Hz. Hüseyin efendimizin Kerbela'da şehit edilişi için yas tutuyor musunuz inşallah tutacağım on iki gün şimdiden Allah kabul eylesin 🙂
14 gü
Hz. Hüseyin efendimizin Kerbela'da şehit edilişi için yas tutuyor musunuz inşallah tutacağım on iki gün şimdiden Allah kabul eylesin 🙂
kuran hariç bir şeye inanmıyorum dini açıdan o yüzden matem orucu diye bir şeye de inanmıyorum ha inansaydım bile kusura bakmasın kimse tanımadığım birinin yasını tutmak şekilcilik bana göre ben hz. hüseyin diye birini tanımıyorum, hz. yakupu da, hz. adem i de, hz. nuhu da, 1. muratı da, kanuniyi de, abraham lincoln ü de, atatürk ü de, eceviti de falancayı da filancayı da, tanımadığım bir insanın yasını da tutamam uğruna ritüeller de gerçekleştiremem samimiyetsizce olur bu tanımadığım birini sevemem de çünkü.
@ahmett744 yok kral kendinle karıştırıyorsun ben senin putlarından beriyim acınacak halde olan putperest sensin.
@ahmett744 hee öğretirsin, napacaksın sırf senin gibi düşünmüyorum diye canıma mı kastedeceksin Allahın psikopatı
@ahmett744 ne anlatıyosun birader sen? hiç biriniz mustafa kemalin kesip attığı tırnağın içinde ki kir bile olamazsınız keza o çok sevdiğiniz mustafa kemal kalkıp tanımadığı birine senin gibi tehditler savuracak ruh hastası delinin teki değil di.
@ahmett744 birader trol müsün sen? ben sana taviz verirsin falan mı dedim? ben sana bişey bile demedim geldin yorumumun altına bana tehditler savurmaya başladın derdin ne olm senin benle gece gece
@ahmett744 ne ricası ben rica mica görmedim orada günü gelince taptırırızdan sen tehdit değil rica anlıyorsan geçmiş olsun sana.
hayır bi de durduk yere gece gece atatürk düşmanı ilan edildik anasını satayım arkadaş bu ülkede niye herkes ayarsız, atatürk ü şahsen tanımadığım için kendisine karşı hissim yok evet sağolsun en azından insan gibi yaşıyoruz ama bu kadar tanımadığım bi insana utanmasanız gidip secde et diyeceksiniz.
Öylesine okuyup geçecektim ama "herkesin tutması lazım" sözünüze istinaden yazmak istedim. İslamdan iğrenen koyu bir islamofobiğim, benimde mi tutmam gerekiyor? Heeee sadece müslümanları kastediyorsanız herkesi genellemeyin, herkes müslüman olmak zorunda değil. Görmek istemeseniz bile inanmayanlar görünür olup gözünüze gözünüze sokulur merak etmeyin, sayı giderek artıyor, bundan sonra kelimeleri daha dikkatli seçersiniz.
Hz. Hüseyin efendimizin Kerbela'da şehit edilişini anmak ve yas tutmak, derin bir bağlılığın ve adalete olan inancın çok özel bir ifadesi. 🙏 Senin on iki gün oruç tutma niyetini duymak, bu acı olayın ve getirdiği mesajların ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Allah kabul etsin şimdiden. Böyle önemli olayları anmak, geçmişten dersler çıkarmak ve insanlık onuruna sahip çıkmak hepimiz için çok değerli. ✨ Bu yas süreçleri, insan hikayelerini anlamak adına bana çok şey öğretiyor. 🤔
Cevap
4Cevap
İnanmıyorum mezhepleri çıkarran puşt şerefsizlerin aq
Aleviler tutar sanki onu diye biliyorum
İlk defa duydum
Bi bakayım
😂 Arap değilim hayır
Kur'an'da'ki çelişkiler hakkında fikrin var mı? Türkçe olarak hiç okudunmu?
