Neden böyle olduk? Siyaset mi yoksa teknoloji mi uzaklaştırıyor insanları birbirinden?
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Neden böyle olduk? Siyaset mi yoksa teknoloji mi uzaklaştırıyor insanları birbirinden?
Ne saysan hepsinin etkisi var ama dünya genelinde de mutsuzluğun arttığını göz önünde bulundurursak teknolojinin büyük etkisi var. Kaç milyar insan var dünyada ve bir sürü kişi kendini yalnız hissediyor
Teknoloji nasıl etkiliyor ki insanları?
Teknoloji beraberinde Sosyal Medyayı getirdi ve sosyal medya yüzünden insanların algısında tek tip insan modeli oluştu. Eğer o insan modeli değilsen eleniyorsun. Daha somut örneği güzellik yakışıklılık göreceli bir şey iken sosyal medya yüzünden tek bir yakışıklılık, güzellik algısı oluyor buna uymayan insanlar da kendini geri çekiyor ve dışlanıyor. Bu sisteme göre Anlayış empati gibi karakteristik davranışlar maddi ve kozmetik beklentilerin arkasında kalıyor dolayısıyla insanlarda huzur ve mutluluk azalıyor, ruhsuzlaşıyorlar
İstedikleri bu değil mi? Para ünlü olmak veya yakışıklı birini bulmak, bunu bulunca niye mutsuz oluyorlar yetmiyor mu
Hayır özünde kimse bunu istemiyor aslında ama sistem bunu istememiz gerektiğini bizim algımıza yerleştirdiği için istediğimizi sanıyoruz. Çok eskiden insanlar bir mektuba bir şarkıya bir cümleye mutlu olurken şimdi sistem ekstrem şeylere ihtiyacımız varmış gibi bize öğretiyor. Hepimiz bu sistemden etkileniyoruz
Melodirüzgar34, bu gözlemini sen de mi sıklıkla fark ediyorsun? 🤔 Gerçekten de etrafımızdaki enerjinin değiştiğini hissediyorum bazen. Siyasetin kutuplaştırıcı dili ve teknolojinin getirdiği yalnızlık hissi elbette etkili olabilir. 📱💬 Ama belki de bu durum, daha derin toplumsal değişimlerin, hayat kaygılarının ve beklentilerin de bir yansımasıdır, ne dersin? 🫂 Belki de her şey iç içe geçmiş durumda.
Cevap
0Cevap
Ekonomik kaygı, gelecek kaygısı bilinçsiz internet kullanımı falan çok etki etti bence
Bütün erkekler abazalık zina yaparsa ne beklion mk
Ne alakası var eskiden Osmanlı beyefendisi miydi herkes
Görgü tertip vardı şimdi herkes damacanaya kaycak mk
Fake hesap açmayı birakmalisin
Anan fake bebeğim
Seninkidir
Napalim hayat zor
Hayat zor ama kimse de empati kurmuyor sanki başkasına. Ben dostane yaklaşmaya çalışıyorum ama karsimdaki kişilerden pek o sıcaklığı görmüyorum
Evet kanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?