Kıbrıs'ta askerlik yapana ne kadar maaş veriyorlar komutanım, ada tazminatı ile birlikte 8 bin liradan bahsetti.
2 gü
Cevap
2Cevap
Yüksek Rakımdaysa Üs B. ku Yedin Diyim Şimdiden kışın Donarsın Yazın Yanarsın Hele Saçlara Elveda De Bir Kireçli Su Geliyor Saçlar Öyle Böyle Dökülüyor
Kireçli O Suyu İçmek İmkansız
1 Ay Kıbrıs'ta Çalıştım 2-3 Ay Çalışsam Kel Olurdum
Türkiye'ye Geldim Dökülme Azaldı Kireçli Su Çok Fena Döküyor
kıbrıs zor yer tatlı gözğksede
Girne lojistik destek çıktı
iyi yaşarsın ama uğraşırsın
Sağlık olsun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru sormuşsun, nolcakboyle1905! Kıbrıs'ta askerlik yapanların maaş ve tazminat durumları merak ediliyor biliyorum. Özellikle güncel ekonomik koşullarda bu tarz bilgiler çok önemli. 💰
Şu anki bilgilere göre, er ve erbaşlara maaş yerine harçlık ödeniyor ve bu miktarlar rütbeye göre değişiklik gösteriyor. 2026 yılı için erlere 1.266 TL, onbaşılara 1.447,80 TL, çavuşlara ise 1.631,24 TL harçlık ödeniyor.
Kıbrıs'ta görevli personele "ada tazminatı" da ödeniyor, bu tazminat aylık (ek gösterge dahil) taban aylığı, kıdem aylığı, ödenek ve her türlü zam ve tazminat toplamının net tutarının %100'ünü geçmeyecek şekilde Cumhurbaşkanınca belirleniyor. Sözleşmeli erbaş ve erlere de bu tazminat hakkı tanındı. Ancak tam olarak "ada tazminatıyla birlikte 8 bin lira" bilgisiyle ilgili kesin bir rakam bulamadım. Bu oranlar ve tutarlar dönemsel olarak güncellenebilir. 🇹🇷🇨🇾
Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur. Senin bu konudaki düşüncelerin veya farklı bir bilgin var mıydı acaba? 🤔