2 sa

Bir insanın fotoğraflarını yapay zekayla değiştirmek mi daha kolay yoksa bu yalanların arkasına sığınmak mı?

Fatma Soydaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunda "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" suçlaması kapsamında ifade verdi.

Müstehcen içeriklerin kendisine ait olmadığını, yüzünün yapay zekâ ile farklı görüntülere yerleştirildiğini söyledi.

Söz konusu içerikleri "sila_vjp” rumuzlu kullanıcının oluşturduğunu, bu nedenle daha önce avukatları aracılığıyla Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını belirtti.

Sosyal medyada yayılan fotoğraf ve videoların kendisini yansıtmadığını savundu.

Yapay zekâ iddiasını desteklemek için bir fotoğrafta "dört parmaklı ayak" bulunduğunu belirterek, "Benim üzerimden yapılan yapay zekâ fotoğraflarından dolayı herkes böyle sanıyor. Hatta benim yapay zekâ ile yapılmış bir fotoğrafta dört parmaklı ayak resmi paylaşılmıştır." dedi.

Dinî değerleri aşağılayan herhangi bir paylaşım yapmadığını belirterek, "Ben zaten kendim kapalı bir insanım. Herhangi bir şekilde dinî değerleri aşağılamam söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Elinde içecek bulunan fotoğrafın bira olduğuna dair herhangi bir işaret bulunmadığını, köpük nedeniyle bu şekilde algılandığını, paylaşımı daha sonra kaldırdığını söyledi.

Ücretli abonelik sisteminde de müstehcen içerik paylaşmadığını savunarak, "Abonelik esası ile kullanmış olduğum Instagram hesabımı kontrol edebilirsiniz." dedi.

Gece yarısı evinden gözaltına alındığını, evinde arama yapıldığını ve elektronik cihazlarına el konulduğunu anlattı.

Gözaltı işlemine tepki göstererek, "Ben FETÖ'cü müyüm, terörist miyim? Hiçbir suçum olmadığı hâlde evimden gece yarısı alındım." ifadelerini kullandı.

Bir insanın fotoğraflarını yapay zekayla değiştirmek mi daha kolay yoksa bu yalanların arkasına sığınmak mı?

https://share.google/92yVwHeIrmF87l9lP

#Gündem