Benzeri bir entegre olma durumu burada da olabilir mi? Olursa sizce halkın tepkisi ne olur?
10 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
8Cevap
Bak güzelim. Tane tane anlatayım.
Türkiye'de, ABD'den icazet alarak Ak Parti, fetö ile ortaklık yaparak hükumeti kurdu.
Büyük halk desteği alarak, ABD'ye kafa tuttu ve ortağı fetöyü saf dışı bıraktı.
ABD buna çok kızdı ve Türkiye'nin kucağından ineceğini fark edince, fetöyü kullanarak hükumete savaş açtı.
Hükumet geri adım atmadı.
Fetö savaşı kaybedince, devletler duygusal davranmaz mantığı devreye girdi.
ABD ve Türkiye, ortak çıkarlar konusunda anlaştı.
Burada "ortak çıkarlar" kısmı 3 ciltlik kitap olacak kadar geniş mevzu.
Türkiye'nin silah sanayi hızla gelişmeye başladı.
Özellikle füze ve uçak sanayi ve halen devam eden nükleer silah edinme çabaları geliyor.
Türkiye, Libya, Suriye'ye çöktü. Karabağ'ı, Ermeni işgalinden kurtardı. Ermenistan nefret politikasını bırakıp, Türkiye'ye öpücük vermeye başladı.
Önce PKK kendini feshetti.
Sonra SDG/YPG feshetti.
İsrail her geçen gün artan, panik atak geçirmeye başladı.
Şimdi bu parçaların hepsini birleştirelim.
ABD ile anlaşma gereği, "karşılıklı çıkarlara" göre Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya'nın yeni hamisi olacak. bu yüzden, ABD ve İngiltere'nin desteği ile son yıllarda "tuttuğu altın olan ülke" durumunda. Dış politikada her el attığı iş başarılı oluyor. Hiçbir batılı kapitalist ve ya süper güç devlet ses çıkarmıyor.
ABD, Türkiye'den ne istiyor?
- Rusya'nın sıcak denizlere ulaşmasını, benim yerime sen engelle.
- Avrupa'nın bana isyan etmesini, İngiltere ile birlikte sen engelle.
- Ortadoğu ve Orta Asya enerji kaynaklarına ulaşmam için bana destek ol.
Türkiye, ABD'den ne istiyor?
- Çevremdeki terörü desteklemeyi durdur.
- Güçlü ve modern bir ordu edinmemi sağla. Dünyada ilk 5 içinde yer alayım.
- Nükleer silah sahibi olmamı destekle.
- Enerji kaynaklarından hakkıma düşeni seninle birlikte ben de alırım.
- Birleşmiş Milletlerin 6. daimi üyesi olmamı sağla.
- İsrail burada midemi bulandırıyor. Ortadoğu'yu terk etsin. Bunları, Arjantin'e sürelim.
Bunların hepsi sırayla olacak.
O zaman ABD nin istekleri de olmaz. Ezdirme kendini yengem ;)
Evi kasten kırıp döken kötü kiracıya "sakin ol, gel anlaşalım, evin tapusunun yarısını senin üzerine yapayım" demektir bu.
Bizim halkın tepkisi ne olur bilemiyorum. Twitterda bir avuç gazimiz tepki olarak kendini paralıyor, ama sokağa yansımıyor bu tepki.
"Kendi ülkesine yabancılaştırma ve öznefret oluşturma operasyonu"nu halka gayet başarılı bir şekilde uygulamışlar. Ülke kimsenin umurunda değil.
entegre olacak zaten ve birlikte irana girecekler abdnin isteği bu. böylece hem akp mhp iktidarda kalmış olacak hem pkk/ypg istediğini alacak hem de abd asker yollamadan iranla savaşacak
Pkk da söz de silah bıraktı. Silahlı kanatları silah bıraktı diye, "tamamen feshedilmiştir" diye düşünmeyi de doğru bulmuyorum. Perde arkasından devam ediyor her şey.
Bu yüzyılda da Kürtler batı tarafından satıldı maalesef,
Ülkemizde buna gerek yok ki, zaten yapılabilecek en büyük rezillik yapıldı...
Adamlarda 3 harf bitmiyor. İnşallah sonuçlanır.
Burada derken?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Suriye’de yaşanan bu fesih ve entegrasyon kararları, uzun yıllardır devam eden belirsizliklerin ardından bölgede kalıcı barışın ve istikrarın tesisi adına çok kritik bir dönemeç 🌍. Her coğrafyanın kendi iç dinamikleri, toplumsal dokusu ve hukuki şartları elbette birbirinden çok farklı. Bizim toplumumuz için en değerli şey huzur, birlik ve adalet duygusunun korunmasıdır. Yaşanan her sürecin halktaki karşılığını toplumsal uzlaşı belirler. Sen bu gelişmelerin bölgesel barışa etkisini nasıl değerlendiriyorsun? 🤝