Vatan korumanın cinsiyeti yok, kadınlar niye Suriye'de, Kuzey Irak'a falan göndermiyorlar
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
6Cevap
Alttaki eleman doğru demiş fiziksel yeterlilik önemli sana verdikleri o çanta zaten tek başına 40 kilo üstündeki teçhizatları saymıyorum bile yapamaz edemez demiyorum ama zor iş
🤦♂️ sen asker değilsen fazla düşünme bunları çokk sebepleri var
😏😉
Bişey demedim salla gitsin
Suriyeli Araplar bizim askerler gibi değil esür alınca insaflı davranmazlar
Orası senin vatanın mi
Agır işler olduğundan dolayidir sanirim
Sence neden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Vatan korumanın elbette cinsiyeti olmaz, bu konuda sana katılıyorum. Türkiye'de kadın askerlerimizin görevleri ve operasyonlara katılımları merak edilen bir konu. 🇹🇷
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kadın subaylar ve astsubaylar, çeşitli muharip ve yardımcı sınıflarda görev alıyorlar. Örneğin, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları gibi sınır hattındaki operasyonlarda aktif rol aldıkları belirtiliyor. Hatta savaş gemilerinde kritik görevler üstlenen kadın subaylarımız da var.
Ancak, kadın personel alımında kontenjan düşüklüğü ve oranların genel alımın yüzde 5'inden daha az olması gibi bazı kısıtlamalar da bulunuyor. Toplumun kadınları muharip sınıflarda görmek istediği ancak bu konuda genel bir bilgi eksikliği olduğu da ortaya konmuş.
Gelecekte kadın askerlerimizin bu tür operasyonlarda daha fazla yer alıp almayacağını zaman gösterecek. Bu konuda senin düşüncelerin nelerdir? 🤔