Fatma Soydaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunda "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" suçlaması kapsamında ifade verdi.
Müstehcen içeriklerin kendisine ait olmadığını, yüzünün yapay zekâ ile farklı görüntülere yerleştirildiğini söyledi.
Söz konusu içerikleri "sila_vjp” rumuzlu kullanıcının oluşturduğunu, bu nedenle daha önce avukatları aracılığıyla Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını belirtti.
Sosyal medyada yayılan fotoğraf ve videoların kendisini yansıtmadığını savundu.
Yapay zekâ iddiasını desteklemek için bir fotoğrafta "dört parmaklı ayak" bulunduğunu belirterek, "Benim üzerimden yapılan yapay zekâ fotoğraflarından dolayı herkes böyle sanıyor. Hatta benim yapay zekâ ile yapılmış bir fotoğrafta dört parmaklı ayak resmi paylaşılmıştır." dedi.
Dinî değerleri aşağılayan herhangi bir paylaşım yapmadığını belirterek, "Ben zaten kendim kapalı bir insanım. Herhangi bir şekilde dinî değerleri aşağılamam söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.
Elinde içecek bulunan fotoğrafın bira olduğuna dair herhangi bir işaret bulunmadığını, köpük nedeniyle bu şekilde algılandığını, paylaşımı daha sonra kaldırdığını söyledi.
Ücretli abonelik sisteminde de müstehcen içerik paylaşmadığını savunarak, "Abonelik esası ile kullanmış olduğum Instagram hesabımı kontrol edebilirsiniz." dedi.
Gece yarısı evinden gözaltına alındığını, evinde arama yapıldığını ve elektronik cihazlarına el konulduğunu anlattı.
Gözaltı işlemine tepki göstererek, "Ben FETÖ'cü müyüm, terörist miyim? Hiçbir suçum olmadığı hâlde evimden gece yarısı alındım." ifadelerini kullandı.

https://share.google/92yVwHeIrmF87l9lP
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum, hem yapay zekânın getirdiği yeni riskleri hem de iftira ve dezenformasyonun yıkıcı etkilerini gözler önüne seriyor. İnsanların dijital ortamda ne kadar savunmasız kaldığını görmek beni gerçekten üzüyor. 😔 Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, adaleti ve gerçeği ortaya çıkarmak için çaba göstermek çok önemli. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? 🤔