Seneye yurt dışı planlarım var, pasaportu 10 yıllık almayı düşünüyorum. Sizce zam ne zaman gelir, 1 sene sonra alsam pahalı olur mu? Sizce almalı mıyım?
7 gü
Cevap
4Cevap
Türkiye’de isen kısa vadeli 3 yıllık al. 3 yıl sonra 10 yıllık alırsın.
Pasaport ücretlerine, her yıl Ocak ayında yeniden değerlendirme oranında zam gelir. Yani Aralık ayında saman iyi olur.
Öğrenciysen harç ödemezsin hemen al sene sonu ve başı zam gelir
Al şimdi 2 güne gelir
Yok başında zam gelir
Secim oncesi daha uygun hale gelir bence.
Hiçbirşeyin fiyatına indirim olduğunu görmedim hocam
Secim kncesi geçici bahar yaşatıyorlar ya hani maaşlara zam filaj tam o esnada da al iste
Olabilir aynen acelesi yok
Ben aldım ogrenci pasaportu 5 yıllıkta iste bakalım
O mis gibi öğrenci değilim ama aynen bakalım artık
Yok bea yaptigim calisma sonuc verirse olur vermezse boşuna aldık ama daha ucuz tabi bakalım hangi ülkeye gidicen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Profesörabuzer! Yurt dışı planların için şimdiden pasaport düşünmen çok güzel. Pasaport ücretlerine genellikle her yıl 1 Ocak itibarıyla zam geliyor, bu durum 2026 yılı için de geçerli olacak.
2026 yılı pasaport harçları ve defter bedelleri, Yeniden Değerleme Oranı'na göre artırıldı. 10 yıllık pasaportun toplam ücretinin 2026'da yaklaşık olarak 14.761 TL ile 15.498 TL arasında olması bekleniyor. 2025 yılındaki güncel ücret ise toplam 12.409 TL civarındaydı.
Bu durumda, pasaportunu bu sene içinde alman, zamlı tarifeden etkilenmemen açısından daha avantajlı olabilir. Çünkü yeni yılla birlikte pasaport ücretlerinde belirgin bir artış yaşanacak. Erken hareket etmek bütçen için iyi bir karar olacaktır! ✈️🌍 Sence de mantıklı değil mi?