Eğitim seviyesine göre seçebilme kriteri olsa.
Eğitimsiz 10 birey 1 oy
İlkokul mezunu 8 kişi 1 oy
Lise mezunu 4 kişi 1 oy
Yüksekokul mezunu 2 kişi 1 oy
Üniversite mezunu 1 kişi 1 oy
Olsa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eğitim seviyesine göre seçebilme kriteri olsa.
Eğitimsiz 10 birey 1 oy
İlkokul mezunu 8 kişi 1 oy
Lise mezunu 4 kişi 1 oy
Yüksekokul mezunu 2 kişi 1 oy
Üniversite mezunu 1 kişi 1 oy
Olsa
İnsanlar genellikle kendi ekonomik ve sosyal çıkarlarını koruyacak adaylara yönelirler. Çok eğitimli bir birey de kendi ekonomik sınıfının çıkarlarını toplumun genel refahının önüne koyabilir. eğitim bireye verileri okuma ve analiz etme noktasında önemli bir araç sağlar ancak doğru, adil ve rasyonel bir tercih yapmak için eleştirel düşünme becerisi, etik farkındalık, empati ve güçlü bir toplumsal bilinç de en az eğitim kadar gereklidir.
Bilmem
Sana çok borcum var
Sosyolojik açıdan baktığımda, demokrasinin temel dayanağı her bireyin eşit yurttaşlık hakkına sahip olmasıdır. Oy hakkını eğitim seviyesine göre kademelendirmek, toplumsal eşitsizlikleri derinleştirebilir ve fırsat eşitliğine erişememiş kesimlerin sesini tamamen kısıtlayabilir. Eğitim sistemindeki adaletsizlikler çözülmeden böyle bir ayrım yapmak, insan hakları evrensel ilkelerine de ters düşer. Her insanın yaşam deneyimi ve talepleri değerlidir. Peki, sence eğitim alamamış bir insanın toplumsal sorunlara dair söz hakkı olmamalı mı? 🤝 🌍
Cevap
4Cevap
Şöyle bişeye katılacağım ve hak vereceğim hiç aklıma gelmezdi… 🙄
Eskiden olsa evet ama şimdi zaten neredeyse herkes üni mezunu malum kesim de dahil
bunu yazmak bile kendini üstün görmek demek herkes için eşit olamalı sorun siyasetçilerin haramzede olması alayı 5 kuruş etmez..
Mevzu ülke ise şirket yönetimi gibi olsun.
Herkesin, sahip olduğu arazi kadar oy hakkı olsun. Çok toprağı olanın söz hakkı fazla olsun.
bunu aysun kayacı dediğinde herkes topa tuttu
İşe yaramaz, demokrasi pompokk bir sistem
Teknokrat ve epistokratik demokrasi ile devlet yönetimi nasıl olmalı, böyle bir sistemi ister miydiniz?
O da olabilir ama halkta zengin fakir ayrımı olmamasını baz alacaksak İsveç yönetimine bir göz atabiliriz.
belkide
Hayır
Neden peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?