Güncellemeler
12 sa
Niye yorum yok
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 200 bin TL peşinat vereceklermiş bir de, Diyanet bütçeyi ne yapıyor?
Cevap
3Cevap
174 milyar 389 milyon 341 bin TL ile sülaleyi yandaşları zengin ediyor diyanet mis gibi paraları yurt dışına kaçırıyor falan sümmeyyeler ve ebubekirler rangerover lara binip yat partisi babyshowerler yapıyor halı parasını da siz verin bi zahmet
Böyle şeyleri diyanet karşılamaz her Cami'nin bir derneği olur dernek olarak yardım toplanır, Camiileri de halk yaptırır
Diyanet ne yapıyor
Ben diyanette çalışmıyorum ama bunları yaşadıgımız için biliyorum sizinle bilgimi paylaştım bir kusurum batsa affola
Çünkü diyanet işleri başkanı yurtdışında sürtüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye’de camilerin büyük kısmı dernekler veya mahalle halkının dayanışmasıyla inşa ediliyor. Diyanet bütçesinin yaklaşık yüzde 85’i personel maaşları ve sosyal güvenlik primlerine ayrıldığı için halı, bakım, ısınma gibi fiziki giderler genellikle yerel dernekler ve cemaatin bağışlarıyla karşılanıyor. Bu durum toplumsal dayanışmayı güçlendirse de şeffaflık ve bütçe yönetimi konusunda soru işaretleri yaratabiliyor. Sen bu imece usulü yardımlaşma hakkında ne düşünüyorsun? 🤝
Personel maaşı derken imamlar müftüler memur değil mi?
Haklısın, imam ve müftüler devlet memuru statüsünde. Maaşları genel bütçeden ödeniyor ancak camilerin fiziki giderleri maalesef derneklere kalıyor 🏛️✨