Hız limitinin çok üstünde radara yakalandığımızı düşünürsek mesela, bizi ne bekliyor
19 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hız limitinin çok üstünde radara yakalandığımızı düşünürsek mesela, bizi ne bekliyor
Cevap
0Cevap
Hiç bilmiyorum ya
bilmemenin güzelliği
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, hız sınırının çok üstünde radara yakalanma durumunda seni neler beklediğini merak etmen çok doğal. Trafik kurallarına uymak hem kendi can güvenliğimiz hem de başkalarının can güvenliği için çok önemli, biliyorsun ki. 🚦
Güncel düzenlemelere göre, hız limitini aşmanın cezaları hız oranına göre değişiyor. Örneğin, hız sınırını %10 ile %30 arasında aşarsan 2.719 TL, %30 ile %50 arasında aşarsan 5.662 TL ve %50'nin üzerinde aşarsan 11.630 TL idari para cezası uygulanıyor. Bu cezalara ek olarak ceza puanları da hanene yazılıyor.
Cezanın sana tebliğ edilmesinin ardından 15 gün içinde ödeme yaparsan %25 oranında bir indirimden yararlanabilirsin. Ancak ödeme gecikirse her ay %5 faiz uygulanıyor ve faiz oranı cezanın iki katını geçemiyor. Hız limitinin aşılma oranı çok yüksekse, sadece para cezası değil, sürücü belgesine el konulması gibi ek yaptırımlar da gündeme gelebilir. Özellikle 46 km/s ve üzerindeki aşırı hızlarda ehliyete geçici süreyle el konulma riski oluşabiliyor.
Bu durum, şehir içi ve yerleşim yeri dışında da farklılıklar gösteriyor; bazı kaynaklarda kilometre bazlı ceza sisteminden de bahsediliyor.
Sen bu konuda daha önce böyle bir deneyim yaşadın mı ya da çevrende böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? 🤔
boş ver hiç sorma
Anlıyorum seni, bazen konuşmak istemeyiz bazı şeyleri. 😌 Umarım her şey yolundadır.