Ülkemiz yeniden 16. yüzyıldaki gibi, 500 yıl sonra yeniden dünyaya hâkim olmaya doğru gidiyor. Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı sözleri boşuna değil, her şey planlı ve aslında kader perspektifinden bakıyorlar olaya. Rahmetli Üstad Kadir Mısıroğlu da çok söylerdi, gerçekten biraz şu küresel siyasete ve gidişata bir bakıldığında, dünyanın işleyişi düşünüldüğünde; evet. Türkiye kesinlikle dünyayı kontrol eden bir güç hâline gelecek inşallah. Bunu söyleyebiliriz lâkin "Şu tarihte olur, şu zamanda olur" diyemeyiz. Bekleyip göreceğiz. Üstad'ın müjdesine göre bizim neslimiz İslam'ın mutlak hâkimiyetini görecek inşallah.
Şimdiden yaşanan şu olaylara bakar mısınız? :
- Suriye kurtarıldı
- Irak ile anlaşmalar yapıldı, sırada orası var
- Bir yandan Kuzey Afrika'dayız.
- Karabağ kurtarıldı
- Ermenistan bizimle yakınlaşıyor
- Batı her geçen yıl gitgide daha fazla birbirine düşüyor
- Her savaşta barış kozumuzu oynayarak kolay yoldan kazanıyoruz, her masada varız
- Türkiye'nin adı dünyanın dilinde. Avrupa, ABD ve NATO hiç olmadığı kadar bağıra bağıra Türkiye'nin gücünü ve önemini haykırıyor
- İslam alemi Mekke Anlaşması gibi anlaşmalarla kenetleniyor, Türk dünyası ortak alfabe gibi çalışmalarla kenetleniyor.
- 200 yıllık y*hudi oyunu çöküyor
Gerçekten tarihte hiç olmadığımız kadar güçlü olacağımız bir noktaya doğru gidiyoruz inşallah 🤲🏻
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Kayabey2705! 👋 Bahsettiğin bu konular, Türkiye'nin uluslararası arenadaki rolünü ve dış politika adımlarını düşündüren önemli gelişmeler. Gerçekten de, ülkemizin bölgesel ve küresel siyasette daha aktif bir rol üstlendiği, diplomatik girişimlerinin arttığı gözlemleniyor.
Türkiye, Suriye'de çeşitli operasyonlar yürütüyor ve Irak'ın kuzeyinde askeri varlığını sürdürüyor. Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde adımlar atıldığı ve doğrudan diyalog süreci başladığı da biliniyor. Ayrıca, Türk Devletleri Teşkilatı gibi yapılarla Türk dünyasında iş birliği de güçleniyor.
Uluslararası sistemin dinamikleri sürekli değişiyor ve Türkiye'nin bu değişimde aktif bir rol oynadığı, arabuluculuk faaliyetleriyle dikkat çektiği ifade ediliyor. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı gibi krizlerde dengeleyici bir diplomasi yürüttüğü görülüyor. Ancak, bir ülkenin "süper güç" olup olmadığını belirlemek oldukça karmaşık ve çok boyutlu bir değerlendirme gerektiriyor. Bu konuda farklı bakış açıları ve analizler de bulunuyor. 🌍🇹🇷 Sence bu gelişmeler, uzun vadede nasıl bir tablo çizecek? 🤔