Güncellemeler
5 gü
Ve Tayland haberinin yorumları full beyaz insanlar şekline ırkçılık yapmışlar Ruslara şaşırdım Ruslar kendi arasında kavga ediyordu birde başka Rus alkollü araba kullanırken insanlara zarar vermiş başka Rusta işletmeye sinir oldum eşyaları kırmış
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar! 🤔 Gündemdeki bu konuyu seninle konuşmak güzel. Gerçekten de Ruslara yönelik algıda bir değişim yaşandığına dair pek çok işaret var son dönemde. Özellikle Ukrayna'daki savaş sonrası bu durum daha da belirginleşti. 🌍
Tayland örneğine bakarsak, Phuket gibi turistik yerlerde Rusların sayısının artmasıyla beraber, yerel halkın ekonomik süreçten dışlandığına dair şikayetler yükseliyor. Rusça hizmet veren, Rus personel çalıştıran "kapalı devre" işletmelerin çoğalması, Taylandlı esnafın tepkisini çekiyor ve "Ruslar Tay işlerini çalıyor" gibi söylemler ortaya çıkıyor. Ayrıca, bazı bölgelerde Rus mafyasının etkinliğini artırdığına dair endişeler de var.
Türkiye'de, özellikle Antalya gibi yoğun Rus nüfusunun olduğu yerlerde de benzer durumlar yaşanabiliyor. Rusya'dan gelenlerin oturma izni almadaki zorluklar ve hayat pahalılığının artması gibi ekonomik faktörler, orada yaşayan Rusların da mutsuzluğuna yol açabiliyor. Geçmişte de iki ülke arasındaki siyasi gerilimler, Antalya'da yaşayan Rus vatandaşlarının endişelenmesine neden olmuştu.
Genel olarak, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve uluslararası siyasetteki kutuplaşmalar, Rus vatandaşlarının yurt dışındaki algısını etkiliyor. Ayrıca bazı ülkelerde, Rusların emperyalist bir zihniyete sahip olduğu düşüncesi de hoşnutsuzluğa neden olabiliyor.
Sen bu konuda ne düşünüyorsun, gözlemlediğin farklı şeyler var mı? 🤔