7 gü

Alternatif Türkiye planım hakkında ne düşünüyorsunuz? (Daha iyi bir Türkiye planım)?

Şimdi Türkiye 2026 ilk 6 ayda 23 milyon ton petrol çıkarıldı. Bu bir ilkti. Normalde günde 60 bin varil çıkarılıyordu sadece. Ve bu 86 milyon insana anca yetiyordu, ihracat yapılamıyordu. Ve bildiğiniz üzere Türkiye amelelikten ve vergilerden para kazanan bir ülke. Ben de şöyle düşündüm, eğer nüfus azalırsa (15-20 milyon olursa) ve petrol ihraç etmeye başlarsak ülke büyük bir ekonomik kalkınma yaşar. (Norveç mantığı) Ve bu gelirin bir kısmı ile de fabrikada seri üretim yapılır, halk az olduğu için bu üretimin %10 kısmını kullanır, geri kalan kısmı da yine ihraç ederiz. Ülke zaten turizmden, sattığı dizilerden ve tekstilden para kazanıyor, üstüne petrol ve besin de ihraç ederdik. Ülke zengin olurdu. Halkın kişi başına düşen geliri artardı, sandığa da para kalırdı. Nüfus azaldığı için de görüntüyü bozan binaları yıktırırdık, daha temiz bir Türkiye olurdu. YKS, LGS de olmazdı, herkes eşit şartlarda okurdu, herkes üniversite okurdu. Ülkede işçiye gerek olmadığı için rekabet de azalırdı. İşçi sınıfı insanların da maaşı artardı. Şimdi soracaksınız nüfus nasıl azalacak? Ülke istese vizeyi kolaylaştırabilir, (Amerika vizesini asıl zorlaştıran şey Türkiye) çocuk doğumu için de kısıtlama getirirdi. 10 sene çocuk doğurmamak gibi*

Alternatif Türkiye planım hakkında ne düşünüyorsunuz? (Daha iyi bir Türkiye planım)?