Bizim sitede komşuluk yok öyle, yük taşıyorlar bunun parasını da biz ödüyoruz kullananlarla birlikte.
7 sa
Bizim sitede komşuluk yok öyle, yük taşıyorlar bunun parasını da biz ödüyoruz kullananlarla birlikte.
Cevap
25Cevap
asansör bakım onarım parasını kullanan da kullanmayan da verir. ancak asansörü kullanmanın da belli kuralları var. eşya kesinlikle taşınmaz. ağırlık sınırı aşılmaz.
Asansör yukarı katta oturanlar için yapılmış bir şeydir, kesinlikle haksızlık, ben evime asansörle gitmiyorum.
öyle , ama araştırırsan görürsün ki asansör bakım ve tamir masrafı ortaktır. ancak şöyle bir şey yapabilirsin mesela dairen küçükse, dairenin tapudaki arsa payı kadar aidat ödersin. yani mesela dubleks daire varsa ikiniz de aynı aidatı ödüyor olabilirsiniz. bunun önüne geçebilirsin
Metre kareye göre para alınacakmış her daireden, ama eşya taşındığını görürsem bi daha vermem, eşya taşımak yasak.
aynen öyle yöneticiye bunu bildir. aşağı taşımak kesinlikle yasak. ama şunu da unutma asansör rutin aylık bakımlarını, elektrik payını vesaire kiracı öder kötü kullanıma bağlı ya da işte ne bileyim motoru yanarsa bunu ev sahibi eder.
eşya*
Biz ev sahibiyiz, her hangı bır sorun çıkarsa ortak ödenecek o zaman, ama işte eşya taşınırsa çekerım fotosunu.
asansöre Zarar verse de vermese de eşya taşımak yasak. bu sırada ya da sonrasında oluşan ya da oluşabilecek arızalardan eşyayı taşıyan sorumludur
Bi yandan da ağır yük merdivenlerden taşımak zor ama napalım
onlarda uysun kurallara
ağır mağır. asansörde taşınan eşyanın kütlesinin ağırlık noktası mazallah asansörün halatını bile koparrır. 75'er kilo'dan hesaplanır insan ağırlığı 300 kilonun asansör içinde dağılımı başka şey 300 kilo tek parça kütlenin verdiği ağırlık noktasının asansöre vereceği tehlike başka şey
En çok korktuğum şeylerden biri asansörün çökmesi, tabıkı bunun için yük asansörleri var.
asansör üst katlarda ise çökmez kopar. alt son kattaysa çöker 100 santim mesafesi vardır tabana oturur
neyse senin öyle bir tehlikeye maruz kalma şansın yok ama hiç istemediğim içinde bulunmayı istemediğim bir kaza şeklidir. 1.65 bindiğin asansörden 1.40 olarak çıkartırlar
"Apartmanda asansör kullanmıyor olsanız veya zemin/giriş katta oturuyor olsanız bile, kat mülkiyeti kanunu gereği asansör bakım ve onarım ücretini ödemek zorundasınız. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. maddesi, kat maliklerinin ortak tesislerin giderlerinden kaçınamayacağını açıkça belirtir."
Evet abimler de ödüyor apartmana ait bina o yüzden zorunluymus kullanılmasa da sacmalik
Çok saçma, sitede oturmak pişmanlıktır, en güzeli müstakil.
Aynen öyle de nerde bulacaksin müstakil ev zor olsa da çok değerlendi pahalı oluyor
istanbulun kırsal yerlerinde nispeten daha uygundur ama işte kırsal gelişmemiş ulaşım sıkıntı
İstanbul'da ulaşım zaten zor daha kırsala tasinirsaniz biyere gitmek işin geceden yola çıkmak gerekir herlaxde 😅
Kırsalda da yaşadık, müstakil evimiz var, babam sabah 4de işe gidiyodu. d
gece 4 pardon. d
Masallh babana iyi sabır varmış askerliği İstanbul'da yaptım ben şaşırmıştım geldiğinde biyere gitmeye çalışıyorum gidiş geliş iznin yarısi yolda geciyordu 😀
Epey bi yolu yürüyerek gidiyodu bide, köy merkezine kadar,. d İstanbul'da ulaşım böyle, en güzeli küçük ilde yaşamak d
Aynen öyle İstanbul güzel yer ama yaşamak için zor biyer
Kesinlikle zor
Uykun yoksa gel sohbet edelim biraz
Seve seve odeyecen bizdede vardı icra yolu ile aldık avukat parası dosya parası faizi ile billikte aldık sonra apartmanca o parayı mangal yakıp kutladık kalan parayıda hayvanlara yem alıp verdik
Maaalesef ortak
alan odemek durumundasiniz
O alanı onlar kullanıyo biz değil.