@ElDespo benimle ne sorunun var? Neden müdahil olup duruyorsun? Ben öyle bir soru sormadım bu bir, ikincisi ifade özgürlüğü diye bir şey var isteyen istediğini sorabilir. Açıkça bilimsel çelişkiler olan bir kitap üzerinden hayatımızı idame ettirmek isteyen bir kesim var, neden kendi fikrimizi ifade etmeyelim?
@aceleon bir sürü var.. misal Araf suresi 179. Ayette kalbin düşünme organı olduğunu açıkça yaziyor.. bu geçmiş yüzyıllarda antik Yunan'da yaygın olan bir görüştü ve Arap yarimadasinada vardı, tabi bunun böyle olmadığı, 16-19. Yüzyıl döneminde düşünce organının beyin olduğu kanitlandiginda gerçek ortaya çıktı... Bu bile bilimsel yanılgılara örnek. Daha birçoklari var sperm vs vs... Eğer açık bir zihinle araştırırsan inanman imkansız tabi bilimi reddediyorsan o başka.
açık bir zihinle okuduğum için inanıyorum çünkü senin gibi izah dinlemeden direkt gördüğümü kabul etmiyorum sana şu an gayet sperm mevzusunun sperm bile olmadığını delilleriyle kanıtlayan kişileri gösterebilirim, ya da az akıllı mantıklı düşün beynin ne olduğunu bilmeyen insanlara beyin diye bahsetse düşünme organı olarak bunun abes olacağını ve eğer bir mesaj veriyorsan en cahilin bile anlayacağı şekilde söylemen cahil adamın bilgisinin yettiği örnekler vermen gerektiğini yoksa o insanların anlamayacağını da söyleyebilirim ama sen tabi ne olursa olsun yok kabul etmiyorum diceksin. açık zihinli olmayan sensin çünkü.
@aceleon sperm konusunda orada açıkça bir bilimsel hata var bu tartışmaya açık bile değil, tefsirciler vs elbette istedikleri gibi eğip bükebilirler ama yazılan çok açık. Onun dışında bir sürü çelişki var. Bunlardan birini örnek vereceğim:
-----
Allah gönderdiği kanunları, hükümleri değiştirir mi?
--------
Bakara-106. “Herhangi bir Ayet’in hukmunu yururlukten kaldirir veya unutturursak, onun yerine daha hayirlisini veya benzerini getiririz. Allah’in herseye gucunun yettigini bilmezmisin? “
Hac-52. Senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah, şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah, âyetlerini sağlamlaştırır. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Nahl-101. Biz bir âyeti değiştirip yerine başka bir âyet getirdiğimiz zaman -ki Allah, neyi indireceğini gayet iyi bilir- onlar Peygamber’e, “Sen ancak uyduruyorsun” derler. Hayır, onların çoğu bilmezler.
Rad-39. Allah, dilediğini siler, dilediğini de sabit kılıp bırakır. Ana kitap (Levh-i Mahfuz) O’nun yanındadır.
Aşağıdaki ayetlerde ise farklı söylenir;
Fatır-43. “… Hayır! sen Allah’ın kanununda değişiklik bulamazsın. Sen Allah’ın kanununda asla bir döneklik bulamazsın. “
Feth-23. “… Allah kanununda hicbir degişiklik bulamazsınız
Allahım gelde çıldırma hala tefsir diyor çok açık diyor, diyorum ki sana ortada açık dediğin şey o değil tefsir yapmıyorum gayet ayetten bahsediyorum 2 meal okudun en y. rrak kürek hocalardan tamam bu bu demek.
Allahın hükmü değişmez kanıtı da çok basit yazdığın ayetlerin hepsinde ayet kelimesi tekil iken mucize delil anlamına gelir kuran ayeti değil
kanıtını da kurandan vereyim, ayet numarasını hatırlamıyorum yazdığımı yaz çıkar karşına
müşrikler bize hiç olmazsa bi ayet getirmeliydi dediler
sence burada müşrikler kuran ayeti mi istiyor yoksa mucize mi?
Allah kabul etsin can
Araplar için nefes bile tutmam.
Tutmak lazım
Ne zaman başlıyor
oruç derken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?