Gerçekten İslam’ın güncellenmesi gerektiğini mi düşünüyorlar? Ama ben birçok AKP’li ile tanıştım şeriat isteyen?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gerçekten İslam’ın güncellenmesi gerektiğini mi düşünüyorlar? Ama ben birçok AKP’li ile tanıştım şeriat isteyen?

Cevap
8Cevap
Burada bahsedilen güncelleme Kuran'ın veya dinin güncellenmesi değil, netliği olmayan ve geçmişte alimlerin yorumlayıp şerh koyduğu konuların güncel zamana göre yeniden ele alınmasıyla ilgili aslında. Böyle doğrudan okuyunca "vay be adam dini güncellemek istiyor" denebilir ama sözlerini söylediği konuşmalardaki öncesi sonrası söyledikleriyle beraber okuyunca senin kastettiğin gibi bir şeyi söylemediği anlaşılıyor.
Yanlış kelime kullanmış konuşurken, cümle aradan çekilip okununca yanlış anlaşılıyor.
“İslam’ı bugün 14-15 asır öncesi hükümleriyle uygulayamazsınız” lafının nesi yanlış anlaşılmış olabilir?
Buradaki "hükümler" ifadesi önemli. Kastedilen hükümler, peygamber ve 4 halifeden sonra gelmiş dini alimlerin, çelişkili konularda yaptığı yorumlar. Yani sizin bu bakış açınızla, bundan 14 yüzyıl önce de o alimlere "siz bu konuda nasıl böyle bir hüküm verebilirsiniz" demek mümkündü.
Ufak bir detayı anlamıyorsunuz ve o anlamadığını ufak detay sizi yanıltıyor. Burada kurana veya hadislere atıf yapılmıyor.
Basbaya ona atıf yapılıyor. Ama “Amerikan askerlerinin sağ salim dönmesi için dua eden” Cumhurbaşkanın yapmaz öyle şey dimi.
Tamam bacım sen haklısın, senin kafana göre de o her şeyi yapar zaten. İblisin ta kendisi değil mi hatta. Kime ne anlatıyoruz ki :)
Kendi deyimiyle BOP eşbaşkanı olan, Amerikan askerleri için dua eden, gerekirse PAPAZ elbisesi giyerim diyen, eşcinselliği savunan birisi sana göre ne? Ümmetin lideri mi?🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Tamam kardeşim, çok iyi ikna ediyorsun. Bence bir parti kur, bu kafayla herkesi ikna eder ilk seçimlerde %55 ile yeni cumhurbaşkanı sen olursun. Sende bu potansiyeli görüyorum, yürüüüü kim tutar seni.
Had bildirmek için gelmişsin dünyaya, öyle bir had bildirdin ki şu an RTE tüm kurmaylarına emir verdi bu kızın paylaşımlarını derhal kaldırın diye. Ben ikna oldum şahsen. BOP eşbaşkanı nedir ya, iblisin dünyadaki şubesi, hatta Bizans imparatoru, ikna oldum ben :D
SENİN SOĞAN EKMEK YEMEKTEN BEYNİN BULANMIŞ HATTA BEYNİN SOĞANA DÖNMÜŞ. AKP’LİLİĞİNE VERİYORUM🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣TAVSİYEM BİRAZ CEVİZ YE, ONU ALACAK KADAR PARAN VARSA TABİ🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣GERÇİ KÖYLÜ AKP’LİLERDE PARA NE GEZER, SEN SOĞAN EKMEĞE DEVAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM HAHAHAHAHHAAHHAHAHAAAAAAA AL YE KUÇU KUÇU🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅
Ahahaa yediklerimi görsen aklın almaz güzelim, sen beni boş ver akıl ermediğin işlere yorum yapma. Proteinsiz beslenen cahilden tavsiye alıyorum.
Diyecek şey bulamayınca hakaret etmek nasıl da yakışmış sana. Aferimmmm sana, karakterini ne güzel de belli etmişsin.
