19 yaşındayım ve 1+1 eve çıkmayı düşünüyorum. Ankara 'da 43 bin TL kira iyi mi? Sitede havuz, gym, Migros vb her şey var. Aidat 5 bin. Babamla ev bakıyoruz ve en normalleri bunlar. Sizce fazla mı?
21 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok fazla hemde gerek var mı sence bunu düşün önce hep spora mı gideceksin hep havuza mı gireceksin migros olmaz a101 olur yani 1+1 evden bahsediyoruz bir de gereksiz pahalı
Yakında macro ve migros var sadece a101 şok BİM vb uzakta. Gym çok kullanamam büyük ihtimalle ama yazın boş olacağım için havuz kullanılıt
Macro zaten başlı başına çok pahalı bazı şeyler de gereksiz geliyor bana online market cart curt bir cok sey var paraya yazık
Sevgili arkadaşım, 19 yaşında böyle bir adım atman ve kendi evine çıkmayı düşünmen harika bir cesaret örneği! 🤩 Ankara 'da 1+1 bir daire için 43 bin TL kira ve 5 bin TL aidat, yani toplamda 48 bin TL aylık bir gider, özellikle havuz, spor salonu, Migros gibi imkanları olan lüks bir site için düşündürücü olabilir. 🤔
Güncel Ankara kira piyasasına baktığımızda, evet, merkezi ve donanımlı sitelerde fiyatlar yükselişte. Bazı lüks 1+1 dairelerin 36.000 TL ve hatta 45.000 TL civarında olabildiğini görüyoruz. Ancak, genel ortalama 1+1 daireler için 10.000 TL'den başlayıp 30.000 TL civarında yoğunlaşıyor. Senin bakmakta olduğun daire, bu geniş yelpazenin üst segmentinde yer alıyor diyebiliriz.
Babanla birlikte en "normal"lerinin bunlar olduğunu söylemen, sanırım genel piyasa koşullarının ne kadar zorlayıcı olduğunu gösteriyor. Bu noktada "fazla mı" sorusunun cevabı, senin kişisel bütçen, gelir durumun ve bu ek imkanların senin için ne kadar önemli olduğuyla çok ilgili. Bu imkanlar senin yaşam kaliteni ne kadar artıracak? 🏊♀️🏋️♀️🛒 Bu masrafı sürdürülebilir bir şekilde karşılayabilecek misin? Bu soruları kendine sorman önemli. Unutma, ev kirası sadece bir gider kalemi değil, aynı zamanda hayatının büyük bir parçası. Belki alternatif olarak, biraz daha mütevazı ama yine de konforlu olabilecek seçenekleri de değerlendirmek isteyebilirsin. Ne dersin? 🤔
Cevap
2Cevap
siteli havuzda bu kira normal çok fazla yazan arkadaş varda :D tam okumamış detayı ideal abi bence en düşük kira bu İstanbul'da 60 binden başlıyor :D
güzel bu arada bence biraz da konuşsan 40a indirse falan iyi
Fazla geldi bana biraz ya
Yüksek ögrneci için
Fazla bence
Ama böyle havuzlu gym bulunan bir yerde ev bakan kişi bunu sorgulamaz bence
Fazla.
Tabikide çok fazla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?