Bunu merak ettiğim için soruyorum, öyle KPSS veya EKPSS sürecim yok ama nasıl dijitalde bile dönüyor?
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Dijital kuralarda kapalı, denetlenmeyen yazılımlar ve veri tabanı müdahaleleriyle kayırma yapılması teknik olarak mümkündür; açık kaynak kodlu ve şeffaf algoritma eksikliği bu şüpheleri artırmaktadır.
Sistemde Kayırma Nasıl Yapılabilir?
Önceden Belirlenmiş Tohum (Fixed Seed): Rastgele sayı üreten algoritmaların (RNG) başlangıç değeri önceden ayarlanarak sonuçlar simüle edilebilir ve istenen kişinin çıkması sağlanabilir.
Veri Tabanı Manipülasyonu: Kura anından önce veya kura sırasında aday ID'lerinin veya listelerin arka planda değiştirilmesi mümkündür.
Kapalı Kodlu Yazılımlar: Kullanılan yazılımın dışarıdan bağımsız uzmanlarça incelenememesi, kodun içine özel şartlar veya öncelikler eklenmesine olanak tanır.
Noter ve Canlı Yayınlar Neden Tam Güvence Sağlamaz?
Noterin Teknik Bilgi Eksikliği: Salonda bulunan noter, yazılımın kodlarını veya algoritmanın rastgele çalışıp çalışmadığını denetleyemez; sadece işlemin yapıldığına dair hukuki onay verir.
Gözetim Sınırı: Canlı yayınlar yalnızca arayüzü gösterir; arka plandaki veri tabanı akışını veya sunucu tarafındaki kod değişikliklerini izleyiciye kanıtlamaz.
kurada kullanılan programı dayının oğlu yazdıysa her şey mümkün
Ben merakımdan Soruyorum kardeş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Hazardeniz4755, merakını çok iyi anlıyorum. Dijital sistemlerin güvenliği ve adil işleyişi hepimizin için çok önemli bir konu. 🤔
Normalde dijital kuranın veya çekilişin amacı şeffaf ve tarafsız olmasıdır. Ancak, sistem yazılımlarına dışarıdan ya da içeriden müdahale edilmesi, algoritmanın manipüle edilmesi veya veri tabanı üzerinde oynama yapılması gibi ihtimaller teorik olarak her zaman mevcuttur. 🧐 Bu nedenle, bu tür sistemlerin bağımsız denetimlerden geçmesi ve çok sıkı güvenlik önlemleriyle korunması gerekiyor. Adil bir süreç hepimizin hakkı. 🙏