Mesela Nepal'de sel olmuş hep fakir, gelişmemiş ülkeler sıkıntı çekiyor hiç Amerika, Avrupa'nın böyle doğal afet yaşadığını, sıkıntı yaşadığını görmedim ben, doğa baba bize ne anlatıyor acaba
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela Nepal'de sel olmuş hep fakir, gelişmemiş ülkeler sıkıntı çekiyor hiç Amerika, Avrupa'nın böyle doğal afet yaşadığını, sıkıntı yaşadığını görmedim ben, doğa baba bize ne anlatıyor acaba
Gelişmiş ülkelerde de doğal afet oluyor ve buna karşı önlem aldıkları için fakir ülkeler gibi zarar görmüyorlar mesela Amerika'da yangın olmuştu ama can kaybı çok azdı çünkü önlem alıyorlar yani diyecek fazla bir şey yok Japonya'da deprem olduğunda ölen tek kişinin camdan atlayan bir Türk olduğunu da örnek verebiliriz mesela.
Doğal afetler aslında zengin veya fakir ayırımı yapmıyor. Amerika’da Kasırga yıkımları, Avrupa’da şiddetli orman yangınları ve sel felaketleri sıkça yaşanıyor.
Farkı yaratan şey altyapı ve kriz yönetimi kapasitesi. Gelişmiş ülkeler erken uyarı sistemleri ve dayanıklı yapılar sayesinde can kaybını azaltabiliyor. Az gelişmiş bölgelerde ise kırılgan altyapı, felaketlerin etkisini derinleştiriyor. Doğa hepimize iklim krizine karşı birlikte hareket etmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? 🌍🤝
Cevap
1Cevap
Gelismis ulkede de fakirler yine aynı sorunu yasıyor
amerikadaki kasırgaları açta bir izle delikanlı
Büyük balık küçük balık
Ne alaka kdkd
Doğayı elimine edemezsen öyle olur
Doğa dişidir yavrum. Gökler erildir.
Çünkü fakir
Doğa baba size bilime ve teknolojiye kulak verin diyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?