- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u 2 ayOkulda nefret tohumları mı ediyorlar, bir gün olsun Kemalistler diye sataşmadan duramıyorsunuz 🤪? Çok merak ediyorum. Cevaplarsan sevinirim. Biz Türkçüler, Atatürkçüler Kurân ve ayetlerine saygı duyarız mesela ama siz sürekli dininize göre tam tersi olan bir şeyi yapıyorsunuz. Masum insanları hedef almam günah değil midir?
136 Yorumla- 2 ay
Hedef almak*
Soran2 aySaygı duyarsınız madem yeditepe üniversitesinde olanlar niyeydi onlarda sizden değil mi zaten?
- 2 ay
İnsanları yönelimine göre mi dışlayalım? Allah yaratmadı mı onları? Teröristler pankartlarına karşıyım.
Soran2 ayHayatım ben burada bunlar niye lgbt bayrağı açıyor demiyorum soruyu okuduğuna emin misin saygı duymuyorum duymayacağım ama umrumda da değil birisi bayrak açtığında gelip kendimi yorup o bayrağı çekmem mesela veya görünmesini engellemem çünkü umrumda değil ama saygı duymuyorum tabi ki sadece sorum şu lgbt bayrağı açılınca alkışlanıyor da ayet açılınca niye önü kapatılıyor niye sadece tek taraflı bi özgürlük var bu ülkede bunu sorguluyorum
- 2 ay
Bunu sorgulayabilirsin ama bunun suçunu Atatürkçülere atamazsın.
- 2 ay
İstediğiniz gibi hakaret edeceksiniz , küfürler edeceksiniz, aşağılık veya kötü göstermeye çalışacaksınız. Türkçülük maskesi altından istediğinizi yapacaksınız. Bir sorunla karşılaştığınızda Atatürk ün ismini kalkan yapmaya çalışacaksınız. Mağduruz ayağına yatacaksınız kusura bakmayın minare kılıfına sığmıyor artık. Gerçekten ben Türküm diyorsanız 1870 lerden günümüze değin içimize atılan İngiliz ve İsrail menşeili ve Türk ü yok edecek fikirlerin ve o fikirlerin toplumun önüne koyduğu isimlerin köleliğini yapmaktan vazgeçmelisiniz. Bunu başarabildiğiniz gün, diyeceğiniz ilk cümle şu olacaktır. Ben bu güne kadar Türk yaşam biçimiyle yaşamamışım.
- 2 ay
insan nankördür, Atam bir kesmi cehaletten kurtarmış, özgür insan olduğunu hatırlatıp haklar vermiş, babalarının-analarının belli olmasını sağlamış, gavura sömürge olmaktan kurtarmış ama yaranamamış.
- 2 ay
@siyahcorap senin atan kim bilmiyorum ama biri gelmiş hangi insanı cehaletten kurtarmış bilmem ama benim toplumumu cahilleştirmiş , batının sömürgesi yapmış. İngilizin emirlerini benim halkımın üzerinde uygulamış ve İngiliz yunan 2000 yıl önceki kendi atalarının yazıtlarını okurken ben 1500 yıllık Orhun yazıtlarını okuyamıyorum ama 100 yıl önce yaşamış atalarım okuyabiliyordu. Bu gün 72 iki tane devletin sınırları benim imparatorluğumdu herkes huzur güven ve özgürlük içinde yaşıyordu. Biri geldi bölüp parçalanmaya çanak tuttu bütün tebayı kendi toprağımda işkencelerle tecavüzlerle öldürmelerine göz yumdu. Bu gün hâlâ dünya üzerinde Osmanlı tebası olan insanlar Osmanlı diyorsa oturup bir düşünün sizin gerici dedikleriniz mi yoksa özgürlükçü dedikleriniz mi bu insanları gerçekten sevdi ve huzur verdi?
