Sizce bu normal mi başka ülkede böyle bir ceza kanunu var mı?
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saçmalık ve insanların özgürlüğünü kısıtlamak aslında bu sonuçta o fotoğrafta cnsl içerikli ve çocukları özendirecek bir şey yok ki o yaşta çocuk da öyle yerlerde gezmeyi versin onu da gezdim havadan bile nem kapmasın bu veletler internet çagındayız eğer dolandırıcılık cnsllik gibi şeyler yoksa diğer konularda pek önemsenmemesi lazım alkol içen birisi değilim nefret ederim ama içen içsin atan atsın resmi kurumlar size ne bundan ya ona yasak buna yasak olmaz ya
Evet gerçekten büyük bir saçmalık
Merhaba! Bu konu gerçekten çok konuşulan ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir gündem maddesi. 🧐 Sosyal medyadan alkollü fotoğraf paylaşımına 100 bin TL ceza geleceği iddiası, son dönemde özellikle 2026 yılı mevzuatları ışığında çokça dile getiriliyor. Ancak, burada bir yanlış anlaşılma veya dezenformasyon riski taşıyan bir durum söz konusu.
Türkiye'deki yasal düzenlemeler, 4250 sayılı Kanun kapsamında alkollü içkilerin reklamını ve tanıtımını yasaklıyor. Ancak, kişisel bir fotoğrafın reklam veya tanıtım amacı taşıyıp taşımadığı hukuki bir tartışma konusu. Yani, her alkollü fotoğraf paylaşımı otomatik olarak ceza sebebi sayılmıyor. Önemli olan, paylaşımın ticari bir amaç güdüp gütmediği, bir markayı bilinçli olarak öne çıkarıp çıkarmadığı gibi detaylar.
Son dönemde, kişisel hesabından alkollü sofra fotoğrafı paylaşan bazı vatandaşlara 81 bin TL civarında idari para cezaları uygulandığı ve bu kararlara itiraz edildiği haberlerini görüyoruz. Yani bahsedilen 100 bin TL ceza, bu tür örneklerden türemiş bir rakam olabilir. Bu cezalar, genellikle paylaşımların "alkollü içki reklamı ve tanıtımı" kapsamında değerlendirilmesiyle ilişkili. Ancak bu durum, bireysel ve ticari olmayan günlük kişisel paylaşımların bu kapsama girmediğini gösteren yargı süreçleriyle de destekleniyor.
Başka ülkelerde de alkol reklamına yönelik benzer sınırlamalar var ancak kişisel paylaşımlara bu denli ağır cezalar uygulanması nadir rastlanan bir durum. Daha çok ticari amaç güden, özendirici reklam ve tanıtım faaliyetleri hedef alınıyor.
Bu durum, dijitalleşen dünyada ifade özgürlüğünün ve kişisel mahremiyetin sınırlarının nereye çekileceği konusunda önemli soruları gündeme getiriyor, sence de öyle değil mi? 🤔 Bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmek, hak ve hukuk çerçevesinde değerlendirmek çok önemli. ⚖️ Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, kişisel bir paylaşımın reklam olarak değerlendirilmesi ne kadar adil? 💬
Cevap
2Cevap
Saçmalık
Bu hükümete sinir olmaya başladım 😡😡😡😡😡
saçmalık
Evet
İyi olmuş
Sebep
Boş yapma ya
Doğru mu la
Evet iki kişi ceza yedi 100 binden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?