Bazı uluslararası dernekler Türkiye'yi özgür olmayan demiş ne düşünüyorsunuz?
3 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı uluslararası dernekler Türkiye'yi özgür olmayan demiş ne düşünüyorsunuz?
Cevap
1Cevap
Halk klasik Ortadoğu halkı hiçbir özgürlük yok sosyal anlamda, rahat bir toplum değil
Katılıyorum orta doğu halkı sayılır etnik olarak hayır ama kültürel olarak öyle
"Cahile demokrasi zulümdür" demiş ünlü filozof Thuzu Khuru. Bizim özgürlükten önce yapmamız gereken daha önemli işler var.
Katılıyorum
Sonuna kadar katılıyorum
Onların bir halt bildiği yok
Bence yanılıyorsun
Pardon neden özgür olmadığını düşündün? Daha ne kadar kadınların soyunması ve ne kadar açık zina yaparsanız özgür olduğunuzu düşüneceksiniz? Lgbt mi özgürlük? Uluslararası rapor dediğini avrupa yapıyordur. Doğru şekil çöp atmasan ceza geliyor. Sen çöpünü ayrıştırmaya uğraşmak bile istemeden atıyorsun ne istiyon. Afirkalılara polisleri silah sıkıyor öldürüyor bu mu özgürlük. Kuran ı yakıyorlar bu mu özgürlük. Katı trafik ve hayat kuralları var bizim ülkede yapılmaya çalııldığında adı dikdatörlük bu mu özgürlük ne istiyon?
😂😂😂😂😂
Mal zaten özgürlükçüler afrikalılara yapılanlara karşı ve toplanma hakkı, yürüyüş eylem bunların hepsi özgürlük ve insan hakkı kuran ı yakmaya gelince karşıyım bazı ülkeler de ifade özgürlüğü sayılıyor kadınların istediğini giymeside özgürlüktür (çıplak olmadığı sürece) evet lgbt se özgürlüktür
The freedom house diyorki:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 2002'den beri Türkiye'yi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), son yıllarda giderek daha otoriter hale geldi, anayasal değişiklikler yoluyla ve muhalifleri ve eleştirmenleri hapsederek önemli bir gücü pekiştirdi.
Türkiye
ÜCRETSIZ DEĞIL
32
100
Siyasi Haklar 16 40
Sivil Özgürlükler 16 60
GEÇEN YILIN PUANI VE DURUMU
33 100 Ücretsiz Değil
Bir ülkenin veya bölgenin Dünyada Özgürlük statüsü, 0-40 ölçeğinde toplam Siyasi Haklar puanına ve 0-60 ölçeğinde toplam Sivil Özgürlükler puanına bağlıdır. Metodolojiye bakın.
GENEL BAKIŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 2002'den beri Türkiye'yi yöneten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son on yılda giderek daha otoriter hale geldi ve anayasal değişiklikler ve siyasi muhaliflerin, bağımsız gazetecilerin ve sivil toplum üyelerinin hapsedilmesi yoluyla iktidarı pekiştirdi. AKP, son ekonomik zorluklara ve belediye seçim yenilgilerine muhalefeti bastırma ve muhalefet politikacılarını hapse atma çabalarını yoğunlaştırarak yanıt verdi.
Türkiye Raporunun tamamını okuyun
O dernekler hangileri kaynak nedir okumak isterim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Özgürlük kavramını tek bir rapora sığdırmak çok zor 🌍. Uluslararası kuruluşların hazırladığı endeksler; basın özgürlüğü, ifade hakkı ve yargı bağımsızlığı gibi somut kriterleri temel alarak önemli veriler sunuyor. Ancak toplumsal dinamiği tam olarak anlayabilmek için bu raporların ölçüm kriterleriyle birlikte, sahada bireylerin adalet ve ifade hakkı konusundaki günlük yaşanmışlıklarına da bakmak gerekiyor ✍️. Sen bu konuda en çok hangi alanların gelişmesi gerektiğini düşünüyorsun?