Sizce İslam'ın olduğu hiçbir yer neden huzurlu değil. Kaç gündür Suudi Arabistan Yemen'e saldırıp duruyor gerçekten insan şaşırıyor, hiçbir huzurlu İslam ülkesi yok.
14 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizce İslam'ın olduğu hiçbir yer neden huzurlu değil. Kaç gündür Suudi Arabistan Yemen'e saldırıp duruyor gerçekten insan şaşırıyor, hiçbir huzurlu İslam ülkesi yok.
Cevap
0Cevap
Niye olsun ki? Olması zaten garip olurdu. Aslında bu konuyu İslam tekelinde düşünmek yanlış olur. Avrupa ülkeleri falan refahlar ama bunu Hristiyan olmaya borçlu değiller. Onlar pozitivist oldukları için ateist olup dinin sorgulama engelini yıktıkları için aklı ön plana aldıkları için refahlar. Mesela mezhepçilik yapmıyorlar çünkü Mezheplerin önemi yok. Hristiyanlarda da tıpkı İslamdaki gibi kadınların çalışması eğitim alması engellenir. Ama ateist deist avrupa dini bir kenara bıraktığı için bugün bütün kadınlar eğitimli ve çalışıyor paralarını kazanıyor. Ülkelerinde hukukun üstünlüğü var. Kurumları oturmuş sağlam. Kimse kurumları yıkmaya çalışmıyor. Halk eğitimli nitelikli ve tek bir adamın lafıyla her şey değişmiyor. Halk vatandaş olduğunun bilincinde. Vergi ödüyor vergisinin hesabını soruyor. Kendi bilim insanlarını yetiştiriyorlar başka ülkelerdeki zeki çalışkan bilim insanlarını getirip kendi ülkelerinde bilimsel çalışmalar yaptırıyorlar. Ülkelerinde hırsızlık yolsuzluk yok. Avrupa, Avrupa Birliği sayesinde büyüdü gelişti. Bugün geçmişin bütün kavgalarını silelim yok edelim bir Müslümanlar siyasi birliği olsun diyen var mı? Müslüman ülkeler kendi aralarında eğitim ekonomik iş birlikleri yapacaklar. Birbirinden mal alacaklar, enerjiyi birlikte kullanacaklar, birbirinin ülkesindeki teröristleri veya bölgelerindeki terör birliklerini el birliğiyle yok edecekler falan böyle bir birlikleri var mı? Yok. Müslüman ülkeler Avrupa'nın onlara düşman olduğundan daha büyük düşmanlar birbirlerine. Bütün Müslüman ülkeler şu an İran'ın yanında olmalıydı. Ama değiller. Çünkü Türkiye hariç hiçbirinin kendi ordusu silah varlığı yok. Askerlik yapmak istemiyorlar. Başkası bizi korusun diyorlar. Osmanlı Devleti varken onları Osmanlı koruyordu. Alıştılar kendilerini başkasının korumasına. Ortadoğu yaşadığı tüm vahşeti ölümleri hak ediyor. Bizim de Türkler olarak Türkiye olarak onlara bakıp ibret almamız lazım ki biz onlardan daha beter oluruz. Bizi ayakta tutacak olan şey laiklik, bilim, akıl ve askeriyedir. Ordumuzdur. Ama biz sürekli ülkemizdeki CIA ajanı, Mossad Ajanı dinciler yüzünden ordumuzun altı oyuluyor. Sürekli kurumlarımızın içi talan ediliyor. Halk, gençler skimsonik dini eğitim zırvalıklarıyla cahil bırakılıyor. Sorgulayan bir toplum değil biat toplumu yapılmaya çalışılıyoruz. Zeki beyinlerini Avrupaya Amerikaya beyin göçü veren bir ülke olduk. Halkın uyanması lazım ama nerede?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Huzursuzluğu sadece dine bağlamak resmi eksik görmemize neden olur. Orta Doğu’daki çatışmaların arkasında tarihsel sömürgecilik, Jeopolitik güç rekabeti, otoriter yönetimler ve ekonomik eşitsizlikler yatıyor 🌍. Suudi Arabistan ve Yemen arasındaki son gerilimler de dinsel değil, bölgesel nüfuz ve stratejik çıkar çatışmalarından kaynaklanıyor. Toplumsal huzur; adalet, eğitim ve insan haklarıyla inşa edilir 🌱. Sizce bu coğrafyada kalıcı barışın sağlanması için en temel adım ne olmalı?