- 2 ay
@1Dehliz1Zirve aahahha hayal dünyan ileri seviyede gerçekten, osmanlı zamanında okuma yazma oranının ne olduğundan haberin var mı? osmanlı zamanında Türkler ne iş yapardı bilir misin? Ben söyleyeyim ampul yanar belki. Çiftçi, hayvan bakıcısı ya da ameleydik. Eğitim, Para, Borsa, Ticaret gayri müslimlerdeydi, anadoludan Türk oğlu İstanbul'a girerken kefil aranırdı, hep ecnebilere imtiyazlar tanındı. Senin gibi genç osmanlı hayranları dahil kimseyi göremedim osmanlıca bilen, 100 yıl önceki eserleri çevirebilen. Latin alfabesi ululsararasıdır. Tıpta, fende, geçerlidir. Ülkede ilim sahipleri latin alfasiyle eğitim gören ecnebiler olmuştu. Ayrıca kendileri vergi vermezlerdi, askere gitmezlerdi, senin dedelerin yemende, hicazda, fizanda 10-15 yıllık askerlik yaptı neden bu düzeni uyduranların huzuru bolzulmasın diye. 1850 lerde millet bu alfabeyi okuyamıyor diye toplantılar çözüm önerileri aranmaya başlandı, 50 senedir kaldırılması görüşülüyordu halk cahil kaldığı için. osmanlıyı yıkan din kardeşi dediklerin başta olmak üzere tebaan dediklerin sırtımızdan vurdu. Ürdün kralının kitabı var ne vaad edilip nasıl ingilizle iş birliği yaptığına dair. Cihat çağrıları havada kaldı, altın için, devlet vaadi için huzur içinde yaşadıklarıkları devleti sırtında vurdular. Boşuna yazılmadı Gazze ile ilgili şiirler, Yemen ile ilgili türküler. Bu sırada ülkenin başkendi işgal edilmiş, ülkenin padişahı sarayında koltuğunun derdindeydi, sömürge yani manda olmaya dünden razıydı, ülke savaştayken bilmem kaçıncı karısı için düğün yapıldı. Benim atam ne yaptı ortada. Allah ondan bin kat razı olsun bağımsız, mikroplarından arınmış bir ülke bıraktı. ama gidenler bitini bıraktı misali yine mevki sahibi oldular ve bu günlere geldik.
- 2 ay
@1Dehliz1Zirve ne Türkçülükle ilgili ne de Türk tarihiyle ilgili bilgin var. Vaktimi böyle birisiyle tartışmaya harcamayacağım.
- 2 ay
@siyahcorap siz ne olduğunuzu açıklamaya ispat etmeye çalışırsınız asılsız uydurma hikayelerle, biz ne olduğumuzu yansıtırız ispat çabamız olmaz. Sen bu yazdıklarınla osmanlıyı bildiğini değil Osmanlı ya olan düşmanlığını ilan edip yine onun üzerinden prim yapmaya çalışıyorsun. Bilgin yoksa aklın olsun. Sizin dedeleriniz diyorsunya işte bizim dedelerimiz Osmanlı nın tebaası ve tüm olumsuzluklara rağmen cephelerde savaşanlar. Senin dedelerinde savaşlar sonrası İstanbul işgalini açan ingilizlerle kadeh tokuşturarak memleketi masada tarumar ettirenler. Okursan anlarsın , Öncelikle bildiklerinin sana öğretilen yalanlar olduğunu anlarsın.
- 2 ay
Düzeyli şekilde tartışabilecek bilginiz olmadığını tahmin etmiştim. İfade ettiğiniz için memnun oldum
- 2 ay
@1Dehliz1Zirve ispata gerek yok gerçek tarihi anlattım sana, ben osmanlıdan şikayetçi de değilim bu arada tarihimin kötü ve iyi yanlarını gerek osmanlı gerek cumhuriyet zamanında ifade edebilecek kadar fanatik ve dar beyinli değilim. bu iş sana göre takım tutmaya benzesede bana göre değil. öve öve bitiremediğin osmanlı sarayına sipariş verilen el yazması içki listelerinden haberin yok ama sana tarih anlatan şarlatanlar saravona yatında grup seks yapıldı gibi bilgiler vermekten çekinmezler. özetle osmanlı 1700 lerden itibaren kötü yönetiliyordu kaybedilen topraklar, kopan halklarla bu sabit ve sonunda yıkıldı. o zamanın liderleri de düşmana sığınma talebinde bulunup ülkeden kaçtı. sana tavsiyem tarihi takkelilerden değil, yerel ve uluslararası kaynaklardan almaya özen göster.
- 2 ay
İngilizlerin Atatürk'e suikast düzenlediğini anlatmazsın ama.
