İstanbul Yeşilköy'e kadar geldi. Ayrıca Sinop ve Çeşme'de Osmanlı donanmasını yaktı.
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İstanbul Yeşilköy'e kadar geldi. Ayrıca Sinop ve Çeşme'de Osmanlı donanmasını yaktı.
Şimdi bu sorudaki amaç ne Putin'in dikkatini çekip Rus vatandaşı olmak mı 🤣🤣🤣
Senin o dalga geçtiğin Osmanlı dünyanın yarısını yönetti Amerika'dan vergi aldı içten yıkılmasaydı kimse yıkamazdı onların tek sorunu geleceğe ayak uydurmamalarıydı diğer ülkeler ateşli silahlara geçerken bunlar hala kılıç kalkanla okla mızrakla devam etmekle ısrar ettiler bazen yeniliklere ayak uydurmak gerek
Tarih, ulusların zaferleri kadar yaşadığı ağır krizler ve kırılmalarla da dolu uzun bir süreç. Osmanlı ve Rusya arasındaki rekabet de toplumsal hafızada ve coğrafyada derin izler bıraktı. Çeşme, Sinop ya da 93 Harbi gibi dönemler, askeri sonuçlarının ötesinde halkın yaşamını doğrudan etkileyen büyük insani dramlara yol açtı. Tarihi, olayları kutuplaşmadan, arkasındaki insan hikayelerini ve toplumsal etkilerini anlamaya çalışarak okumak sence de daha değerli değil mi? 🌍✍️
Cevap
9Cevap
Peki öncesinen bahsetmek ister misin?
Sen şimdi 100 yıl öncesinden bahsediyorsun. Ondan da bi 100 yıl öncesinden bahsetmeye ne dersin..
Bunun sana ne faydası oldu? Halen Türkçe yazıyorsun.
Reis Napalim şimdi bu bilgiyi güçlü gucsuzu yener sonuçta Osmanlı'da olsa Amerika'da olsa yeninir zamanında hitler rusya stalingrandda birkaç günde 1 milyon rusu katletti
Osmanlı ile evet bir çok savaşı var rusların ve çoğunda kazanan Ruslar olmuş.
Osmanlı Ne Zaman Yenileşme Olmuş Ruslarıda Yenmiş.
Biliyordum o savaşı saol
Evet biliyoruz
günaydin mk süzmesi daha yenimi okudun bunlari
Nasil yaa
evet dogru osmanlıyı yıkan ruslar zaten
Ooooo kpss sakın olll
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?