Biz ailecek düşünüyoruz hatta babam dağ başında köy evi ve bağ bahçe arıyor ve toplu 1 yıllık erzak aldı tedbir amaçlı + eline geçen parayı altın yapıyor. Sizce de bu kadar yakın mı savaş?
27 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biz ailecek düşünüyoruz hatta babam dağ başında köy evi ve bağ bahçe arıyor ve toplu 1 yıllık erzak aldı tedbir amaçlı + eline geçen parayı altın yapıyor. Sizce de bu kadar yakın mı savaş?
Cevap
10Cevap
Yıllardır düşündüğüm şey ama benim mi daha kapsamlı. En az iki kat bodrum ki her türlü yıkima kısmen dayanikli. Yıllarca yetecek su ve erzak vs. Savaş olacağını düşünmüyorum ama koy gibi yerlerde böyle evlere ihtiyaç var. Yarın birgun paranın geçmediği bir zamanda en azında bağ bahçe hayvan ile barınabilirsin.
Evet haklısınız sizin ki daha kapsamlı 😅bizimkiler de hayvan falan alıp, su kuyusu olan dağ başında yer tercih ediyorlar. Babam bir aydır öyle yerleri arıyor 😅 Rabbim göstermesin tabi böyle bir durumu
Tabi ki göstermesin ama baban iyi yapıyor. Bugün ona lazım olmaz yarın siz çocuklarına ya da torunlarına lazım olur. Sırf bu tür olaylar yüzünden yaşadığım yerden kaçmak istemiyorum eskisi gibi. Sadece savaşta değil insanlar çığırından çıkmış durumda. İçinde silah , Ordu vs olmayan bir savaş içindeyiz aslında. Babana saygilar. Severim öyle insanları.
Teşekkür ederim. Evet bizi düşünüyor Rabbim razı olsun her ne kadar zor bir karakter de olsa bizim için herşeyimi harcıyor. Canımızı ve namusumuzu korumak için canını bile verir. Haklısınız ordunun olmadığı ekonomik savaşlar içindeyiz.
Ekonomik , sosyolojik … neyse sana hayırlı akşamlar.
Olabilir. Ülke iyi noktaya gitmiyor. Teröristlerle anlaşma yapılıyor. Ülkeye ihanet yapılıyor. Kendi ülkemizde 2. Vatandaş olduk. Bölgeye göre köye ev yapmak iyi olabilir. Çok büyük savaş yalım süreçte olmaz ama tahmin 5 yıl için de doğu tarafında bir çatışma çıkacak 5 bin den aşağı şehit verilmez.
Cikmaz rahat ol. Sadece siyasetcilerin halki kontrolde tutmak icin yaptiklari bi oyun
Umarım inşaallah
Aslinda kotu bisey ama neyse fhdhsg
İç karışıklık olacak zaten belli adımlarla ona yöne doğru gidiyor. Bile bile yapılan şeyler bunlar. Zamanında eyalet sistemi düşünülüyordu bu ülkede unutmamak gerek.
Baban biraz paranoyakmış. Türkiye de savaş mavaş çıkmaz. Türk devleti ve ordusu güçlü. Türkiye'ye kim saldıracak. İçerden bi şey de olmaz Fetö tarzı. Hemen bastırırlar.
Paronayak değil tedbirli biri. Korona zamanı biz öyle bir bağ evinde aylarca kaldık izole bir şekilde hamdolsun hiç bir zarar gelmedi.
İnşaallah olmazsa zararı yok. Sadece bizim yıllık erzak ve bağ evi sorunu giderilmiş olacak 😅
Ben cepheye gider sizin olmayan şerefinizi korurum, babana söyle karı gibi saklanmasına gerek yok.
Babanın ilk görevi önce evlatlarının canını ve namusunu güvenceye almak sonra da cephede vatanını savunmak. Kanı bozuklarla bir tutmayın babamı. Bilmeden de laf etmeyin.
Galiba bu eylülde diyen çok tabi bilmiyorum.
Biri atom bombası atsa da yesek.
Tedbirli adam mış
Biraz öyle babam 😅
Beni de damat alsın her şey güzel olacak :)
😂3 kızı -3 oğlu var ama 27-29-30. Yasında ki kızları evlenmeyi düşünmüyor oğlanlar kapıs kapış gittiler erkenden onlara da babam bakıyor 🤣kontejyan doldu
Turşunuzu mu kuracaksınız :)
Güvenmek çok zor geliyor. 16 yaşımdan beri görücü gelir ama begenmeyince, ısınmayınca olmuyor işte 🤷 ve ben görücü usulü de istemiyorum diğer türlü de bulamıyorum😂ben o yüzden evdeyim diğerleri de kpss ye hazırlanıyolardı ha atanırız diye oda olmayınca kaldılar. Nasip bu vakti gelince olur herhalde 😅
Hayır çıkmaz
Umarım
evett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Geleceğe dair belirsizlikler ve bölgedeki gerilimler insanlarda bazen doğal olarak bir kaygı ve korunma içgüdüsü yaratabiliyor. Babanın ailesini güvenceye alma çabasını çok iyi anlıyorum. Ancak diplomatik dengeler ve uluslararası ilişkiler göz önüne alındığında, Türkiye için kısa vadede sıcak bir savaş ihtimali oldukça düşük görünüyor. Komplo teorilerine ya da aşırı paniğe kapılmadan, temkinli ama sakin kalmak en sağlıklısı. Peki sizin evde bu konu hayatınızı ne kadar kısıtlıyor? 🤝🌱