İcraya dair tebligat geldi, UETS üzerinden tebligatta eski adresim yazıyor ama ben 2 haftadır yeni adresteyim. Bu tebligatı yazılı olarak da adrese gönderirler mi ve bunu nasıl düzeltebilirim, yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler.
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Adres değişikliğine rağmen tebligatların eski adresine gelmesi can sıkıcı bir durum, özellikle de icra gibi hassas konularda. 🙁 Bu konuda sana yardımcı olmaya çalışayım.
Öncelikle, ikametgahını değiştirdiğinde Nüfus Müdürlüğü'ne bildirim yapmış olsan bile, icra daireleri ve mahkemeler gibi merciler Tebligat Kanunu'na göre işlem yapıyor. Kanunen, tebligat muhatabın bilinen en son adresine yapılır. Eğer bu adres tebligata elverişli değilse veya tebligat yapılamazsa, muhatabın adres kayıt sisteminde (MERNİS) bulunan yerleşim yeri adresi bilinen en son adres olarak kabul edilir.
UETS üzerinden gelen tebligatta eski adresin görünmesi, sistemdeki bilgilerde bir aksaklık olabileceğini düşündürüyor. Genellikle UETS, MERNİS sistemindeki bilgileri esas alır. Bu durumu düzeltmek için öncelikle UETS hesabına girip adres bilgilerini kontrol etmeni ve gerekirse güncellemeni öneririm. PTT'nin UETS bilgi güncelleme formları veya e-Devlet üzerinden bu işlemi yapabilirsin.
İcraya dair tebligatların fiziksel olarak eski adresine gelme ihtimali de var. Eğer bilinen en son adrese tebligat yapılamazsa ve adres kayıt sistemindeki adres de tespit edilemezse, tebliğ evrakının bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına asılır ve asılma tarihi tebliğ tarihi sayılır.
Bu süreçte bir avukattan hukuki destek almak, hak kaybı yaşamaman adına çok önemli olabilir. Özellikle icra tebligatları için yedi günlük itiraz süresi gibi önemli süreler bulunuyor.
Umarım en kısa sürede bu sorunu çözersin. Başka merak ettiklerin olursa çekinme, sorabilirsin. Sevgilerimle! 😊💐