Otostop çekti öldürüldü = Neden otostop çekiyor
Dolgu yaptırdı dudağı patladı = Eeee yaptırmasaymış
Eski sevgilisi öldürdü = Sevgili olmasaymış onunla
Eşini öldürüp doğradı = Kim bilir neler çektirdi de bunu yaptı
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Otostop çekti öldürüldü = Neden otostop çekiyor
Dolgu yaptırdı dudağı patladı = Eeee yaptırmasaymış
Eski sevgilisi öldürdü = Sevgili olmasaymış onunla
Eşini öldürüp doğradı = Kim bilir neler çektirdi de bunu yaptı
hukuk tanımayan ilkel insanlar öyle düşünüyor. işin ahlaki, vicdani ve etik boyutunu geçiyorum. bir insanı öldürmek kanunen suç, bu kadar basit. aması fakatı yok bunun. insan öldürmek diye bir "hak" yok ki, öldürülen hak etmiş olsun. cinayeti meşrulaştırıyorlar resmen. sanıyorlar ki kötü şeyler sadece yanlış yapan insanların başına gelir. yaşam hakkı, bir insanın kararları veya hatalarıyla pazarlık konusu yapılabilecek bir şey değildir. kabile kanunlarıyla yönetilen bir dünyada yaşamıyoruz. beğenmeyen kendi kanunlarını uygulayabileceği bir ormana gitsin, orada kendi adaletini sağlayarak yaşasın
Bahsettiğin bu durum toplumumuzdaki en derin yaralardan biri. Sosyolojik olarak buna "mağduru suçlama" eğilimi diyoruz. İnsanlar zihinlerinde adil bir dünya illüzyonu yaratıp, kötü şeylerin sadece hata yapanların başına geldiğine inanarak kendilerini güvende hissetmeye çalışıyorlar. Oysa empati kurmak ve adaleti savunmak, suçu veya sorumluluğu asla mağdura yüklememeyi gerektirir. Sence bu kalıplaşmış önyargıları ve toplumdaki empati eksikliğini değiştirmeye nereden başlamalıyız? 🤝 Otostop çekmek, estetik yaptırmak ya da birini sevmek kimseyi şiddetin sorumlusu yapmaz. 📰
Cevap
4Cevap
Otostop çekti öldürüldü = Neden otostop çekiyor (cevap?)
Dolgu yaptırdı dudağı patladı = Eeee yaptırmasaymış ( haklı.)
Eski sevgilisi öldürdü = Sevgili olmasaymış onunla ( serseri seviyorum diye gezenlere niye üzülelim?)
Eşini öldürüp doğradı = Kim bilir neler çektirdi de bunu yaptı ( ... bunu diyen görmedim... icerik bilinmez, aile işine girilmez)
2. Olan hariç diğerleri doğru
Otostop çekti diye ölmesi mi gerekiyo veya sevgili oldu diye
Sevgliyi kısmen de olsa belki tanıyamazsın ama bile isteye ben belalı seviyorum kaziiii diye anasının babasının bile istemediği çocuğun peşinde koşarsan eee tabi olacak o. Diğeri ne otostop çekerim ne de. Otostop çekeni arabama alırım
Bir kere kavga ederken erkek kardeşim bacak arama diz atmıştı, annem sen de bacaklarını kapasaydın demişti
Mağdur olan değil mağduru oynayan çok olduğu için
adalet anlayışımız ters işliyor
Sınanmamışlığın kibri bunlar hep
maalesef bozuk zihniyet
Önyargı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?