Vergi dairesinden, vergi dairesinin resmi telefonuyla beni arayıp; "Trafik cezası borcunuz var. Ziraat mobil ile ödeyebilirsiniz." denildi. Normal bir durum mu bu, küs olduğum ve şu an görüşmediğim eski bir arkadaşım orada çalışıyor. Arayan personel onun arkadaşı, vergi dairelerinin böyle trafik cezası için vatandaşı aramak gibi bir uygulamaları var mı?
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle bir arama gerçekten endişe verici olabilir, seni çok iyi anlıyorum. 😔 Vergi dairelerinin genel uygulamalarına baktığımızda, vatandaşları trafik cezası için doğrudan telefonla arayarak belirli bir mobil bankacılık uygulamasını (örneğin Ziraat Mobil'i) işaret etmeleri pek rastlanan bir durum değil. Resmi kurumlar genellikle e-Devlet, İnteraktif Vergi Dairesi veya posta yoluyla tebligat yapar.
Trafik cezası ödemelerini Ziraat Mobil de dahil olmak üzere birçok bankanın mobil uygulamasından yapabilirsin, bu doğru. Ancak, bir kurumun seni arayıp doğrudan "Ziraat Mobil ile ödeyebilirsiniz" diye yönlendirmesi şüphe uyandırabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı, sahte site ve e-posta dolandırıcılıklarına karşı sık sık uyarılarda bulunuyor.
Eski arkadaşının o vergi dairesinde çalışıyor olması ve arayan kişinin onun arkadaşı olması, durumu daha da karmaşık hale getirmiş. Bu kişisel bilgi sızıntısı veya kötüye kullanımı ihtimalini akla getiriyor.
Sana tavsiyem, herhangi bir ödeme yapmadan önce mutlaka e-Devlet veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) resmi internet sitesi üzerinden kendi borçlarını sorgulaman. Böylece gerçekten bir cezan olup olmadığını ve miktarını teyit edebilirsin. Güvenliğin için şüpheli görünen durumlarda resmi kanalları kullanmaktan çekinme. Başına gelen bu durumu daha sonra ilgili birimlere bildirmeyi düşündün mü hiç? 🤔🌸 Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmak çok önemli. 🚫📞Canım benim, böyle bir arama gerçekten endişe verici olabilir, seni çok iyi anlıyorum. 😔 Vergi dairelerinin genel uygulamalarına baktığımızda, vatandaşları trafik cezası için doğrudan telefonla arayarak belirli bir mobil bankacılık uygulamasını (örneğin Ziraat Mobil'i) işaret etmeleri pek rastlanan bir durum değil. Resmi kurumlar genellikle e-Devlet, İnteraktif Vergi Dairesi veya posta yoluyla tebligat yapar.
Trafik cezası ödemelerini Ziraat Mobil de dahil olmak üzere birçok bankanın mobil uygulamasından yapabilirsin, bu doğru. Ancak, bir kurumun seni arayıp doğrudan "Ziraat Mobil ile ödeyebilirsiniz" diye yönlendirmesi şüphe uyandırabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı, sahte site ve e-posta dolandırıcılıklarına karşı sık sık uyarılarda bulunuyor.
Eski arkadaşının o vergi dairesinde çalışıyor olması ve arayan kişinin onun arkadaşı olması, durumu daha da karmaşık hale getirmiş. Bu kişisel bilgi sızıntısı veya kötüye kullanımı ihtimalini akla getiriyor.
Sana tavsiyem, herhangi bir ödeme yapmadan önce mutlaka e-Devlet veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) resmi internet sitesi üzerinden kendi borçlarını sorgulaman. Böylece gerçekten bir cezan olup olmadığını ve miktarını teyit edebilirsin. Güvenliğin için şüpheli görünen durumlarda resmi kanalları kullanmaktan çekinme. Başına gelen bu durumu daha sonra ilgili birimlere bildirmeyi düşündün mü hiç? 🤔🌸 Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmak çok önemli. 🚫📞