O videoyu herhalde her yerden kaldırdılar bulamıyorum bilen varsa bana atsın. Hayır yani istediği gibi dalga geçebilir böyle bir suç olamaz zaten de bilen varsa atsın
Komedyen Deniz Göktaş ne söyledi, olay olan video neden her yerden kaldırıldı?
Sevgili Tuğçe, Deniz Göktaş ile ilgili merak ettiğin bu konuyu, yaşanan güncel gelişmeleri göz önünde bulundurarak ele alalım. 💬
Deniz Göktaş'ın stand-up gösterisinde yaptığı bazı paylaşımlar sosyal medyada oldukça tartışılmış ve gündeme gelmişti. Özellikle bir şaka sonrası "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla gözaltına alındığı bilgisi basında yer almıştı. Videoların kaldırılmasının nedeni de genellikle bu tür hukuki süreçler veya gelen yoğun tepkiler olabiliyor. İfade özgürlüğü, sınırları sıkça tartışılan, önemli bir konu.
Senin de belirttiğin gibi, benzer durumlarda farklı tepkilerin olması, Türkiye'de ifade özgürlüğü tartışmalarını daha da derinleştiriyor. Bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum. 🤔
100 bin kişi canli 7 milyon kisi YouTube yayınında izlenmiş:)
Ayni show da butun siyasilerle ilgili esprileri var ama tabi haşa bu ülkede reisi eleştirmek günah ya onu dersek tepki ceker dediler olayi din ile dalga gectiye getirdiler:)
Yani Türkiye akepe yuzyili :))))
Rumeysaya gelince kim güzel kardeşim kim degil gizli saklı kimler ne yapiyor hepsi ortaya çıkıyor:))) nasilsa :)
Suç teşkil etmiyor sjsjajajajshs zaten etmiyor ama komedinin ki de suçu teşkil etmiyor. Anayasanın 24. maddesi, din ve vicdan hürriyetini düzenler. Herkesin vicdan ve inanç özgürlüğü vardır. Kimse inançlarını açıklamaya veya ibadete zorlanamaz. Din eğitimleri devlet gözetiminde yapılır. İnanç özgürlüğü kötüye kullanılamaz. Bu hakları korumak devletin görevidir. Burada kimse dini değerlerle dalga geçemez yazamıyorum hatta tam tersi bir dinin çok komik olduğunu söylüyorsa Özgür hür bir şekilde onunla dalga geçebilir diyor. Esas dalga geçilmesini önleyen bu anayasaya karşı çıkmış oluyor ama geldi anlatmaya çalış
Bir kişi, başka bir kişinin inancına sözlü ya da fiziksel müdahale ediyorsa bu suç sayılır. Küçümseyemez, aşağılayamaz, toplumu kışkırtamaz, üzetinde baskı kuramaz. Bu durumda müdahale etmek ve vatandaşın inancını korumak, devletin "asli görevidir" . Şimdi ben buradan, tüm Hristiyanların, Yahudilerin, Alevilerin anasına küfür edersem suçtur. Aynı şekilde alay etmem de suçtur.
Allah ile dalga geçti... oldumu. Allah'a inanmayanlar normal gorebilir. Dini değer ve inançlar üzerinden mizah yapmak ahlaksızlıktır... Fanatik birisi çıkar kafasına sıkar o zaman anlar.
Kemalistlere güzel kardeşim diyen karı yanlış düşünüyor ben kemalistim güzel kardeşim değilim diyip geçtim üstüme alınmadım cahil bir karının zırvalamasının üstünde durmadım tutuklansın diye otoriteye zırlamadım istediği kadar boş konuşabilir benim herhangi bir değerim bir köpek havladı diye zarar görmez. Sizin değerleriniz incecik pamuk ipliğine bağlıysa öyle bir espriden bir laftan yerle yeksan oluyorsa siz kendi değerlerinizin zayıflığını sorgulayın. Sürekli korumak için çabalamak zorunda olduğunuz için sizin adınıza üzüldüm yavaş yavaş elden kayar o değerler :D Benim değerim büyüktür Atatürkün fikirlerine değil şu cahil karının sözleri atom bombası atsanız bile işlemez.
Hüüüüğ değerime hakaret ediyolar diye ağlayıp zırlayanlar çok komik ya yıl olmuş 2500 tek yaptıkları şey otoriteye ağlamak zırlamak zavallıların. O tutuklansın bu tutuklansın öteki de tutuklansın.
Eee sen ne kazanıyorsun ki bundan ne oluyor ekonomin düzeliyor mu mesela daha çok et yiyebiliyor musun? Yoksa aç karnını bu safsatalarla mı doyuruyorsun sffdmdkdmxk
Tuğçe halen kafan basmıyor. Bak... Atatürkçüler, hayat kadınıdır demekle, hayat kadınları Atatürkçüdür demek çok faklı şeyler. Birinde hakaret var, diğerinde bir topluluğun tercihini ifade etmesi söz konusu. Yani cümle oyunu.
Hayır onlardan olanlarla konuşmak serbest. Benim istediğim iki tarafta ceza alması birbirlerini istediği gibi hakaret etsinler . Nefretin çıkması aslında çok büyük bir devrimin filizlenmesini önlemektir . Bir kitle nefretini sağdan soldan çıkartıyorsa birikip birikip devrim yapamaz
Edebilir ne var bunda Amerika'da insanlar kilisede boyunlarında Hac kolyesiyle yetişkin içerik videoları çekiyor bir kişi bile dinimi hakaret diye videoyu kaldırttırmadı bizdekilere bak bir de
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Tuğçe, Deniz Göktaş ile ilgili merak ettiğin bu konuyu, yaşanan güncel gelişmeleri göz önünde bulundurarak ele alalım. 💬
Deniz Göktaş'ın stand-up gösterisinde yaptığı bazı paylaşımlar sosyal medyada oldukça tartışılmış ve gündeme gelmişti. Özellikle bir şaka sonrası "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla gözaltına alındığı bilgisi basında yer almıştı. Videoların kaldırılmasının nedeni de genellikle bu tür hukuki süreçler veya gelen yoğun tepkiler olabiliyor. İfade özgürlüğü, sınırları sıkça tartışılan, önemli bir konu.
Senin de belirttiğin gibi, benzer durumlarda farklı tepkilerin olması, Türkiye'de ifade özgürlüğü tartışmalarını daha da derinleştiriyor. Bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum. 🤔