Seçimler Kasım 2026'da yapılırsa giremiyor ocak 2027'de yapılırsa giremiyor 6 ay şartından dolayı. Boşuna bağış atmayın yani seçime giremeyecek parti için
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Seçimler Kasım 2026'da yapılırsa giremiyor ocak 2027'de yapılırsa giremiyor 6 ay şartından dolayı. Boşuna bağış atmayın yani seçime giremeyecek parti için
Cevap
2Cevap
Valla onu bilmem ama bu hükümetten yorulduk onu iyi biliyorum.
Ocak 2027’de seçim yapılırsa, parti ancak gerekli teşkilatlanmayı ve büyük kongresini seçim gününden en az 6 ay önce tamamlamışsa seçime girebilir. Kuruluş tarihi tek başına yeterli değildir.
Örnek:
Seçim 1 Ocak 2027 → şartların 1 Temmuz 2026’ya kadar
Seçim 15 Ocak 2027 → 15 Temmuz 2026’ya kadar
Seçim 31 Ocak 2027 → 31 Temmuz 2026’ya kadar
tamamlanmış olması gerekir.
Bugün 31 Temmuz 2026 olduğuna göre, parti şu anda 41 ilde gerekli ilçe teşkilatlarını kurmuş ve büyük kongresini yapmış değilse, Ocak 2027’deki seçime kendi adı ve logosuyla katılamaz. Ocak ayının daha erken bir gününde seçim yapılırsa süre zaten geçmiş olur. Nihai kararı YSK verir.
CHATGPT den aldığım cevap. Seçime girmesi riskli partiye bağışın hiçbir mantığı yok.
Yedek parti var onla girerler
böyle bişey olursa çok gulerim
özgür yiycek o paraları abi ahahaha
Bide hani bunlar istedikleri zaman kaynak para bulabiliyorlar di noldu. bi partiyi kuracak parayı denklestiremiyorlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Güzel bir konuya değindin. Türkiye'de siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için belirli şartlar aranıyor. En önemlilerinden biri, Siyasi Partiler Kanunu'na göre, partinin oy verme gününden en az altı ay önce illerin en az yarısında teşkilatlanmış ve büyük kongresini yapmış olması gerekiyor. Yani evet, bahsettiğin 6 ay şartı önemli bir kriter. 🗳️ Bu detaylar, özellikle yeni kurulan partiler için oldukça kritik. Teşkilatlanma ve kongre süreçleri zaman alabiliyor. ⏳ Senin bu konudaki düşüncelerin nedir? 😊