- 2 ay
Göstermelik bir durum, olay bile değil. Milletin duygularıyla oynayıp kendilerine inandırma planının bir parçası
- 2 ay
@1Dehliz1Zirve darbe gibi mi?
- 2 ay
@siyahcorap takım tutar bir fanatiklik içinde oluşunu yazdığın yazılarla ispat ve ilan ederken, hâlâ yalanlarınızla insanları inandırmaya ve Osmanlıyı sömürü yapan bir yönetim olarak göstermeye devam ediyorsunuz hepsi bu. Lakin bu millet bu laflara doydu artık. Ne yapsanız boş.
- 2 ay
@siyahcorap darbe mi? 🤣🤣🤣 dalga mı geçiyorsun. Darbe nin ne olduğunu ve hakkında hiç bir bilgin olmadığını, bu soruyu sorarak ilan ettin.
- 2 ay
@1Dehliz1Zirve aynen herkes gördü yaşananları :D Osmanlı sömürülüyordu, Kıbrıs adası İngilizlere neden peşkeş çekildi, neden ingilizler başkenti işgal ettiğinde devlet olarak karşı gelmedik hepsi sabit aynı senin kafan gibi :D
- 2 ay
Osmanlı'nın paşası ile de suikast için anlaşıldı ama 🤪. Osmanlı beden ingilizlerle bu kadar içli dışlı?
- 2 ay
Size bir çok konu masal gibi geliyor. Gerçekliklerden uzak sadece Osmanlı düşmanlığına kafayı takmış gidiyorsunuz. Osmanlı yı bu gğn görmek için , Türkiye düşmanlarının dün ve bu gün var olan yaklaşım gerçeklerini görebilirsiniz
- 2 ay
Osmanlı'ya düşman olduğumuzu nereden çıkartıyorsunuz 🤦♀️?
- 2 ay
bunlar fanatik, osmanlı nın şamaroğlanı olduğu zamanları bile eleştiremezler :)
- 2 ay
@1Dehliz1Zirve imparatorluk mu kaldı kafan mı güzel, yunan polatlıya kadar gelmiş, İstanbul işgal edilmiş beylik bile olacak kapasitede bile değildik :D kime ne anlatıyoruz hey Allahım ya
- 2 ay
Atatürk ve şehitlerimize hain demen provokatif bir yorumdur. Laflarına dikkat et. Atatürk ortada yokken 1800'lü yıllarda Yunanlılar toprak koparıyordu zaten. Ermeniler isyan ediyordu. İngilizlere de toprak hediye edilmişti. Şimdi benim yorumumdan uza.
- 2 ay
kesin dedesini falan astı, bu kadar gerçeğe rağmen bu kadar kuyruk acısı malum tiplerde görülür.
Soran2 ay@1Dehliz1Zirve her söylediğine katılıyorum 🫰👏
- 2 ay
Eski sömürge günlerini özlüyordur bunlar 🤪. Yabancılar üstün, Türkler ise onların hizmetlileri. Yabancılar bedelli askerlik parası öderdi, müslümanlar zorla askere giderdi.
- 2 ay
Kendi yalanlarınıza kendiniz bile inanmıyorsunuz. Gerçekleri hazmedeyince bilmeyenlerde konuya uyanmasın diye yorum kaldırtırsınız, zerre kadar cesaretiniz yok, sizinkilerin halkı sindirmesinden güç alıyorsunuz ama artık bitti. Biz artık bitti dediğimizde nedense sizin cinler tepenize çıkıyor. Sahi neden çıkıyorlar 🤣🤣🤣
- 2 ay
Atatürk'ü koruma kanununa göre hain dediğin için yargılanma ihtimalin dahi var. Ülkemizin kurucusuna saygılı olacaksın.
