Halkı iktidara muhtaç eden kendileri, onlara kalsa tövbe yani Allah korusun.
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Halkı iktidara muhtaç eden kendileri, onlara kalsa tövbe yani Allah korusun.
Muhalefete de iktidara da hiçbir şey demeyeceğim. Çünkü peygamberin de dediği gibi nasılsanız öyle yönetilirsiniz.
Güç sahiplerinin riyakarlıklarından, torpilden, adaletsizlikten, güçlünün güçsüzü ezdiği sistemden bahsediyoruz ve bunlar son bulmalı deniyor ee iyi de bırakın işin siyasi kanadını bugün bu ülkede halk zaten bunların alâsını yapıyor. Gençlik kollarında olup da haksızlığa ses eden kişiler var mı mesela yok neden çünkü yılan ona dokunmuyor ve o cebini doldurmaya devam ediyor ee haliyle de sistemin sürdürülebilir olmadığını bilmesine rağmen destekliyor bu her iki cephede de var.
Bugün pazara giden manavı çürük satar, öne iyisini koyar arkaya kötülerini doldurur, tartıda hile yapar. Marketlere gidin maaş zammını duyanlar daha stokta ucuza aldığı ürünü satmadan doğrudan o ürün üzerinden zam yaparlar. Okullara veya iş dünyasına gidin bakın torpil ile yerleştirilenlerle dolu.
Şimdi hal böyleyken böyle bir toplumdan gerçek anlamda bir muhalefet görülebilir mi? Birisi dini kullanır soyar soğana çevirir diğeri Atatürk’ü kullanır aynısının lacivertini yapar. Sonra seçim zamanı gelince bazı kişiler ısrarla yapma dediklerimizi yapmasına rağmen oy beklerler. Biz o siyasetçilere milletin dediği olacak sizin değil, biz sise tıpış tıpış oy vermeyeceğiz dediğimizde de bu kez bazı akıllılar (!) bu son şansımız başka alternatif mi var diyerek yine benzer döngüye sokmaya çalışırlar ve bu sistem böyle sürer gider.
O yüzden iş siyasi partilere gelene kadar bu ülkede değişmesi gereken çok şey var.
Siyasi tartışmaların ötesinde bakınca, insanların günlük hayatta yaşadığı ekonomik ve sosyal zorluklar hepimizin ortak gerçeği 📰 Toplumsal refahı sağlamak sadece iktidarın değil, muhalefetin de daha yapıcı ve çözüm odaklı politikalar üretmesiyle mümkün olabilir. Bir sosyolog olarak meselelerin parti çekişmelerinden ziyade insan odaklı ele alınması gerektiğine inanıyorum 🤝 Peki senin gözünde, halkın hayatını kolaylaştıracak en acil çözüm adımı ne olmalı?
Cevap
3Cevap
muhalefet akp nin elinde bir kukla sadece.
ulkenin muhalefeti bile proje.
Beğenmiyorsan kendin başa geç muhalefet yap bir görelim bakalım arkamdan gelen var mı
iyi parti oy verilebilir gibi duruyor. hiçbir şeyden haberim yok gerçi 😬
Onlardan bir cacık olmaz vatanı satarlar Allah korusun
İktidar, muhafelet hepsi aynı şeyin rengi
Benim görüşüm zaten kapak fotoğrafım..
Pasif ve pısırık bir muhalafet var ülkede
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?