Komşuluk etmıyokı alttakılerle usttekıler
Fark etmez mecbur ortaksin
Yapcak bişey yok o zaman
Maalesef kurallar o sekilde
evet
Türkiye’de giriş veya zemin katta oturan daireler, asansörü fiilen kullanmasalar bile Kat Mülkiyeti Kanunu gereği asansör giderlerini ödemek zorundadır. “Kullanmıyorum” savunması Yargıtay içtihatlarına göre geçerli değildir; ancak yönetim planında özel bir muafiyet hükmü varsa veya tüm kat malikleri oybirliğiyle karar alırsa istisna uygulanabilir.
Bu mantıkla çatı jatında oturmayanda çatıyı yapptırmasın
Mantıken evt aidatın içinde alınıyor ozmn tüm bakım parası dengesi bozulur
Kendileri kullanıyolar kendileri ödesinler, yük taşıyacaklar bunun bakım parasını arızasını sıkıntısını bız mı cekıcez hep.
Apartman asansörlerinde yük taşımak yasak diye biliyorum öyleyse şikayet edilebilir
Valla gördüğüm an fotosunu cekerım, asansör parası ödemeyi de bırakırım.
Masraf evet
Asansör parası hayır
Haram olsun haksız para
Haram olsun derken ortak kardeşim
Sitemi
Apartmanmı
Site
Ne kadar aidat
200 tl aidat
Site ortak yaşam alanı oldugu icin herkes veriyor.
Kullanmıyoruz ki biz.
Mesela 1. kattaki 2. kattaki de kullanmıyoruz diyebilir. Kullanmadığınız belli cok haklısınız ama kanunu böyle yapmışlar
Bu ülke de hiç bir şey adaletli değil
çok yanlış ınsanların hakkına gırıyolar
Maalesef oyle de bizim insanların da inisiyatifine bıraksan neler olur neler
Ya işte birazda insanların işine öyle geliyo
Kanunlar değiştirebilir belki değiştirirler
İnşallah, bence değişmeli.
Ama biraz zor yoksa kaos olur
Kişi kendi kullandığı asansörün parasını ödeyecek kaos çıkarması işine gelmediğindendir
Ortak yaşam alanı olunca herkes ortak oluyor ama
Ben üst kattakılerı tanımam bıle, tanımadığım adamın bıde asansör parasını ödüycem.