- 2 ay
- 2 ay
İşte seninde bilgin bu kadar dedektif, bari biraz araştırsaydında buraya yazacak iki üç kelimen olsaydı. Karşımda konuşacak kelime bulamayınca laf çevirmeler bu da tutmayınca , dalga geçtiğiniz Osmanlı ve Osmanlı subaylarını askerlerini sahiplenmeye geçiyorsunuz zerre kadar umrunuzda olmadığını bilmiyor muyuz? Herşeyinizle bunu ortaya koyuyorsunuz. Atatürk dedinizya, kanunen koruma altında. Bu yüzden kimse bir şey diyemez ancak siz onun sadece " kamu oyu önünde " söylediklerini uygulayın. Bu size yeter. Türk üm diyebiliyorsanız. Dünya ile barış içinde olun, insanların değerleri ve sevdikleri ile dalga geçmeyin. İnsanlar arasında ayrımcılık gütmeyinki bölücü ve bozgunculardan olmayın. Türk üm diyebiliyorsanız vatanımızı bayrağımızı sevin ülke idaresine bağlılık gösterin ki , ülkemiz daha güçlü olsun. Kelime oyunu ile beni düşürmeye çalıştınız ama olmadığınıda söyleyeyim son olarak. Yine düşmeyeceğim. Karşınızda sizin katettiğiniz yolları geride bırakmış biri var. Kendinizi ne kadar çok akıllı , bilgili ve yüksekte görürseniz. Ne denli fikir yoksunu , ne denli cahil ve ne denli aşağılarda olduğunuzu hiç bir zaman bilemezsiniz. Türk üm diyorsanız ve bunca yıldır İngiliz kaynaklarının size empoze ettiği bilgilerden uzaklaşıp gerçek Türk kaynaklarını okuyun. Tabi yapabilirseniz.
- 2 ay
Türk'ü aşağılayan Vahdettin'i savunmuyoruz çok şükür.
- 2 ay
Abdulhamit Han ı hazmedemezsiniz ama onun gerçeklerini kapatamaz ve inandıramaz hâle geldiniz şimdide Vahdeddine sardınız. Hadi söyle bakalım Vahdettin Türk ü nerede nasıl aşağılamış?
- 2 ay
Kıbrıs'ı İngilizlere veren Abdülhamid, İngilizler ise savaş döneminde Filistinlilere, Yahudilere ve Kürtlere devlet kurma sözü veriyor 🤪. Türk yurdu işgale uğramış, Türk kadını tecavüze uğruyor, silâhları bırakın diyerek teslimiyet göstererek Türk milletini aşağılayan Vahdettindir.
- 2 ay
Siz gerçekten cahilsiniz ve gerçekleri hazmedemiyorsunuz. Kıbrıs ne zaman elden çıkmış kırım ne zaman düşmüş , milyonlarca km kare toprak hangi savaşlarda kim zamanında kaybedilmiş, masada bırakılan topraklar ve denizler bir de onlara bakın. Adam Antalya ya geziye gidiyor kıyıya en yakın ve büyük bir adayı görünce Adanın ismini soruyor, cevap veriyorlar. İsim Yunanca, ve bu Kişi antlaşma masasında tam yetkili bulunan kişi. Ne diyor biliyor musun? "Burayıda mı vermişiz yaa " diyor şaşkınlıkla. Abdulhamit han ise başta İsrail olmak üzere tüm toprak isteyen sefirleri kapısından kovuyor. Öğrenip gelin o zaman konuşalım.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)2 ayArkadaşımızın pankart açması, anlamlı bir ayeti ilan etmesi çok güzel fakaaat açıp bir süre tutup fotoğraf çekildikten sonra da kapatması daha şık olurdu bence. Herkes orada yazanın ayet olduğunu bilmeyebilir. Mezuniyet fotoğrafında başkasının açtığı pankart ile poz vermek istemeyebilir.
Yani mesela oradaki 20 kişi aynı anda istediği pankartı açıp tören boyunca tutsaydı... Kaos olmaz mıydı?
00 Yorumla
- Gündem konusunda 570 cevap paylaştı.
2 ayYasak kadar saçma bir şey yok... insan istediği pankartı acabilmeli.. diğer insanlarda buna saygı göstermeli.. isteyen ayet. Acar isteyen LGBT isteyen kutupların erimesin diye açar isteyen internet parasız olsun diye.. bu boş yartismalarda son bulmalı :))
00 Yorumla
Belli gir güruh var. Ne oldukları da belli değil, kendilerini aydın zannediyorlar ama aslında hiçbir şey değiller. Bu üniversitedeki öğrenciler de nasıl oluyorsa bir beyin yıkanması ile aynı duruma geliyorlar.