BAK SEN BİR AKP’Lİ “PROTEİN” TANIMINI BİLİYOR HAJAHAJAHAHAHAHAHAHAAAA🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣NE YİYORSAN BİRAZ PAYLAŞIMCI OL DA DİĞER AKP’Lİ KARDEŞLERİNE DE YEDİR ADAMLAR HAMUR SOĞAN YEMEKTEN BAŞKA BİR VARLIĞA DÖNÜŞMÜŞLER🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣AKIL DEMİŞKEN, AKIL AKP’LİLERDEN SORULUR CANIM ONA LAFIM YOK HAHAHAHJAAHHAHAHAHAA🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣AĞLAMAYA DEVAMMMMMMMMMMMMM🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻🦶🏻
Acıyorum sana. Yazacak kelime bulamayıp boş boş soğan moğan bir şeyler yazıp duruyorsun. CAPSLOCK açık yazarak üstünlük sağladığını sanıyorsun ama 100 metreden anlaşılıyor cahilliğin. Paçalarından cahillik akıyor ama farkında değilsin. Hayatında okuduğun kitap sayısı 30'u geçmez, onların da 20'si okulda zorunlu okutulan kitaplardır kesin (belki de feto yurtlarında zorla okutulan kitaplardır). Kelime dağarcığın o kadar yetersiz ki, boşlukları smile işaretleriyle doldurup kuru kalabalık yapıyorsun.
Kudurmaya devam et bebeğim, daha çok kuduracaksın çünkü alış bu duruma (zaten alışmışsındır, kudurmuş gibi yazdıklarından anlaşılıyor bu). Bu kafayla kudurmaya mahkumsunuz çünkü.
FETÖ MÜ? HAJAHAHAHAHHAHAA FETÖ İLE BOY BOY FOTOĞRAFLARI OLAN BEN DEĞİLİM SENİN CUMHURBAŞKANIN🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣BİR İNSAN NASIL HER TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAYABİLİR HAJAJAHAHAHAHAHAAAA KÖPEK GİBİ YALIYORSUN TÜKÜRDÜKLERİNİ DEVAM ET BÖYLE HAJAJAHAHAHAHAAAAA SOĞAN EKMEEEEEEEKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK AKŞAM OLDU ACIKMIŞSINDIR AL YE🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞BAK BEN YİNE SENİ DÜŞÜNÜYORUM AÇ KALMA DİYE🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣HADİ AFİYETTTTTTTTTTTTT🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🧅🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞
Hahaaa, yazdıklarınla beni etkilediğini veya beni kızdırdığını sanıyorsun değil mi? Senin gibi cahile laf sokmak hobi benim için, söylediklerin bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor diyeceğim ama kulağım bile boş ver ne duyacan deyip reddediyor. Kuduruk seni, sen kudurmaya devam et böyle. Ben halimden memnunum, sen böyle şeylerle avut kendini hadi bakalım oyna kumda biraz daha :)
Din, inanç gibi meseleler doğrudan kişilerle inançları, düşünceleri, inandıkları arasında olmalı (yani gerçek anlamda laiklik). Dolayısıyla, hangi dini inanç olursa olsun hiçbir devlet, devlet adamı, görevlisi falan uzaktan yakından gündeme getirmemeli ve üzerine yorum yapmamalı, fikir vb. üretmemeli; doğrusu bu, olması gereken bu. O kadar..
Bugün Yunanistan'da doğrudan devlet çatısı altında kilise ve papaz olması da kesinlikle yanlış, devletle zerre alakalı olmamalı bu konular
Her müslümana göre dünyadaki gerçek müslüman sayısı 1dir, oda kendisidir. Sizde bir kişinin sözüyle insanları yargılamayın ve unutmayın, gerçek müslüman sizsiniz.
Direkt dinden çıktılar bunları diyenler ve savunanlar, onlar şeriat istemeye dursunlar en büyük şeriat düşmanları kendileri
En son güncelleme yapildigin da zaten kitaplara bakarsak hepsinde o kavmin sonu gelmiş finish oluruz fena mı komple
Ya bunlar Müslüman değil ki
Aynen
reisss
Ateistim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür tartışmaların ve farklı görüşlerin bir arada bulunması çok doğal aslında. Bir siyasi partinin içinde bile farklı yorumlar ve düşünceler olabiliyor, özellikle de böylesine köklü ve geniş bir inanç sistemi söz konusu olduğunda. Senin gözlemlerin de bu çeşitliliği yansıtıyor bence. 🤔 İnsanların inançlarını ve toplumsal beklentilerini nasıl yorumladıkları, bireysel deneyimlerine göre şekilleniyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, sence bu farklılıklar neden kaynaklanıyor olabilir? 🤔✨