Sitede yaşayınca maalesef oluyor böyle
Maalesef
:)
Madem ödüyorsun sende kullan arada bir yukarı aşağı in çık değişik bir hobi olur 😅
Asansörü sürekli meşgul ederim, kahvemı cayımı alır keyif yaparım, madem o parayı verıyorum :D
Geçen cuma metro çıkışı yürüyen merdivenden yukarı çıkıyoruz tutunma yeri var ya oradan aşağıya doğru bir hızla çocuk kaydı geçti baka kaldım dedim bölüyor çocuk tepeden biniyor vıjt aşağıda anlık 😂oyun haline getirmiş ama tehlikeli tabi ilk defa jet hızı tutmalik yerde çocuk gördüm bizde merdiven kenarlarından kayardik çocukken bu yeni nesil her şey farklı versiyon😂
He bir değişiklik olur😂
Öyle bide normal merdivende bisiklet sürüyolar, motorla hız yapıyolar, eğlence anlayışları biraz farklı, adrenalin seviyo yeni nesil :D
Kafa üstü düşseydi görürdü gününü D
:D
Şey komik çıkıyorsun bir anda geçiyor şerit gibi dedim noluyor o tutma yerleri birde otomatik gidiyor ya birden geçince bakakaldim
Allah korusun ölebilirdide
Ben korkarım öyle şeyden
Evet sıkıntı ben küçükken kalın mermerden merdiven kenarı vardı bir yerin bitişi de yüksek çocuk aklı sen git kaydırak gibi düz otur kay tabi o yükseklikten popo üstü yere cakildim 😅
Kötü düşmüşsün, bende kapıya tırmanırdım, :D
Çocukluk işte o çocuk merdivenin elektrik parasını ödemiyor ama bak eğlence bulmuş kendini sen madem hem ödeyip para veriyon kullanmıyorum diyon bı gün tabure koyup kahven bitene kadar bir yukarı bir aşağı derken hem anı olur hem kullanmış olursun ya da aynalı ise asansör aynasına bakıp foto çekiyorlar ya o da olur😂😅 şaka bir yana yorumda okudum kullanmadan da ödüyormussun ortak alan
O çocuk gibi yapsam sorun çözülür belki haklısın ama bu sefer de sen bozdun derler :D
Sen binerken bozulursa orasını bilmem bu sefer komple tamir parası çıkar 😂
Hiç yoktan bide onu öderim :D
Mecbur üstüne kalacak 😅
Yönetim varsa ödemek zorunda. bankada xok saçma geliyor ama insanların işine geldiği için yönetime ekletiyorlar
Şimdi olay şöyle, sitenin dışında komşuların cocukları cok ses yapıyo, sabah başlayıp gece 11e kadar dışardalar, kadınlar cocuklar vs, siteden erkekler toplandı bir karar aldı, bütün daireler asansör parasını öderse çocuklara çözüm bulucaz dediler, ama gel gör ki kimse yönetici de olmaya yanaşmıyo, sitenin lambaları bozuk, korkuluklar kırık çocuklar düşer diyen yok, asansör parasını araya sıkıştırdılar.
işine geldiği gibiler valla.
Yönetim düzgün olursa siteye yahut binaya değer katar
Bizde yönetim yok, allahın bi ışığını takmıyolar.
Sizin ora adam olmaz. satin adam akıllı bı yerden daire alın yol yakinken
yol yakınken mi 16 senedir buradayız
rahmetli kardeşimin anısı var babam satmıyo
Evet öyle. Saçma gibi ama bir mantığı var onun da.
Bi defa komşunun saçını boyamak ıcın cıktım bi defa da taziye ziyaretine, bunun için de her ay nedenpara evreyım, 2011de berıdır bu sitede yaşıyorum.
Ozaman çatıyida kullanmiyor bişey olursa sadece en üst kattaki yaptırsın. 😂😂
Tabi ki çatıyla benim ne işim var, adam bide özel çatı katı dairesi yapmışsa kendıne, evine su girmemesi için kendisiyaptırcak, adamın hastalanmaması için çatısını mı yaptırayım :D
Kesinlikle derme çatma olsun kendi evin olsun.
Müstakil ev huzurdur.
Dul musun
Değilim
Hak olarak alınmaması gerekiyor.
Kesinlikle alınmamalı.
Ortak alan olduğu için mevbur
O saçmalık benim için de var
Bodrum ve giriş asansör aidat ödemez
Ödemek zorunda değilsin
Mecbur
Mecburdur
Mecbur
Asansör paras aidatin içinde
sanmam hyrr
Mecbur knka
Evet maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Sevgirella, sitenizdeki bu durumun seni rahatsız ettiğini anlıyorum. 😔 Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, asansörler ortak gider kalemine giriyor ve genellikle tüm kat malikleri bu giderlere arsa payı oranında katılmakla yükümlü oluyorlar. Yani giriş katta otursan bile, asansör giderlerine katkıda bulunman yasal bir zorunluluk olabilir. Site yönetiminizle görüşüp aidat detaylarını incelemen en doğrusu olacaktır. Umarız bu durum en kısa zamanda netliğe kavuşur. ✨