01 Yorumla
Soran2 ayAllah hepsinin belasını en kısa zamanda versin
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Mezuniyet törenlerindeki pankart ve bayrak konuları gerçekten de sıkça tartışılan, farklı yorumlara açık meseleler olabiliyor. Senin de belirttiğin gibi, özellikle üniversitelerde bu tür etkinliklerdeki ifade özgürlüğü ile üniversite yönetimlerinin belirlediği kurallar arasında bir denge aranıyor.
ODTÜ özelinde baktığımızda, geçmiş yıllarda da mezuniyet törenlerinde pankart ve bayrak yasakları veya kısıtlamaları gündeme gelmişti. Hatta 2023 yılında, rektörlüğün '100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü' temasına uygunluk şartı getirdiği ve Türk bayrağı, ODTÜ flaması veya yabancı öğrencilerin ülke bayrakları dışında bayrağın Devrim Stadyumu'na alınmayacağını duyurduğu biliniyor.
Son zamanlarda ODTÜ mezuniyet töreninde LGBT bayrağı açılmasıyla ilgili haberler, bu tartışmayı yeniden alevlendirdi. Bazı haber kaynakları bunu "provokasyon" olarak nitelerken, bazıları ise öğrencilerin bu yasağı protesto ettiğini ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Hatta geçmişte LGBTİ+ bayrağı taşıyan öğrencilere disiplin soruşturması açıldığı da olmuş.
Gördüğün gibi, üniversite yönetimlerinin koyduğu kurallar ile öğrencilerin ifade özgürlüğü talepleri arasında sürekli bir gerilim ve yorum farkı yaşanabiliyor. Bu durum, her olayın kendi dinamikleri içinde değerlendirilmesine yol açıyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Üniversite yönetimleri ne tür kurallar koymalı? 🤔00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- Gündem konusunda 590 cevap paylaştı.
2 ayODTÜ Boğaziçi eşcinsel dolmuş gençlerimiz zehirleniyor
113 Yorumla
Soran2 ayBirde alkışlıyorlar ayet açınca da herkes engelliyor
- 2 ay
Bizzat kuzenim Boğaziçine gidene kadar ailemizin gururu efendi dürüst okulunda evinde sinemasında arkadaşlarıylan buluşur eder bayramda seyranda görüştüğmüz normal bir genç çocuktu ne zaman boğaziçine ayak bastı içine şeytan kaçtı önce aileden tamamen koptu sonra eşcinsel derneklere üye oldu sonra madde bağımlılığı mezuniyet ve çöküş 38 yaşında şimdi babaevinde iş yok güç yok yalan konuşmak normal olmuş
Yazık insan ziyanlığı
Soran2 ayAllahta belasını vermiş işte hepsinin böyle bi sonu olsun inşallah hak ediyorlar hiç üzülmüyorum
- 2 ay
Belayı bu çocuğu o hale getirenlere isticeksinn
Soran2 ayÇocuk ergen değil üni kazanmış gitmiş artık kendi fikri düşüncesi yok mu bacım bende üni okudum şehir dışında ben niye böyle sapkınlıklara alet olmadım arkadaşlarım çok mu dört dörtlüktü hayır, herkes kendinden sorumlu hadş çocuk olsa anlarım da
- 2 ay
18 yaşında ki halinle şimdi ki düşüncen fikrin hal ve hareketin bir olamaz
Gençlik toyluk var
Soran2 ayAynı olmayabilir ama neyin doğru olup olmadığını gayet iyi biliyordum çok şükür kimse gelip bana lgbtyi savunduramazdı
- 2 ay
nedense ülkenin en zeki çocukları burada ama :)
- 2 ay
@siyahcorap ülkenin en zekilerini eğitenler sahip çıkanlar tehlikeli
- 2 ay
ne alakası var, çocuk bölüm ile ilgili okuyor, din dersi mi alıyor :D kuran kurslarında yaşananları konuşalım istersen asıl tehlike sübyanlara yapılanlarda bence.
- 2 ay
@siyahcorap hepsinin canı cehenneme
- 2 ay
Aynen tüm vatan hainlerinin de aynı şekilde.
- 2 ay
@siyahcorap kesinlikle
- Gündem konusunda 524 cevap paylaştı.
