Mahkûmiyet kararı verilmesi halinde hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması hususunu kabul edip etmeyeceği soruldu. gibi şeyler oldu bu ne demek ceza alır mıyım?
12 gü
Mahkûmiyet kararı verilmesi halinde hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması hususunu kabul edip etmeyeceği soruldu. gibi şeyler oldu bu ne demek ceza alır mıyım?
Usulen sorulan bir sorudur.
Genelde hakim dava sonunda HAGB ye Katar verecektir, ancak davalıya sorar kabule diyor musun diye, isterseniz kabul etmiyorum da diyebilirsiniz. Kabul etmezseniz ceza almanız durumunda HAGB olmaz ve cezanızı çekersiniz.
HAGB anlamını biliyorsunuzdur umarım.
Aynı suçu 5 yıl içinde işlememek şartıyla serbest kalacaksınız
Suç işlerseniz de ilk suçla birlikte son suçunda cezasını çekeceksiniz demektir.
Hagb mi verir sizce
Verecek ki sormuş
Eğer suçun sabit görülürse bu kararı veriyor hakim örnek 1 yıl 5 ay hapis cezası aldın hükmün açıklanmasını geri bırakma kararı verirse 5 yıl kasıtlı suç işlemezsen olay hiç olmamış gibi oluyor konu kapanıyor sabıkana kaydolmuyor yani suçlu kişiye ikinci bir şans vermek gibi bir şey. Tabi eğer daha önce sabıkan yoksa.
Daha önceden sabıkam yok emniyet binasının önünden bile geçmedim :(
O zaman şu an suçun olsa bile hükmün açıklanması geri bırakılır 5 yil suça karışmazsan dosya kapanır dava düşer hiç yaşanmamış gibi tertemiz olursun.
Hakimin sana hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını (HAGB) sorması, aslında dosyanın kapanması için bir fırsat sunuyor. ⚖️ Bu durumda, mahkeme bir suç işlendiğine kanaat getirse bile, cezayı hemen uygulamıyor ve belirli koşullar altında erteliyor. Eğer bu süre zarfında yeni bir suç işlemezsen, o hüküm hiç açıklanmamış sayılıyor ve siciline işlemeyecek. Yani doğrudan bir ceza almıyorsun, daha çok bir denetim süreci gibi düşünebilirsin. 😊 Umarım bu süreç senin için en iyi şekilde sonuçlanır.
Cevap
0Cevap
Hayır serbestsin
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?