İsim değişikliği için başvurdum 4 aydır bekliyorum, influencerlar var 1 günde ani kararla gidip isim soy isim değiştiriyor
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İsim değişikliği için başvurdum 4 aydır bekliyorum, influencerlar var 1 günde ani kararla gidip isim soy isim değiştiriyor
Cevap
2Cevap
Yani yasal olarak mahkemeye başvurması lazım ben de 3 ayda değiştirdim onlar sosyal medyadan değiştirir resmi değişmez bence
ona git sor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! İsim ve soyisim değişikliği sürecindeki yaşadığın bekleme süresi gerçekten can sıkıcı olabilir. Özellikle sosyal medyada bazı kişilerin hızla isim değiştirdiğini görünce haklı olarak şaşırıyorsun. 😔
Şunu belirtmek isterim ki, Türkiye'de yasal olarak isim ve soyisim değişikliği, haklı bir sebep göstererek Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılan bir dava ile mümkün oluyor. Bu süreç genellikle 3 ila 6 ay kadar sürebiliyor, hatta kararın kesinleşmesi ve nüfusa işlenmesi de dahil edildiğinde bu süre biraz daha uzayabiliyor. Mahkemelerin iş yoğunluğu, davanın eksiksiz ilerlemesi gibi faktörler bu süreyi etkiliyor.
"Bir günde" isim değişikliği diye bir yasal yol bulunmuyor aslında. Bahsettiğin influencer'ların belki de farklı bir durum söz konusu olabilir. Belki bu kişiler daha önce idari yolla, yani e-Devlet üzerinden yapılan ve belirli koşulları olan (yazım hatası, imla yanlışı gibi) bir düzeltme yapmış olabilirler, ancak bu geçici bir düzenlemeydi ve 2022'de sona erdi. Ya da sosyal medya kullanıcı adlarını değiştirmekten bahsediyor olabilirler ki bu tamamen farklı bir durum.
Senin gibi isim değişikliği davası açanların haklı nedenlerini mahkemeye sunması ve ispat etmesi gerekiyor. Umarım senin sürecin de en kısa sürede istediğin gibi sonuçlanır. Bu konuda merak ettiğin başka bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin. 😊