2 ayKemalizm olmasa sen şu an bunu bile yazamazdın kşr suriyeli seni
10 Yorumla
2 aykemalist kafa olmasa şu an afgan kadını gibi evinde elinde 3 çocuk takılırdın, ne okumak, ne meslek hiçbir şey yok nasıl dünya ama tam senlik dimi
10 Yorumla
2 ayÇok hayasızlık çok günah geliyor tabii bişey söylemek bana düşmez ama
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayHer görüşe saygın olsun yapprrraaammm ülkeyi satıp giden padişah bozmasına söyle sen bunu
02 Yorumla
Cevap sahibi2 ayAz kendi fikrin oldun uzun adam Allah değil bunu bil
Soran2 aySenin gay olup olmadığın umrumda değil zaten daha sorduğumu anlamamışsın ben diyorum ki sen niye bayrak açabiliyorsun da ben ayet açınca engelleniyor ben size karışmazken siz niye karışıyorsunuz özgürlükçü düşünceniz niye bi tek size özel onu anlatıyorum
2 ayLgbt ve din farklı şeyler. Laik bir ülkedeyiz.
07 Yorumla- 2 ay
Dincilik farklı. Dinci ol ama bize empoze etme. Nasıl bir dinse bir adama 4 karı düşüyor falan. Lgbt bireyleri keyfinden açmıyor. Hakları için savaşıyor.
Soran2 ayEtmem çok umrumdasınız sanki ama nasıl ki burada lgbt bayrağı açılıyorsa ayet de açılır o zaman niye engelliyorsunuz bunu
Soran2 aySende bayrak açınca fikirlerini empoze etmeye çalışıyorsun o zaman
- 2 ay
Çünkü burası laik bir ülke ve ayetin açılması saçmalık. Dini bir üniversite değil sonuçta. Hangi ülkede ayet açılıyor? Bunların amacı şeriatı getirmek. Sırf bisiklet kıyafeti giydi diye içeri atılan adam gibi yapacaklar hepimizi
- 2 ay
Kimse lgbt bayrağına bakıp ben lgbt üyesi olayım demez bu hislerle alakalı. Ve haklarını savunuyorlar
Soran2 ayHangi ülkede ayet mi açılıyor komik misin sen aq daha geçen dünyanın en prestijli ünilerinden birinde başörtülü bi kız mezuniyet konuşmasını kuran okuyarak açtı hangi uzayda yaşıyorsun
- 2 ay
Onlar iyi niyetle yapıyor bizimkiler şeriata zemin hazırlıyor
Gizli Üye(25-29)2 aySen ne zihniyetlisin
018 Yorumla
Soran2 ayOsmanlı zihniyetli atalarımdam yadigar
Cevap sahibi2 ayHmm evlilik düşünür müsün
Soran2 ayEvet ama şartlarım çok
Cevap sahibi2 ayKonuşuruz
Soran2 ayChpli ve kemalist kafalarla muhatap olmuyorum ama
Cevap sahibi2 ayDeğilim ki
Soran2 ayKemalist olmayan mi var bu ülkede
Cevap sahibi2 ayKafayı yemişsin
Soran2 ayTamam
Cevap sahibi2 ayDeğilim evlenek diyom
Soran2 ayRüyanda mi gördün deli misin nesin 😂😂😂 ben daha atanacam daha paramı kazanacam öyle
Cevap sahibi2 ayBölüm ne
Soran2 ayÖğretmenim
Cevap sahibi2 ayBen de sağlıkçı
Soran2 ayGüzel
- 2 ay
ahaha trol resmen atam sayesinde çalışıyor, hatta öğretmen olmuş, otur evinde çalışma çocuk bak diyen zihniyeti savunuyor :D
Soran2 ay@siyahcorap 2 gün sonra sınavım var atamavağım kudurabilirsin çocuklarını eğitip onları da senin gibi cahil yapmayacağım
- 1 ay
ahaha merak etme senin bulunduğun ortamlarda çocuklarım eğitim görmeyecek. .) senin gibi bilinçsizlerin ve fesli gibi usturupsuz sallayan yunan sevici dinciler yüzünden yeni nesil dinsiz oluyor bilmem farkında mısın! Yani sizi yeni nesilde sallayan olmayacak zaten. İnşallah başarısız olursun Atamın sana tanıdığı hakları kullanamazsın AMİN :)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar