18 gü

Cimer'e Pkk'lı hesapları şikayet ettim, böyle bi yanıt geldi. Nedir bu?

açık seçik şekilde pkk propagandası yapan (türkiye'de yaşıyor bu şahıslar) ekran görüntülerini vs alıp üşenmeden cimere bildirdim bana gelen yanıt

cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine yaptığınız başvurunuz incelenmiş başvurunun adli ihbar niteliği taşıdığı görülmüş, adli ihbar niteliğindeki başvurular 04.06.2022 tarihli ve 5690 sayılı cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi yönetmeliği’nin 5. maddesinde; “madde 5 - (1) başvuru sahibi dilekçe hakkı kapsamında dilek, şikâyet ile kamu politikalarına yönelik görüşlerini ve bilgi edinme hakkı kapsamında belge ve bilgi edinme taleplerini cimer’e iletebilir.
(2) cimer’e yapılan başvurulardan;
(d) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı türk ceza kanunu ve diğer mevzuat hükümlerine göre yalnızca cumhuriyet başsavcılıkları ve diğer adli makamların görev ve yetki alanı dâhilinde değerlendirilmesi gereken suç ihbarı niteliğinde olanlar işleme alınmaz.
(3) ikinci fıkraya göre işleme alınmayan başvurular hakkında başvuru sahibine gerekçesiyle bilgi verilir. suç ihbarı niteliğinde olan başvurulara ilişkin ihbarın ilgili adli mercilere yapılması gerektiği yolunda başvuru sahibine bilgi verilir.” şeklinde düzenlendiğinden başvuru işleme alınmamış olup ihbarın ilgili adli mercilere yapılması gerekmektedir. bilgilerinize sunarız.

Cimer'e Pkk'lı hesapları şikayet ettim, böyle bi yanıt geldi. Nedir bu?