Sigara tiryakilerinin sağlık primleri en az iki katından fazla olmalı.
Açık alan bile olsa kamusal alanda sigara içmek yasaklanmalı.
Çevre ve temizlik vergisi de onlardan fazlasıyla alınmalı. Ortalık sigara izmaritinden geçilmiyor.
Allah Allah öyle mi olmuş
Çok doğru
Destekleyen angutlar var bide. Be embesil beyinsizler, sigara uyuşturucu mu? Gidin kendi veletlerinizi adam gibi eğitin, içmesin.
Bir yılda kaç tane okulda silahlı saldırı oldu, bizim mallar hala yok sigara yasaklansın, yok alkol yasaklansın.
Yorumlarda uyuşturucuyla aynı şey yazanlar var bunlar böyle ipin ucu kendilerine dokunmazlarsa sesleri çıkmaz sussarlar
2015 ten sonra doğanlara yasaklanacakmış bence mantıklı komple yasaklanamaz zaten bağımlı dolu dışarısı küçüklükten yasağı görmeleri iyi olur ve bence çok iyi oldu içenler anlayamaz ama açık hava bile olsa biz içmeyenler için o koku çok bunaltıcı ben kimsenin zehirli karbondioksitli karbonmonoksitini içime çekmek zorunda değilim zaten ya yasaklansın ya da kulübe yapılsın orada zehirlesin kendini içenler
Bu işler öyle işlemiyor arz talep ilişkisi 2015 sonra doğanlarda içer tam bir yasak gelmez dahada pahalı yaparlar sadece çok talep var çünkü
Yok küçüklükten öğretilirse eskisi kadar talep kalmaz zaten yapılan çalışmalar ortaya koyuyor alkol sigara kullanımı azaldı dünya genelinde pahalı yapamazlar merdiven altı olur o dediğin o da yakalanır diğer yasaklı maddeler gibi hatta yasak olduğu için sadece bu hırt denilen tayfa alır yoksa normal insan evlatları yasak olanı o şekilde daha az yapar
Uyuşturucuya önlem alınması lazım sigara ve alkole değil evet dünyada genel olarak alkol ve sigara kullanımı azaldı ama aynı zamanda uyuşturucu kullanımı artı çoğu kişi uyuşturucuya kolay yoldan erişebiliyor ülkedede dünyadada alkol ve sigaradan daha büyük sorunlar var
Sana biraz bilgi veriyim alkolde kanser yapıyor ibareleri gelecek yakında diye biliyorum onun dışında sigara içenlerin panoromik görüntüleri bile delikli olur sünger gibi vücudun kanlanmasını bozuyor bundan dolayı çok kanlanan bölgeler ağız baş ve bazı privete bölgeler çok hasarlanıyor ki ağız sağlığının bozulması demek kanser demek sürekli inflamasyon yaratıyor ve bağımlı beyin demek preforantal lobu büyük oranda kullanamıyorsun demek yani uyuşturucu kadar tehlikeliler ama öyle bir pazarlanıyorki insanlar bu iyidir diğeri kadar kötü değil zannediyor
Sigaranın bu kadar zararlı olmasının sebepi nikotin değil onu söyleyim ayrıca kimse gelip sigara zararsız demiyor ama çok keskin ve saçma yorumlar yapmışsın ve ayrıca nasıl uyuşturucuyla bir tutarsın anlamış değilim sen hiç uyuşturucu bağımlısı birini gördün mü özelikle kimyasala düşmüş birini görseydin zaten aynı kefeye koymazdın sigarayı bırakmak kolay ama insan bir kere uyuşturucuya düştümü kurtulamıyor görüyoruz orada burada ilah duymuşsundur ailesine kıyan mı dersin kendini satan mı asla uyuşturucuyla bir değiler uyuşturucu gibi tehlikelide değiler
Zaten hiç bir cümlede bunun sebebi nikotin demiyorum ve ikincisi uyuşturucunun yaptığı tahribatla sigara alkolü karşılaştırmak çok saçma birden fazla parametre var etkilediği kesim fiyatları kullanım alanları çeşitleri vs her çeşit aynı etkiyi yaratmıyor artıdan bağımlılık bağımlılıktır beyinde yaptığı etki büyük oranda aynı psikosomatik etkileri benzer o dizilerde gördüklerin zaten ağır durumda olanlar her içen şizofreni atağı yaşamıyor dışarıda içen ünlülerden görebilirsin dışarıdan herkes anlayamıyor burun içindeki kıkırdağın erimesi gibi küçük nüsanslardan anlaşılabilir onlar
Yasak gelmesin de, devlet bunlara ek vergiler vesaire getirebilir. En azından açığı bu şekilde kapatırlar. Trafik cezalarının artması gibi.
Arkadaşım daha ne kadar vergi gelecek biz sigaraya para vermiyoruz zaten full devlete veriyoruz bu kadar olmaz
sarma tütün al istedin ince ya da kalınlıkta sararsın hatta makineli olanları var
Hiç uğraşılcak şey değil o bir dönem öyle yapıyordum öksürük ve balgam yaptı bende
Valla hiç biri edge tanı vermiyor bana 🥲
2015 ve sonrası doğumlu olanlara tamamen yasaklanacakmis hahaha
Sadece evinde içmek serbest olsun açık alan daha yasak olmalı
Abartın biraz daha kapalı alanda içilmesin zaten ama açık alan ne alaka yani
Açık alan kimse kimsenin dibinde içmesin zaten ama dışarda içerim kimsede bir şey diyemez
sigaraya karşı birisiyim fakat bu denli bir yasak makul değil
Bence hafif, mentollü falan hepsi yasaklansın.
Icen içmeyen belli olsun 😂😂
Buna yakılır ajdjdjd
irispi sigarası gibi olmasa daa iyi
İçki ve yasaklı madde ile yasak gelirse olur
Bi bu kaldı ya ya ne alaka
Tamam knk ağlama bi sigara icin
Kes
Sen kes *
Öf saçmalık işte
Vergi artıcak
Daha ne kadar artıcak
Borç çok gider çok
Kaç doğumlusun
2005
İyi olmuş
Aq bole ulkenij
Hariksmolur
Çok saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Meclis gündemine gelmesi beklenen yeni tütün düzenleme taslağında slim sigaraların kaldırılması ve gençlere yönelik kısıtlamalar yer alıyor. Halk sağlığı açısından toplum koruma hedeflense de, yetişkin bireylerin kişisel özgürlükleri ve tercih hakları tartışması da doğuyor. Yasakların bağımlılığı önlemedeki etkisi ile bireysel tercihler arasındaki hassas denge önemli bir konu. Detaylı sohbet etmek istersen seni profilime beklerim. 📰 Peki, sence kamu sağlığını korumak mı yoksa bireysel tercih hakkı mı öncelikli olmalı?