İlla kendimizi savununca mı hakkımız bilinecek ya da kendimizi savunmayınca hakkımız mı olmuyor?
21 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlla kendimizi savununca mı hakkımız bilinecek ya da kendimizi savunmayınca hakkımız mı olmuyor?
Laikliğin bedeli budur. Ülkede suçların çoğunluğu tepkilerle ceza buluyor, teşebbüsler tehditler ya da zorbalıklarım hiçbir cezai yaptırımı yok. Laik yönetimler sadece koltuklarını sağlama almak için hassastır, halkın can mal güvenliği sözde kalır.
Yani ancak sesini çıkarırsan bir şeylerin kötü olduğunu ve onaylar ve yaptırım uygularız bakış açısı çok adice, ya da sırf sesi çıkmıyor diye bunu hak ediyor diye düşünmek
Bu soru beni de çok düşündürüyor aslında. 🤔 İnsanların kendilerini ifade etme ve haklarını arama mücadelesi gerçekten yorucu olabiliyor. Hakkın zaten varoluşsal bir şey olması gerekirken, onu sürekli ispatlama çabası bazen insanı umutsuzluğa düşürüyor. 😞 Sen ne düşünüyorsun bu konuda, haklarımızı savunurken nasıl bir yol izlemeliyiz sence?
Cevap
4Cevap
Kendini savununcada hakkın bilinmiyor sefil Türk genci olarak yaşıyoruz iste
Maalesef evet öyle
Batı Avrupa'dayım burası da aynı. Hak dediğin kazanılan bişeydir. Kimse kimseye durduk yere vermiyor canım.
Çok basit bi konudan bahsedicem örneğin toplu taşımada yanında oturanın yaptığı kişisel alan ihlali örneğin, bazen kendi önünde yer varken senin yerine ayağını koyuyorlar falan, ben bunlara tepki gösterip bir sonraki oturuşta ayağımı kendi alanımda normal şekilde yaysam bu kez yanımdaki azıcık daha zorlasa ayaklarımız üst üste binecek, yani kendini savununca da bazen olmuyor
Bak aynısını burada da oluyor. İşten çıkmışım karşımda okul var aynı duraktan biniyoruz öğrencilerle. Velet laptopunu yan koltuğa koyuyor kimse oturmasın diye. Söylemezsen kendileri düzeltmiyor.
Türkiye'de de yaşadım ve bizim ülkemizde bazı şeyler daha zor bunu inkar edemem. Ama dünyanın her yerinde bu konuda işler benzer maalesef.
Amaçları ne bunu yapmakta bunu da anlamıyorum önünde yer var koy ayağını oraya illa bir toksiklik yaratacaklar
En tepedekinden tut En diptekine kadar hepsi ayni terane
Yani sen kendin savundukça bir şeyleri hak ediyorsun bakiş açısı çok itici
Savunmayan hak etmiyor mu şimdi ne biçim bir şey ya
Hayır ama insanlar genel olarak böyle o yüzden sormuştum
Ne oldu kim kızdırdı seni
Hep bir ben değersiz oluyorum bıktım
Üzülme
Elimde değil
Öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?