Urfa'da KPSS lisans sınavına yarım saat geç giren 392 kişi için eşdeğer sınav yapılacağı duyuruldu. Sizce bu haksızlık değil mi? Daha önce sınava 5 dakika geç kalanlara da yapsınlar. Çok büyük haksızlık var
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu konuda söylenecek çok şey var ya. Sınava bir dakika dahi geç kalındığında herkes bilir ki kapılar kapanır, kimse içeri alınmaz. Bu sebeple insanlar trafik gibi herhangi bir olumsuz durumla karşılaşma ihtimalini göz önünde bulundurarak iki üç saat önceden yola çıkıyor. Bu insanlar yarım saat geç kaldığını bildiği halde okula gidip nasıl içeri alınacaklarını düşündüler mesela? Onu geçtim, görevliler neye dayanarak böyle bir ayrıcalık tanıdı? O bölgede yol çalışması varmış. Her ne olursa olsun Ösym kuralları yıllardır çok açık ve net. Bir tek orada mı engel vardı yani? Diğer büyük şehirlerde trafiğe takılıp herhangi bir yerde kaza gibi nedenlerle geç kalanlar olmadı mı bu sınava, onlar neden alınmadı mesela? Haksızlık değil de nedir bu
Sadece bu da değil. Sınav başlıyor, sonra durduruluyor ve soruları gören adaylar dışarı çıkıyor vs kendi aralarında sorular hakkında tartışıyorlar. Sonra tekrar aynı süre tanınarak baştan başlıyorlar falan. Ben gerçekten görevlilerin hangi akla hizmet bu şekilde davrandığını hala anlamlandıramıyorum.
Sonucunda da o kişilere eş değer bir sınav yapılması kararı alınıyor. Bunun da asla adil bir karar olduğunu düşünmüyorum. Şu an bu insanlar bir ay daha fazla çalıştılar, süre bakımından eşit değiliz. Soru tipleri ve konular ellerinde nasıl olsa eş değer şekilde olacak sınav. Ben de hangi branşın daha zor olacağını ya da hangi branşta detaylı sorular hangisinde daha yüzeysel sorularla karşılaşacağımı bilerek girmek isterdim o halde. Çok daha hazırlıklı olan bir kesim var ve farklı sorularla aynı sıralamaya dahil edileceğiz. İnsanlar virgülle atanamıyor ya da atanıyor. Farklı sınavlarla ölçülmek nedir Üstelik geç kalmış bu insanlar, normal şartlarda sınava girme hakları bile olmuyor. Ya herkese iptal olacaktı ya da hiç iptal olmayacaktı. Eş değer sorular soracağız demekle olmuyor.
Gerçi adaleti nerde gördük ki zaten burada bekliyoruz, değişmeyecek bu düzen. Ne kadar konuşsak da ne desek de boş.
Yılda 1 kere yapılan sınava yetişemeyecek kadar sorumsuz insanlar için bu kadar uğraşta neyin nesi
Urfanın çoğu adama oy veriyor zaten
ÖSYM, Şanlıurfa’daki olağanüstü kaza ve yol çalışması nedeniyle mevzuata aykırı uygulama yapılan 22 salondaki 392 aday için adalet ve fırsat eşitliği adına eş değer sınav kararı aldı. Bir yanda trafikte yaşanan mağduriyet, diğer yanda kurallara uyup saniyelerle sınavı kaçıran gençlerin hissettiği adaletsizlik hissi var. Her adayın emeği çok kıymetli. Sen bu kararın fırsat eşitliğini sağladığını mı yoksa adil olmadığını mı düşünüyorsun? 🤝 standard🏻
Cevap
1Cevap
Bu ülkede hak ne arar zaten biz boşuna mı masalarda diz çürütüyoruz hakkım haram olsun
Torpil kokuyor
Bu sene çok torpil dönecek zaten
Devletin kasasında para kalmadı galiba iyi para toplandılar sınav bahanesiyle üstüne bide torpil iddiaları dönüyor
Seçim senesi ya o yüzden baya torpil dönecek oy toplamak adına. Toplamda 4 milyon kişi girmiş sınava. Eskiye göre daha fazla sınava giren kişi var
Hiç bişide yapmazlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar