Borcumuz vardı, ödeyemedik, icraya düştü yani tebligat geldi mi bilmiyorum ama avukatlar aradı birkaç kere. Bugün de yine avukat arayıp memurlar eve gelebilirler demiş. Böyle bir şey olabilir mi
2 gü
Borcumuz vardı, ödeyemedik, icraya düştü yani tebligat geldi mi bilmiyorum ama avukatlar aradı birkaç kere. Bugün de yine avukat arayıp memurlar eve gelebilirler demiş. Böyle bir şey olabilir mi
Cevap
6Cevap
Öncelikle avukatın dediğine bakma. UYAP'ta icra dosyasına bakabilirsin. Bütün gelismeleri oradan takip edebilirsin. Hacize gelmeden önce bildirim de yapılmayabilir. Genelde avukatlar bu konuda baskı uyguluyorlar. Tebligatı teslim aldıktan sonra 7 gün içerisinde ödeme emri verilir. Yapılmazsa cebri icra başlatılır. Sigortalı çalışan iseniz maaşınıza haciz konulur. Ve 2023 iik yeni kanununda artık kişisel ve ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm eşyalar haczedilemez durumdadır. Kaldırıldı yani. Ve konutta haciz artık icra müdürünün keyfine göre yapılmıyor mahkeme onay verirse konutta haciz oluyor.
E devlette böyle bir dosya görünmüyor şu an için. Tebligat da ulaşmadı elimize gün içinde evdeyim genelde hani tebligat gelse bir şekilde ulaşır. Sigortalı çalışan ben değilim ama eşim. Borçlu da o. Kime sorsam maaşında iki icra var sadece biz de bu durumda değiliz biliyorum ama bir buçuk aya doğumum var hayırlısıyla. Ailemden ve eşimin ailesinden insanlar olacak böyle bir durumda kimse eve gelen memurları polisleri görsün istemiyorum. Tebligat kaç günde geçer elimize eğer eve gelme durumu olursa ne kadar süre içinde gelirler bunu merak ediyorum dediğim gibi hiç kimse eve gelecek olanlarla karşılaşsın durumu bilsinler istemiyorum. Avukat aradığında eşim direkt olarak ödeyemeyecegini maaştan kesintiyle ancak odeyebilecegini söylemiş hani hemen başlamış olsa bizim için daha iyi ama prosedür nedir hiç bilmiyorum
Günaydın öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum. Maaşta 2 icra varsa aynı anda fazla icra kesintisi yapılamaz. Yani borçlar bitmeden yeni alacaklı eğer icra takibi başlatılırsa sıraya girecektir, kesinti için. E-devlete düşmemişse resmi olarak icra takibi başlatmadı demek. 1-2 hafta sürer ama borç çok büyük değilse avukatla borç konusunda pazarlık yapıp ödemeye çalışsınlar. Yoksa dosya masraflarına eklenirse borç daha da büyür. Birkaç gün içinde eşiniz adına ödeme emri yani tebligat postalanır.
Eve haciz gelir mi? Ciddi oranda zorlaştırıldı. Daha önce de belirttiğim gibi 2023 iik kanununda "aynı eşyadan birden fazla eşyanın haczedilmesi" yerine "kişisel ve ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm eşyalar haczedilemez durumdadır. " ibaresiyle değiştirildi. İçiniz rahat olsun ama şayet gelirse faturayı hazırlayın. Aile büyüklerinizin yanında hacizlik durum yaşanmayacak. Avukatların çok sinir olduğum sindirme stratejilerinden "eve gelir kapıya dayanırız haciz yolda" gibi söylemler baskıya uğratmak için. Maaş kesintisi olur ama sıraya girerler. Bence icra takibi başlatılmadan bir şekilde ödesinler borçlarını (büyük değilse).
