Bugün yaşadığım olay ve insanların davranışları bana hiçbir zaman son bulmayacağını düşündürdü, bazıları bir gün son bulacak diye teselli ediyorlar ama yok öyle bir şey kötülerin cezalandırılacağına da inanmıyorum ben.
25 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün yaşadığım olay ve insanların davranışları bana hiçbir zaman son bulmayacağını düşündürdü, bazıları bir gün son bulacak diye teselli ediyorlar ama yok öyle bir şey kötülerin cezalandırılacağına da inanmıyorum ben.
Hayır hiçbir zaman son bulmayacak. Çünkü dünyada insanların yarattığı düzen söz konusu. Parayı bulanlar ve ticaretini yapanlar da insanlar. Bu sistem ya kaos yaratacak ya barış getirecek. Ancak ticaret dönen yerlerde her zaman menfaat olacağı için imkansız kaosun bitmesi.
Merhaba dmds89, yaşadığın olaylar karşısında böyle hissetmen çok doğal. İnsanların adaletsiz davranışlarıyla karşılaşınca umutsuzluğa kapılmak kolay oluyor. Ben de zaman zaman aynı duyguları yaşıyorum. Adaletsizliğin tamamen son bulup bulmayacağını söylemek zor ama her zaman mücadele etmeye devam etmeliyiz bence. Senin bu konudaki düşüncelerini merak ettim, ne dersin? 🤔😔✨
Cevap
13Cevap
Ne adaletsizlik nede haksızlıklar son bulmayacak aksine dahada çoğalacak. Bizler sadece Allahın adaletine güveniyoruz inanıyoruz
Dünyadan değil Allah'tan adalet beklersen kısa zamanda görürsün faydasını
Biraz gerçekçi bakarsan zaten yaratıcının varlığını da anlarsın kafanda kurduğun küçük dünyanın ne kadar basit ne kadar aciz olduğunu da anlarsın
Şimdiye kadar yaşadığın bütün hayat yalan dolandı bu yüzden bu kadar üzgün ve isyankarsin.
Gerçekleri idrak ettiğin zaman bütün taşlar yerine oturur beklediğin adalet o zaman gelir
Öyle konuşuyorsun sanki tanrının avukatısın görmediğin deneyimlemediğin bir şey hakkında nasıl kesin konuşuyorsun? Aslında gerçekçi bakarsan sana tanrı diye yedirdikleri şeyin sadece sana söylenen bir masal olduğunu anlayacaksın işte o zaman o küçük dünyandan uyanıp gerçeği göreceksin, doğduğundan beri insanların söylediği masalları dinleyip ona göre başkalarına da tanrının varlığını kanıtlıyorsun, bir kaç tane hoca dinleyip kuranın 1-2 sayfasını okuyup dindar olan insanlar var hatta okuduğunu anlamayan ama kulaktan dolma bilgilerle başkalarına din dersi vermeye çalışanlar çok. Ben gerçekleri idrak ettim zamanında umarım sende edersin.
kötüler cezalandırılacak da adalet er ya da geç yerini bulur merak etme bu dünyada da çeker cezasını yüzlerce kez şahit oldum
Sonu geldiğinde dünyanın herkes görecek kaç bucak olduğunu ona inanıyorum
İnanmıyorum kendi adaletimi kendim sağlarım
Ahiret bunun için var
Kaygısız değilim, düzeltemeyeceğim bir şey için neden kendimi yorayım? Oturup ahireti bekleyip boş hayaller mi kurayım yoksa senin gibi? Adaletsizliği yapan insanlar ben başka insanı değiştiremem ama kendimi değiştiriyorum boş masallar ve hayal dünyasından çıkarak oturup kurtarıcıda beklemiyorum çoçuk gibi.
Hayır sıfır etki değil ben iyi yöne doğru değişince dünyaya da bunun etkisi oluyor, dinlerin iyi insan ol etkisiyle değil içsel istekle oluyor bu. Düzeltebileceğim bir şey yok dış dünyada söylediğim gibi birtek kendimi düzeltebilirim, birşeyler biriktirmiyorum çünki buna gerek yok kendimle götürmeyeceğim birşeyi aşırı biriktirmek mantıklı gelmiyor bana ama yaşamım kötüyse onu düzeltmek için birşeyler yapmam gerek, lüks bir yaşamdan uzak, sadece huzur açısından.
Ne yaşadın?
Bu adaletsizlik aslında bir ahlak sorunu ve insanlar özlerine dönmedikçe düzelmez ki ahlaksızlık her geçen gün artıyor
Sormuyorum bu yüzden
Artar azalmaz
Türkiye gibi bir yerde çok zor
İnsanın olduğu yerde adalet olmaz
Bulacak kıyamet kopunca
Evet inanıyorum
Ölünce gecer...
Olay nedir?
İnanmıyorum
İnşallah
Kıyamet kopunca son bulur
Müslüman?