5 sa
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Az diye düşünüyorum. Polise kimsenin saygısı yok. Ben yurtdışındayım. İster sarhos ister başka bir şey. Polisim düğmesine 1 ay yatarsın. Polise hakarette 5 ay yatarsın. Ama tabiki denge de tutmak polisler bu yetkileri kötüye kullanmasın diye verilen kurallarda vardır. Ama bu şekilde insanlar polise karşı saygısızlık edemiyor. Polisler de kural dışı iş yapmamak için sivil insanlara bos yargı dağıtamıyor.
Sence polislere geniş silah kullanma yetkileri olmalı mı mesela tecavüzcüler pedofililer ve masum insanları katleden katiller gibi Büyük suçluları direk öldürme yetkisi
Olmamalı ya suçsuz ise? Ya iftira ise? Ama netleşmiş gerçek görünen varsa kesinlikle. Ama emin olunmadan bu yetki doğru değil.
Suçu kesinse olmalı mı yani. Mesela sende polis olsan öyle bir yetkin olsa öyle büyük suçluları (tecavüzcüler ve katiller gibi) acımadan zevkle öldürür müydün (suçu kesinse)
Evet mi diyorsun
olsa ne olcak apocuları mı vuracaklar sanki.
bizim ülkede nedense hiç caydırıcı unsur yok tazer olsun bb pellet olsun vs , polisler çatışmaya bile alışık değil.
Sence nasıl olmalı
sivil vatandaştan kolluk kuvveti olmaz , adam akıllı eğitim almaları lazım av köpeği gibi bir eğitimleri var çatışmada ne yapacaklarını bile bilmiyorlar.
Temel silah eğitimi , psikolojik eğitim ve olayları kontrol altına alma becerileri test edilmeli , yoksa yarardan çok zarar oluştururlar.
Silah kullanma yetkisi konusunda sence nasıl olmalı bazen öldürme yetkisi olmalı mı
iyi polisler de vardır , ama yeni alınmış memurlar vasat oluyor.
Nalaka ama soruyla
polisin amacı vatandaşı korumaktır , bu doğrultuda hareket eder.
Silahınada kendini ya da vatandaşı korumak için sarılır.
Silah kullanma yetkisi bundan ibarettir , ortada tehlike yokken (mesela biri sivillerden uzaktayken elinde bıçakla koşuyorsa ) çekip onu vuramaz , çevrede kontrol sağlamalı eğer sağlıyamıyorsa uyarı ateşi açmalı , ve güvenlik riske girmeye başladığı anda silahıyla etkisizleştirmelidir.
bunun dışında silah kullanımı suç olmalı , geçen taksim de mi ne trafik polisi tek eliyle ateş ediyordu kontrolsüz haberlerde mesela , ateş ettiği kişide elinde bıçak var kalabalık etrafını sarmış ama tehlikeli bir durum yoktu.
zanlı kaçmaya başladığı anda direk ateş ediyorlar , bu yanlış bana göre önce uyarı ateşi açılmalı eğer devam ederse kontrollü ateş edilmeli.
orada polisten çok magandaya benziyorlardı.
yazmam uzun sürdü ya
Taksimdeki olayıın sonucu ne oldu
2-3 sivil vuruldu zanlıyı da vurdular glb
Öldü mü
https://youtu.be/rt1vtZ5YcdM?is=wA0VYHOlnTVZsCjB
beşiktaş iskelesindeymiş
Açılmıyor özelden yazsana knak
Kanka
Verilen yetki ile beraber aynı ölçüde denetim de olursa bir sıkıntı yok , ama bu adalet henüz ülkemizde yok. Bu yüzden polisin şimdiki yetkisi bile fazla
Denetim olursa nasıl yetkisi olmalı (ölümcül konularda)
Zaten yetkisi var , polis silah kullanabilir. Meşru müdafaa, kaçan şüphelilerin yakalanması, dur ihtarına uyulmaması gibi durumlarda silah kullanma yetkisi zaten var.
Ama durum şu ki, genelleme yapmamakla birlikte her meslekte olduğu gibi polis teşkilatımızın içinde de bazı çürük elmalar var. Böyle durumlarla Allah sizleri karşılatırmasın ama ben karşılaştım. Mesela ilk dosyada hakim hiçbir kamera kaydına bakmadan polis haklıdır dedi. Olay Mobese kamerasının altında olmasına rağmen defalarca dilekçe verip istediğim kayıtlar bir türlü gelmedi. Haklı olduğum davada 1 buçuk yıl mahkemeyle uğraştım. Sonuç olarak kazandım ancak polise ne oldu Hiçbir şey.
Tamam da sence bazı konularda bazı durumlara bazı büyük suçluları direk öldrme yetksi olmalı mı (tecavüzcüler ve katliam yapanlar gibi)
Polisin öldürme yetkisi diye bişey olamaz kardeşim, polis yakalar. Senin dediğin gibi olsa herhangi birisi öldürmek istediği kişiye iftira atar tecavüzcü diye. Katliam yapana gelice okuldaki olayı hatırla elinde silah varsa kişinin zaten polisin silah kullanma yetkisi var. Ölür ölmez onu Allah bilir
Tamam anladım seni ama suistimal edilmeyeceğini bilsen?
Daha mantıklı olanı söyleyeyim ben sana bu gibi suçlar için idam cezası verilebilir
Vatandaş gözünde az görünüyor
Nasıl yani
Çok fazla ne azı la
Neden
Diyemem sıkıntı
Özelden yaz knka
Memur bey çok belli ettiniz kendinizi
😂😂😂😂 la oğlum ne alaka 😂😂
Yaz bi
Kullanımı önemli aslında.
Sence geniş silah kullanma yetkileri olmalı mı mesela Büyük suçluları direk öldürme yetkisi
Kesinlikle az
Sence geniş silah kullanma yetkileri olmalı mı mesela Büyük suçluları direk öldürme yetkisi
Öldürme yetkisi olmamalı yoksa bunu kullanan polisler de olacaktır suçsuz haksız yere insanları da oldurebilirler ama kesinlikle ayağa ateş etme yetkisi verilmeli
Suistimal edilmeyeceğini bilsen olmalı mı