Güncellemeler
1 sa
1999 depremini yaşayanlar, deprem öncesi veya sonrası ne gibi çok ekstrem durumlar gözlemlediniz? Ben deprem bittikten sonra dışarı çıkınca direkt gökyüzüne baktım daha doğrısu bakılmayacak gibi diildi, gökyüzü pembe ve morumsu ya da kızıla yakın bir renk almış ve tüm yıldızlar bir araya toplanmış gibiydi ve yer yüzüne o kadar yskın görünüyordu ki bu hem deşhet verici ama bir o kadar da muhteşem bir görsel şölen oluşturmuştu gökyüzünde
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Gölcük depremi öncesindeki güneş tutulması hafızalarda yer ettiği için bu bağlantıyı kurmak çok insani bir refleks. Ancak yerbilimciler ve sismologlar defalarca belirtti Güneş ve Ay tutulmalarının yarattığı kütleçekim kuvveti, fay hatlarında büyük depremleri tetikleyecek güce sahip değil. Yılda ortalama birkaç kez tutulma oluyor ve Dünya'da zaten her gün yüzlerce irili ufaklı deprem meydana geliyor. Tamamen bir zamanlama çakışması yani.
Yapay zekaya mı sordun 😂
Ne alakası var benim genel kültürüm yok mu..
😍🤣
🥲
Genelde yapay zeka böyle cümleler kuruyor da, çok insani bir düşünce falan 😂
Düzgün ve derli toplu iki cümle kurunca hemen yapay zeka sanılması bu devrin acı gerçeği sanırım🥲 Ama haklısın, kalıp cümleler gibi durmuş biraz.
Yok yaa tam tersi yapay zeka çokta gerçekçi bilgiler vermiyormuş onu anladım sadece dediğin gibi derli toplu bir kaç cümleyle doğru bilgi verdiğine inandırıyor insanları ama yapay zekayı yanlıl bilgi verdiğine dair çok kez açığını yakaladım bu yüzden herkes kendi bildiği şekilde yorum yspması daha sağlıklı
Evet öyle, internette her bilgiye veya kalıp cümleye körü körüne inanmamak lazım zaten
bu astrolojik olaylardan sonra deprem tarzi dogal afetlerin yasanmasi bana da tesadüf gelmiyor ya, gerçekten tetikleyici etkisi var. 99 depreminden 6 gun once Türkiye de gozlemlenen bi tam güneş tutulmasi olmus galiba, bu sefer ki Türkiye'den gozlemlenmiyor bu yüzden aşırı derecede bizi etkileyecegini sanmıyorum. ne zaman Türkiye de gozlemlenen bi tutulma olsa o zaman bir seyler oluyor, onun dışında olmuyor önceki yillarla kıyaslarsak
Biz de olmasa da muhakkak oluyor bir yerlerde ama tam 27 yıl geçmiş ciddi enerji birikimi olabilir, zaten o depremden önce de büyük bir deprem olacağı söyleniyordu İstanbul da, o zaman küçüktüm ama konuşulanları hatırlıyorum köydeydik ve ben o çok pratik zekamla tarlaya çıkarız bize bişey olmaz diye düşünüyordum 😂 tabi aradan 4-5 sene geçti ve İstanbul da olmasa da istanbulu da çok ciddi etkileyen bu gölcük depremi oldu, yani İstanbul depremi hala cepte ve ya silivri de bir kırılma olacak ya da 100 yılı aşkın bir süre önce mürefte de yaşanan deprem sonrası ordan bir kırılım olabilir
oo büyük deprem ne zaman olur bilmiyorum ama hissiyatim yakin zamanda olmayacagi sjsjs, lodos cok kuvvetli estigi zamanda deprem olacak derler mesela ve bizim buralarda oluyordu gerçekten de. o 99 depreminden hemen önceki tutulma cok konusuluyor zaten, bayagi bi etkiliyor tutulmalar her seyi onumuzdeki 1 hafta dikkat etmek lazim o zaman sjs
O beklenen İstanbul depremi eni sonu olacak kaçış yok umarım o zamana kadar tüm binalar depreme dayanıklı hale gelir ve can kaybı yaşanmaz, ve İstanbul gibi bir yerde böyle büyük bir yıkım olursa o kadar sıkışık bina ve yapılaşma var ki heralde bana sıra gelmez bile sırf cesedimi bulmak için bile yıllarca, hele ki benim oturduğum bölge de
kacis yok olacakta o binalarin * sene de gecse dayanikli olacagini sanmıyorum, hatta daha beterini bile yapabilirler. muhtemel son kötü
Doğrusu bu yüksek katlı rezidanslar daha sağlam geliyor bana ve artık çoğu bina da bu şekilde yüksek katlı yapılıyor ve bunlar da deprem izalötörü var daha güvenilir bence ama Allah muhafaza drprem den ziya de bir yangında kaçış şansın pek fazla olmuyor o sıkıntı işte
sen rezidansta mi yasiyosun Şu an, guvenlik acisindan guzeldir tam bilmiyorum tabii de
Hayır ama çevremdek çoğu bina 50 55 katlı hatta yeni yapılanlar muhtemrlen 80 kata kadar çıkacak gibi görünüyor, saymaya kalktım sayamadım başım döndü
buyuksehirler de mevcut tabii, söz konusu İstanbul . mansarasi da güzel sjs
manzara*
Evet her türlü zorluğuna rağmen vazgiçilmez bir şehir, deniziyle, tarihiyle manzarasıyla, hangi ilçeye giersen git denize çıkıyorsun ya da deniz çok yakın
kesinlikle mükemmel bir sehir
evrende olacak olan olur , olanı engelleyemezsin ve iradenin güçsüzlüğü ile de yüzleşmek zorundasindir
Engellenmez evet ama tedbir takdiri bozar derler, kolombiya da venezuella da bile bizdeki kadar çok can kaybı yaşanmıyor demek ki bizden daha iyi daha sağlam bir yapılaşma var onlarda
Tutulma olayında kesin bir şeyler dönüyor yıldız ve gezegenler arasında.
Evet deprem ilişkisi düşündürücü.
Ciddi bir kütle çekim olayı oluşuyor bence
Burçlara etkisi nasıl bilginiz var mı kova burcuyum yükselenim aslan
Burç yorumundab anlamam ama burçlar var ve burçların yani gökyüzü olaylarının da insanlar üzerinde ciddi etkileri olduğunu düşünüyorum
Haklısın ama umarım olmaz
İnşallah
Umarım tekerrür etmez
İnşaallah
Allah korusun
Konuşamıyoruz
Konuşalım
Hep senin yüzünden oluyor zaten depremler 😂😂
Tkp kabul et