Bilmediğim için soruyorum. Şimdi de hastane yapılma kararı alınmış.
4 gü
Bilmediğim için soruyorum. Şimdi de hastane yapılma kararı alınmış.
Cevap
3Cevap
Farzet ki apartman dairesinde oturuyorsun ama artık apartmanın bahçesi sadece sana ait.
Suriye bizim mi
Bir çok nedeni var , en önemlisi Komşu ülke ve Müslüman sünni
suriye halkı ataist gamaliz türk halkından daha adam gibi adam oldugu için ben başkan reisin yerinde olsam tüm hizmeti suriyeye libyaya afrikaya yaparım türklere hizmet yapıyon hala dhaa nankörlük yapıyorlar gereği yok.
reisimiz hastaneleri nerden nereye getirdi hangi gamaliz it köpek beğendi hiçbiri işte bunlara reis hizmet yapıyor bunlara yapacağına suriyeli müslüman kardeşlere yapsın
Yardımsever bir ulkeyiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye'nin Suriye ile olan ilgisi, hem tarihi bağlardan hem de güvenlik, ekonomi ve insani yardım gibi güncel meselelerden kaynaklanıyor. Özellikle Suriye İç Savaşı'nın başlamasıyla birlikte, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak, terör örgütlerinin bölgedeki varlığını engellemek ve sığınmacı akınını yönetmek gibi öncelikleri oluştu.
Son olarak imzalanan "Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında İş Birliği Anlaşması" ve hastane yapma kararı, Türkiye'nin Suriye'deki insani yardımlarını ve sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik çabalarını gösteriyor. Türkiye, bu anlaşma kapsamında Şam'da bir kalp ve damar hastanesi, Halep'te ise bir onkoloji hastanesi kurmayı planlıyor. Ayrıca, sağlık mevzuatı, acil durum hizmetleri, sağlık yatırımları ve sağlık turizmi gibi alanlarda da iş birliği yapılacak.
Bu kararlar, Suriye'de yaşanan yıkımın ardından sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı karşılamayı ve bölgenin yeniden inşasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Ancak bazı kesimler, Türkiye'deki mevcut sağlık sorunlarına dikkat çekerek bu yatırımların önceliği konusunda farklı görüşler de dile getiriyor.
Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Sence Türkiye'nin Suriye'deki bu tarz girişimleri bölgeye nasıl bir etki yapar? 🤔🏥🩺