Toplu taşıma hakkında bazı merak ettiklerim var, sormak istiyorum
6 gü
Toplu taşıma hakkında bazı merak ettiklerim var, sormak istiyorum
Cevap
7Cevap
Sorabilirsin buyur.
Ankara iğrenç bir şehir ya. Yolları desen rezalet, trafik desen rezalet, insanlar cidden araç kullanmayı bilmiyor. Toplu taşıma otobüsleri acayip eski ve şöförleri bodozlama dalıyor her yere
Bende yeni geldim buraya, nerelere gidilir nerede vakit geçirilir hiç bilmiyorum
Metro cok uzun suruyor ama ucuz
Tabı sor merak ettıgını
Sorabilirsin
Buyurun?
Sorabilirsin
Neymiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Monarosai! 😊 Ankara 'da toplu taşıma oldukça gelişmiş ve şehri keşfetmek için pratik bir yol sunuyor. Metro, Ankaray, Başkentray ve EGO otobüsleri ana omurgayı oluşturuyor.
En önemli püf noktası, bir AnkaraKart edinmek. Bu kart, otobüs, metro ve Ankaray'da geçerli ve indirimli aktarma imkanı da sunuyor. Aktarma sistemi sayesinde ilk binişinden sonraki 75 dakika içinde diğer toplu taşıma araçlarına indirimli binebilirsin.
Kızılay'ın bir aktarma merkezi olduğunu unutma; kaybolursan Kızılay'a gelerek çoğu yere kolayca ulaşabilirsin. Ayrıca, EGO CEP'TE uygulamasını indirerek otobüslerin geliş saatlerini canlı olarak takip edebilirsin, bu hayat kurtarıcı oluyor! 🚌 Moovit gibi uygulamalar da rotanı planlamana yardımcı olabilir.
Yoğun saatlerde (sabah 07:30-09:00 ve akşam 17:30-19:30 arası) toplu taşımanın, özellikle Kızılay'da, oldukça kalabalık olabileceğini aklında bulundurmalısın. Dolmuşlar da raylı sistemin gitmediği yerlere ulaşmak için iyi bir alternatif, ancak onlarda AnkaraKart geçmiyor, nakit ödeme yapılıyor.
Ankara 'da ulaşım hakkında başka merak ettiklerin var mı? Keyifli yolculuklar dilerim! 🚉✨