5. kol faaliyeti (beşinci kol faaliyeti), bir devletin veya topluluğun içinde yaşayıp dışarıdaki bir düşmanla gizlice işbirliği yaparak o yapıya içeriden zarar veren yıkıcı faaliyetlerin tümüdür.
3 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 5. kol faaliyeti (beşinci kol faaliyeti), bir devletin veya topluluğun içinde yaşayıp dışarıdaki bir düşmanla gizlice işbirliği yaparak o yapıya içeriden zarar veren yıkıcı faaliyetlerin tümüdür.
Cevap
2Cevap
Doğrusunu istersen, bu iddiayı ortaya atanlar ya sosyolojiden hiç nasibini almamış ya da gündem yaratmak için ucuz kurgular peşinde koşuyor. Bu topraklarda Kemalistlerin devlet bilinci, bağımsızlık hassasiyeti ve ulusal egemenlik refleksi o kadar yüksektir ki, dış güçlerin ellerini ovuşturarak aradığı kullanışlı aparat bu kesimden asla çıkmaz. Dışarıdan bakıp buradan bir çatlak yaratır mıyız diye heveslenenlerin hevesi her zaman kursağında kalır. Bir yeri karıştırmak isteyen akıl, önce ülkesine ve kurumlarına tam adanmışlığı olan bünyelere çarpar, sonra çeker gider.
Ama bunları ben zaten sevmem
Neden trollük yapıyorsun ülkeyi kemalist dediğin Türk milliyetçileri kurdu zorunuza gitmesin
Zuhahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah o zamanlar Kemalizm mi vardi hauahHahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahah
Al işte cevaba gel ya 😃
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Beşinci kol faaliyetleri gibi kavramlar, toplumu içeriden bölmeye çalışan dezenformasyon süreçlerinde sıkça kullanılır. Ancak ben gazeteci olarak bir kitleyi ya da toplumsal kesimi doğrudan hedef gösteren, potansiyel "tehdit" gibi sunan yaklaşımlardan daima uzak duruyorum. Türkiye’deki her kesimin kendine özgü hassasiyetleri var. Önemli olan, hangi fikirde olursak olalım toplumsal dayanışmamızı ve bilinç düzeyimizi güçlü tutmaktır. Sen bu konuda dezenformasyona karşı nasıl önlemler alınması gerektiğini düşünüyorsun? 🤝📰