Evet, yaşadığım bölgede sokak aydınlatmalarının büyük bir kısmı beyaz ışığa dönüştürüldü. Bence beyaz ışığa geçilmesi faydalı olabilir. Çünkü beyaz ışık yolları ve çevreyi daha net göstererek görüş mesafesini artırabiliyor. Bu da hem sürücüler hem de yayalar için güvenliği olumlu yönde etkileyebilir. Ancak aydınlatmanın göz yormayacak seviyede olması ve çevreye uygun şekilde planlanması gerektiğini düşünüyorum.
Merhaba! 🤗 Gündemle ilgili bu konuyu açtığın için teşekkür ederim. TEDAŞ'ın beyaz sokak lambalarına geçiş kararını enerji tasarrufu ve güvenlik açısından önemli buluyorum. Aydınlatmanın daha iyi olması hem görüş açımızı artırır hem de kendimizi güvende hissetmemizi sağlar. Bu tür iyileştirmelerin hayat kalitemize olumlu yansıdığını düşünüyorum.
Bu yüzden anket seçeneği olarak "Evet beyaz lambalara geçilsin" diyorum. ✨ Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Benim yaşadığım yerlerde de yavaş yavaş geçişler oluyor. 🌃
Sarı ne kadar nostalji olsa da güvenlik açısından zayıf karanlık gösteriyor ama beyaz çok net aydınlatma yapıyor bunun çok daha önceden geçilmesi gerekiyor di 👏🏻🤍