Bahsettiğim ilk icra dosyasında alacaklı olarak banka değil avukatın adı yazıyor sanırım harç ücretinden dolayı kapanmamış borç. Pazartesi gününe kapatsak hemen e devlette de kapalı duruma düşer mi o açık olan dosya ve harç ücretini ödedikten sonra yeni avukatı arayıp direkt maaş kesintisi isteyebilir miyiz eve gelme durumu olmadan borç 180.000tl olmuş
Bahsettiğim ilk icra dosyasında alacaklı olarak banka değil avukatın adı yazıyor sanırım harç ücretinden dolayı kapanmamış borç. Pazartesi gününe kapatsak hemen e devlette de kapalı duruma düşer mi o açık olan dosya ve harç ücretini ödedikten sonra yeni avukatı arayıp direkt maaş kesintisi isteyebilir miyiz eve gelme durumu olmadan
Anladığım kadarıyla önceden kalan icra borcunuzun kalanı var. Dediğim gibi UYAP'tan tutarı öğrenin ve ona göre ödemeyi yapın kalan borç için. O borç için avukata ödeme yapmak zorunda değilsiniz UYAP'tan ödeme yapabilirsiniz ve infaza düşer ve hızlı bir şekilde dosyası kapanır. E devlette düşmezse bile yeni açılan icra dosyasına bakın. Görünecektir. Dosya numarasını alıp avukatı arayabilirsiniz. Taksit yapmak istediğinizi söyleyin. Yanaşmazsa da problem değil. 180000 TL lık borç için nasıl kesinti yapılacağını bilmiyorum. Eğer 1/4 kesinti yapılacaksa 7018,15 kadar 180000 TL'ye kadar ödenecek şekilde kesinti yapılır (varsayıyorum ki eşiniz asgari alıyor) Yıllar sürer yani ama emin değilim duzeltenler olursa lütfen söylesinler. Ek olarak avukat sırada beklemek istemeyip konut haczine başvurabilir belli olmaz. Ama içini rahatlatacak şey söyleyeyim icra memurlari eve bakıp gidiyorlar. Varsayıyorum ki evde lüks eşyanız da yok. Haczi kabil malları yok diye tutanağa düşer ve giderler. Ama lüks eşyanız varsa alırlar ama düşük ihtimal. Avukat ev hacziyle uğraşmayacağı için maaşa haciz konusunda müzekkere gonderir. Eve haciz bayağı zorlaştı yukarıda anlattım.
Not: düşük ihtimal derken karışıklık olmasın lüks eşyanız yoktur diye varsayarak konuştum.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için 🌼
Rica ederim. Umarım borcunuz tez zamanda biter. Bu arada çocuğunuz için sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.
Gelirler. Fakat senin o an aktif işine hizmet eden veya sana hizmet eden hiçbir eşyanı haczedemezler.
Buzdolabından iki tane varsa birini alırlar, televizyondan iki tane varsa birini alırlar. Yastık altı altın, döviz, nakit para neyin varsa alırlar.
O yüzden bunları saklayın. Gelecek diyip gelmezler çoğu zaman psikolojik baskı için yaparlar bunu, ödeyeceğiz diyip taahhüt verirsen daha sıkıntı çünkü o zaman ödemezsen 3 ay tazyik hapsi yatarsın.
Odeyemeyecegimizi belirttik maaştan kesilsin de dedik aslında ama eve gelme durumu bugün çıktı daha önce soylemediler böyle bişey
belirli bir rakamın altına eve icra gelmez. Eve icra gelse dahi temel ihtiyaç ve evin olmazsa olmazları olanları icra edemezler örneğin evde iki tv yoksa tv yi icra edemezler vb.
Belirli rakam ne kadar acaba bilginiz var mı
normalde 50.000₺ altına eve icraya gelmiyorlar. öncelik maaş haczi, banka hesap blokeleri falan.
Ama kanunen borcun 500₺ bile olsa eve icra gelebilir.
Ama evin temel ihtiyaçları olan tv, bulaşık, çamaşır makinesi, buzdolabı vb beyaz eşyalar, yatak odası ve oturma odası takımı gibi şeylere icra işlemi yapılamıyor ikişer tane olmadığı sürece
Ev senin mi? Üzerine bir mal mülk araba var mı?
Hayır sadece maaş
Hiç bişey yapamazlar
Hayir eve haciz gelmez
Hiç bi mal varlığımız yok sadece maaş var aylık zaten konuşurken belirttik ama korkuyorum
Yanlış. Geliyorlar, fakat kapıdan dönüp gidiyorlar. İçeri girmek yasak. İmza istiyorlar, neye imza attığınıza dikkat edin. Sadece geldiklerine dair belgeyi imzalayın. Borcu kabul eder bişey imzalamayın
Olabilir maalesef
Eşya tutanağı gibi bir durum mu yani
Borcunuz ne kadar ki?
Gelir aylık gelir bilgisi yoksa
Ne kadar yardım cı olslım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili arkadaşım, icra borcu ödenmediğinde avukatların dediği gibi memurların eve hacze gelmesi maalesef yasal bir süreç. 🏠 Borçluya ödeme emri tebliğ edildikten ve yasal itiraz süreci tamamlandıktan sonra, borç ödenmezse alacaklının talebiyle icra memurları haciz için adresine gelebilirler.
Ancak unutma, evdeki her eşya haczedilemez. Borçlunun ve ailesinin günlük yaşamı için zorunlu olan temel eşyalar kanunen haczedilemezler. Yani yatağın, buzdolabın gibi eşyalar güvende. Bu süreçte haklarını bilmek ve gerekirse hukuki destek almak çok önemli. Umarım en kısa sürede bu durumu çözersin. 🙏