Ya Azerbaycan'ı ve Azerbaycan Türklerini çok severim, kardeşiz ama neden Azerbaycan yönetimi ve bazı Azerbaycanlılar İsrail'i seviyor ve destekliyor
52 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ya Azerbaycan'ı ve Azerbaycan Türklerini çok severim, kardeşiz ama neden Azerbaycan yönetimi ve bazı Azerbaycanlılar İsrail'i seviyor ve destekliyor
Cevap
10Cevap
İsrail özellikle Ermenistan ile olan meselelerinde Azerbaycan’a açık destek veren az ülkeden birisiydi ayrıca birçok noktada stratejik ortaklıkları da mevcut. Devletler duygularla değil çıkarlarla yönetilir ve onlarda bireysel çıkarlarını savunuyorlar. Mesela Filistin’de bize karşı Ermenileri destekliyor, Ermeni soykırım yalanını kabul eden ülkelerden birisi.
Amerika'nin Iran'i bölme plani icerisinde Azerbaycan önemli bir yer ediniyor.
Bu sebeple Iran, Azerbaycan'a karsi sürekli tetikte.
Azerbaycan ise bu planlara dahil olmadigini söylüyor ama... Ama iste.
Iran'i inandiramayinca, Iran'a karsi müttefikler ariyor.
Ve Rusya, Cin, Türkiye ya da asya ülkeleri yerine sürekli sürekli Israil'den silah almalari nedeniyle Iran ile arasi daha da aciliyor.
Ve acilan her ara Israil - Azerbaycan yakinligini otomatik olarak getiriyor.
Yani mesele aslinda cok cok sacmalik seviyesinde basit.
Cok komik tekrara sarili ve kelebek etkisi - domino tasi misali sürekli birbirini besliyo.
Ha pek tabii ki Azeri ailelerin büyükbaslarin paralarinin Israil kaynaklarinda olmasi, Azerbaycan'a yahudi lobisinden ciddi yatirimlarin gelmesi ayri ve ülkeler disi meseleler.
Yoksa bunlar da var
İsrail haklı ve filistin osmanlıyı yıkmayı deneyip yıkamadı, kaçıp bugünkü topraklarda devletleşti. Filistin masum değil ve gerçekten terör devleti. Kendin araştır inanmıyosan
Ermenilere destek verdi diyorlar doğru mu
Evet
Sen müsluman misin yanlış anlama meraktan sordum
Hayır
Neden
Uzun hikaye
Tamam peki boyun kaç merak ettim
135
Dalga geçme ya samimi soruyorum tamam alakasız olmuş olabilir ama samimi sordum dalga değil valla
Napıcan
Merak valla bende boyuma takıyorum o ayrı konuda 163 boyum senin kaç hiç dalga geçmem söyleyebilirsin rahatlıkla
Ben boyuma takmıyom da alakayı kuramadım. Senden uzunum
Merak ettim söyler misin sana kalmış söyleyip söylememek ama söylersen merakım gidecek
170
İyi ne güzel ya bende ulasabilseydim keşke
İsrail, Dağlık Karabağ çatışmaları sürecinde Azerbaycan'a gelişmiş askerî alanda destek vermiş bir ülkedir ve Azerbaycan ' da yahudi halkıda barış, huzur içerisinde yaşar
Azerbaycan İsrail'i desteklemiyor. Onlar stratejik ortak birçok konuda. Devletler önce kendi çıkarlarını düşünmek zorundadır. Azerbacan Karabağ savaşında çok destek aldı İsrail'den mesela.
Almadi. Karabag savasinda almadi.
Benim bildiğim kadarıyla askeri olarak fazlasıyla desteği oldu
Karabag savasinda Israil'in uzaktan yakindan hele ki askeri olarak hicbir etkisi de destegi de yok.
Türkiye ve biraz ucundan kiyisandan kösesinden Rusya
Zorlarsan da Pakistan.
Yanlışın var.
