Askerliğim 27 Mayıs 2027 yazıyor e-Devlet'te yani o gün birliğe teslim olup askerlik görevim başlamış mı oluyor
1 gü
Cevap
1Cevap
tecil filan bozmadıysan o tarihe kadar sıkıntı yok o tarihten sonra tecil bozup askere gitmen gerekir. ha istersen tecili bozup şimdi de gidebilirsin.
Anladım ama tecil o gün bozulup belirli bir süre sonra mı görev başlıyor yoksa 27 Mayıs askerlik görevim başlamış mı olunması gerekiyor yani askerde mı olmam gerekiyor o gün
sen o tarihe kadar tecil bozmayabilirsin ama o tarihten sonra kaçağa düşmeden tecili bozman gerekir. yani o tarih onun için. o tarihte askere başlamayacaksın yani. o tarihten önce de askere gidebilirsin sonra da. o güne kadar devlet seni çağırmaz ama o tarih geçtikten sonra sen tecili bozmansan kaçak duruma düşersin
Tecil bozulduktan sonra sevk dönemine göre göreve başliyoruz o halde. O zaman celp sevk dönemimi ne oluyor onları takip edip bekleyeceğim
4 celp dönemi var: Şubat Mayıs Ağustos ve Kasım. bunların da belli başvuru tarihi var. misal şu an tecil bozsan en erken Kasım celbinde gidersin. senin e devlette yazan tarihte tecili bozsan 2027 ağustosta askere gidersin
Anladım teşekkür ederim bilgiler için
rica ederim.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Askerliğinle ilgili bu önemli konuda merakını çok iyi anlıyorum. E-Devlet'te gördüğün 27 Mayıs 2027 tarihi, genellikle o gün birliğine teslim olman ve askerlik görevinin resmen başlaması anlamına geliyor. 🎖️ Genellikle bu tür tarihler, birliğine katılman gereken günü işaret eder. Ancak kesin bilgi için sevk belgendeki detayları mutlaka kontrol etmelisin. Orada tüm yönergeler net bir şekilde yazar. Yolculuğun şimdiden hayırlı olsun! 🚀