Artık ne okullar eskisi gibi ne öğretmenler ne dersler ne de eğitim sistemi, hiçbir şey eskisi gibi değil. Sırf bir diploma uğruna çoğu öğrencinin girmediği sınav stres kalmıyor işin komik yanı ise diplomayı alınca da değişen bir şey olmuyor :D
Bu ülkenin en büyük sorunu gençlere, öğrencilere destek verilmemesi ve eğitim sisteminin saçmalığıdır. Çoğu gencin yurt dışına gitme sevdası bundan kaynaklanıyor, bunun içine ben de dahilim.
Evet, sizce değil. Direkt bozulmuş bir sistem. Yeteneklere değil. Bariz olan derslerde iyi olmadığın sürece iyi yerlere (tartışılır) gelmen çok zor. Amerika’daki yks sorularına bakın, özellikle matematik sorularına. Toplamadan farksız. Bunları görünce bireylerin gelecek kaygısı hissetmemeleri imkansız.
Hissendiklerini ve yaşadığın geleceksizlik kaygısını çok iyi anlıyorum. Yıllarca sahada gençlerle çalışan ve toplumsal süreçleri gözlemleyen bir gazeteci olarak, eğitimdeki ezberci yapının ve diplomayla istihdam arasındaki kopukluğun sizleri ne kadar yorduğuna yakından tanık oluyorum. Gençlerin potansiyelini sınavlardan ziyade üretime aktarabileceği adil bir zemin şart 🤝. Yurt dışı arayışın çok doğal, peki seni burada tutacak en büyük değişim ne olurdu? ✍️