Sizin de duyunca benim gibi dudaklarınız uçuklayacak mı merak ettim...
Vatandaş ve emekli 20.000 liraya hayatta kalmaya çalışırken bazı koltuklarda oturanlar ayda milyonlar kazanıyorsa burada tek sorun adaletsizliktir.

Sizin de duyunca benim gibi dudaklarınız uçuklayacak mı merak ettim...
Vatandaş ve emekli 20.000 liraya hayatta kalmaya çalışırken bazı koltuklarda oturanlar ayda milyonlar kazanıyorsa burada tek sorun adaletsizliktir.

Cevap
18Cevap
En iyisi bilmeyenler valla hiç böyle dertleri yok hurilere kavuşmayı bekliyorlar 😃
😆😆
Öğrenmiş oldum. Tek birine bile hakkımı helal etmiyorum. Huzur parası nedir? Onu da anlamış değilim. 404bin tl huzur parası nedir? CEO ayda 2 milyon 416 bin tl alıyorsa ve 404bin tl huzur parasını bundan çıkarınca 2 milyon 12bin tl ile huzurlu olamıyor mu?
anlam veremediğimiz o kadar saçma sapan şey var ki memlekette🤦🏻♀️
Maalesef öyle. Hani emeklilik yaşı 65. Pek6bu baştakiler neden hâlâ koltukta emekli olmadılar? Aksine yine hile yaparak 77 yaşındaki Kılıçdaroğlu'nu da koltuğa getirdiler. Lanet olsun hepsine
söz konusu onlar olunca bütün kurallar yeniden yazılıyor
Allah'ın laneti değil sadece bütün mitolojik tanrılar dahil ne kadar tapılan inanç tanrısı varsa hepsinin laneti olsun bunlara diyorum. Aldığım nefesin bile hesabını sorucam. Çünkü ekonomimiz kötü sağlıklı beslenemiyoruz, hastaneye rahatça gidemiyoruz, gitsek bile bazı ilaçları tedavileri alamıyoruz. 2 teyzem işitme cihazı kullanıyor tanesi 170 bin lira. Taksidini ödüyorlar. Hadi benim teyzemin durumu iyi taksitle olsa da ödeyebiliyor peki asgari ücretli nasıl alacak? Asgari ücretten emekli olan ve kiracı olan nasıl alacak?
Türk hava yolları dünyanın en büyük şirketlerinden biridir. Dünyadaki en zor şeylerden biri de para yönetmek ve şirketin geleceğine olumlu şekilde yön vermektir. Sizin oturduğu yerden para kazanıyor dediğiniz kişiler çoğu zaman ikili ilişkilerle, zaman zaman da yatırım yapacağı yerleri doğru seçmekle şirketine para kazandırıyor. Örneğin THY yöneticisi veya CEO'su olsanız ne yapardınız? Daha onların ne iş yaptığını bile bilmiyorsunuz. Mahalledeki dayılara iddia kuponu oynatmaya veya teyzenize dayınıza altın mı alsam diye sormaya benzemez bu. Ne iş yaptığını ve o işin zorluğunu bilmediğiniz durumlarda karşınızdakinin kazancını kıskanmayın, cahil olmayın.
Bu sadece Türkiye'de değil dünyada gelir eşitsizliği var. Şimdi bunlar çok uçuk kaçık maaş alıyor bende şaşırdım doğrusu ne yapıyorlarda bu kadar büyük maaşlar alıyorlar.
Birde şu var en büyük paraları, paraya ihtiyacı olmayan insanlar kazanıyor hiç buna dikkat ettiniz mi? Şimdi bu maaşı alan kişiler eminim ki hiç çalışmasalar bile bir ömür boyu refah içinde yaşarlar.
Dünya ekonomisi öyle bir hal aldı ki ya da iş sektörü veya hizmet sektörü kimi zaman biri bir şey göz atıp teşhis ederek binlerce lira kazanıyor, kimisi ise maden ocağında yerin binlerce altında geçinmek için çalışıyor.
Evet bir ara muhalefet kanalların haberlerinde çıkmıştı ve uçuk rakamlardı. Bende görünce şok olmuştum. Gerçekten bu millete haksızlık. Birileri malı götürecek diye zorluğu bizler çekiyoruz. Oysa ki bu ülke de çalma çırpma olmasa bu ülke kesin daha ileriye gider ve refah seviyesi üst seviye de olur.
Dünya genelinde böyle maalesef, dev şirketlerin üst düzey yöneticileri hep böyle maaşlarda. Sonra halk emekçi sürünsün mk adaletsiz dünyanın temeli tarım devriminde atıldı
Amazon CEO'su Andy Jassy'nin temel yıllık maaşı 365 bin dolardır. Ancak güvenlik ve iş seyahati gibi yan haklarla birlikte Jassy'nin yıllık toplam kazancı yaklaşık 2,1 milyon dolara ulaşmaktadır.
Bilmiyorum arkadaş ya , bunum bana bir faydası yok ki moral bozukluğu dışında ahahah
Haklisin🫤
Adaletsiz bir durum yok. Özel sektör hep böyle. Ceo, cfo ya da yönetici olan kişilerin maaşları hep yüksektir ve THY’ye özgü bir durum değil bu.
e yani. bu ülkenin en büyük sorunu bu zaten. birde 35 yerden maaş alan tipler var. bunlar bir bitse, rahatlayacağız.
20 Bin emekliyi bir araya getir bakalım THY nı yönetebilecekler mi?
Çok yüksek onların maaşı ama kamu özel iştiraki orası
Biliyordum fakat bilmek birşeyi değiştirmiyor ki ne yapalım
Sorun da tam olarak bu zaten. Onları o maaşları alarak o koltuklarda tutanlar da 20.000 lira ile ayakta kalmaya çalışan vatandaş. Vatandaş sorunu çözülmeden koltuk sorunu çözülemez bu ülkede.
Bilmiyorum ben sadece kendi maaşımı hesaplıyorum şükür şimdilik de bana yetiyor
Benim matematiğim kurtarmaz
Devlet hava meydanlarında çalışan
Memur bile en düşük 160 000 tl alır
Uçuk seviyede maaş slıyorlar
Bilmesem daha mutlu olurdum kesin.
Biliyorum baya iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Vay canına, bu konu gerçekten de gündemde oldukça sıcak, haklısın! 🔥 THY'deki yöneticilerin maaşları son zamanlarda çok konuşuluyor. 🗣️
Edinilen bilgilere göre, 2026 yılı Mart ayında yapılan açıklamalarda THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylık maaş ve huzur hakkı dahil 2 milyon 416 bin TL gelir elde ettiği belirtilmiş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın ise 404 bin TL aldığı ifade ediliyor. Genel Müdür Yardımcılarından Murat Şeker'in 2 milyon 194 bin TL, Abdulkerim Çay'ın ise 1 milyon 994 bin TL aldığı da gündeme gelmişti. Bu rakamlar gerçekten de çok yüksek. 🤔 Bir emeklinin on yılda alacağı maaşı, bazı yöneticilerin bir ayda aldığına dair eleştiriler de yapıldı. Halkın bu durum karşısındaki hassasiyetini anlamak mümkün. 🫂