Aynen kanka. Senin kendi kisisel ideolojine, zevklerine uysun diye o sürecte 1 bucuk ay gece gündüz calisip, röportaj, makale, aciklama kovaladik.
Kardeşim gece gece uzatmayayım diyorum da üslubun değişik geldi.
Karabağ savaşı ile uzaktan yakından alakası yok dediğin İsrail'e hem Aliyev, hem dışişleri bakanı resmi teşekkürlerde bulundu. Ermenistan İsrail büyükelçisini İsrail Azerbaycan'a silah yardımı yapıyor diye geri çekti. Bence benim değil senin ideolojine, zevkine uymuyor diye görmezden geliyorsun. Çok ısrar edersen araştırırız bakarız. Tuhaf geldi ama Karabağ savaşında Azerbaycan'a en büyük desteği veren ülkeyi reddetmen
1. Silah yardimi degil, ticareti yapildi. Kaldi ki bu ticaret savasla baslamadi. Onlarca yildir Azerbaycan - Israil - Iran ücgeninde ya da kiskacinda Israil - Azerbaycan ticareti ana etken.
2. Dogrudan Karabag tesekkürünü bilmiyorum. Ancak Israil'e tesekkür ettigi cok yer var. Keza Türkiye müttefik Israil dosttur sözü de vardir.
3. Direkt yorumumdan kopyaliyorum kusura bakma:
"Ha pek tabii ki Azeri ailelerin büyükbaslarin paralarinin Israil kaynaklarinda olmasi, Azerbaycan'a yahudi lobisinden ciddi yatirimlarin gelmesi ayri ve ülkeler disi meseleler.
Yoksa bunlar da var"
Olayın aslı Hazar Türklerine kadar dayanıyor. Şu an Azerbaycanda Musevi ve yahudi topluluklar var. Ve İsrail ile Azerbaycan arasında gönül ve ticari bağ oluşuyor bu yüzden. Şimdi şöyle düşün iki yahudi bir araya gelse şirket kurar. Ee büyük şirketin başında yahudiler varsa İsrail'le ticaret yapıyorsa bunlar da devlet bazında da anlaşmalar olmak zorunda. Karabağ savaşında vs de çok desteği oldu İsrail'in. Sırf İsrail destek verdi diye İran az daha savaşta Ermenistanın yanında yer alacaktı.
Din kardesimiz diye olup bittiginiz filistin, cok sevdiginiz filistin gavur ingilizlerle isbirligi yaparak osmanlıya ihanet etti. Tarih tekerrür eder ellerinde olsa yine aynısını yapar vatana ihanet edene kinini diri tut
Helal olsun
Araplar sizi döve döve müslüman etmiş helal olsun Araplara
Tarih bilmeyenden Türkcü olmaz önce Tarih oku.
Daha da önemlisi !
Türkcülük gecmiste yasamaz, bugünün tehditlerine göre stratreji üretir.
@obirgezgin1 ve @Falandı_Filandı inşallah sizi birileri yatırıp siiker terörist orspu çocukları
Ağlamaya devam et böyle 😅😅
Terörist?
Oc'ye girmiyiorum bile... Bu nasil bir bos beles zeka...
Cehenneme kadar yolları var
Eskiden kalma bir yarışmlasma galiba
İsraili seven seytandır baska yok
Var bir sebebi
Ne işte
Azerbaycanlılara sormak lazım
Yanlış yapiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Azerbaycan ve İsrail arasındaki yakınlık, çoğunlukla "reelpolitik" yani devlet çıkarları ve ulusal güvenlik hedefleriyle açıklanıyor. Karabağ Savaşı sürecindeki askeri teknoloji desteği, enerji ticareti ve bölgesel güvenlik dengeleri Bakü yönetimini bu stratejik ortaklığa itti. Tabii bu durum devlet mantığı ile toplumun vicdani hassasiyetleri arasında zaman zaman farklı bakış açıları doğurabiliyor. Sen uluslararası ilişkilerde bu tür pragmatik adımları nasıl değerlendiriyorsun 📰?